Gå till innehåll
torsdag 21 november 2024
Riwallen

BÅTMAT/RECEPT

Rekommendera Poster

Gäst xander

Var igår på Gullholmen och sade hej till Skotten och C-Star . Där gjorde jag lite tacos, och till detta passar ju guacamole, så här kommer ett recept.

 

Guacamole

 

Ta köttet från två mogna Avokado

Fin hacka en halv gullök

Pressa en till två vitlöksklyftor

Ta saften från en halv citron

Två dl Creme Fraiche

Släng i några stänk tabasco eller ett par stora matskedar Tacosås (hot)

Mosa ihop allt eller kör i mixern, Själv kör jag med staven.

Mvh Xander.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ananaskassler

 4 pers

 

12 skivor kassler

1 burk skivad ananas

1 dl jordnötter

1dl vitt vin

1 1/2 dl mjölk

1 påse Café de Paris

 

Stek kasslern i stekpannan. När alla skivorna är stekta lägg tillbaka dem i pannan. Lägg på ananasringarna, strö över jordnötterna (skölj dem först om de är saltade).

Blanda till såsen men använd vin och mjölk (lite lyxigare). Häll över såsen och låt allt puttra några minuter. Servera gärna med ris. 

 

Supergod och lättlagad båtmat.1.gif

 

<?xml:namespace prefix = o ns = urn:schemas-microsoft-com:office:office />

Mvh //Annica

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej på er igen!

Ja jag har legat på latsidan måste jag säga då chefen har dragit ner min internet vistelse betydligt och satt mig i arbete (han är inte klok). Det kommer tyvärr att dröja ett par veckor till innan jag hinner sammanställa recept och katalogisera dem. Min sambo ligger nämligen på BB och ska slussa så min närvaro här på forumet kommer minska betydligt. Men när slussningen är färdig och jag är tillbaka igen så ska jag ta tag i detta. Jag ber om ursäkt till alla medlemmar för dröjsmålet och hoppas ni har överseende med detta.

Alla ni medlemmar som vill ha recepten hemskickade och som inte redan har skickat mig eran adress så sänd mig ett mail med eran e-mail så ska jag lägga in er i registret

 

Mvh Riwallen

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst xander

Här kommer ett lättare recept som kan användas i båten. 

 

Tortellini med ostsås

smält 2-3 msk smör  i en kastrull 

pudra över 2-3 msk mjöl och rör om

häll i 3dl mjölk och varför inte lite grädde

låt den det sjuda 5 min så mjöl smaken försvinner 

häll i en påse rivost som är go och rör runt

 

I en annan kastrull kokar du upp färsk tortoellini

 

Servera genom att hälla ostsåsen över tortoellini, tillsammans med lite vin eller några pilsner borde även detta gå ner. 

Mvh Xander. 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Pizza i Stekpannan

 

 Hej!

 

För er som inte har Praktiskt Båtägande vill jag dela med mig av receptet Pizza i stekpannan som är perfekt för oss Båtkockar...

 

Pizzadeg  1-2 port.

 

1dl vatten (lite varmare än ljummet)

1 tsk Socker

Lite Salt

1 tsk Olja

1tsk Torrjäst

2 1/2 dl Vetemjöl

 

Blanda ihop ingredienserna och knåda till en fast deg. Låt jäsa i ca 30 min.

Knåda ut degen och gör den till en boll som du sedan pressar ut från mitten till en platt pizzabotten.

 

Pensla med lite olja i stekpannan sätt på lägsta värmen, lägg i pizzabotten och låt den få lite färg, vänd den och lägg på din favoritfyllning... (vår är Rökt skinka, Ananas o Ost) Sätt på lock över stekpannan och låt pizzan bakas i ca 15 min. Du ser när osten har smält och brödet börjar få färg i kanterna.

Obs! Lägsta värmen hela tiden.

Under tiden brödet jäser brukar jag göra en vansinnigt god tomatsås att lägga som grund.

Koka upp:

1 burk krossade/passerade tomater

1 finhackad gul lök

1 msk olivolja

1/2 dl vin (om vi har hemma)

1 tsk sirap

salt o svartpeppar

Oregano

 

Låt puttra några minuter. 

Den passar som grund till alla fyllningar.

 

God och riktigt mättande.

 

Mvh Annica

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Annicas Sockerkaka De Lux

 

Vispa ihop (fluffigt):

2 ägg

3 dl socker

 

Koka ihop:

50 g smör

1 1/2 dl mjölk

 

Rör ner vätskan i äggröran

Blanda i:

2 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 1/2 dl finhackad valnöt

 

Häll i ströad form och låt bakas på lägsta värmen (burkugn) i ca 30 min

eller (ugn) 175 grader i 45 - 50 min...

 

Denna kaka blir jättesaftig och vansinnigt god.

 

 Lycka till //Annica

post-5094-1394234458,9599_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Man tackar och bockar!  8.gif

 

Skall se om vi kan trolla fram något annat gott till nästa gång:

 

 //Annica

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nä nu får vi liva upp med lite recept här.

Har alla gått i dvala.

 

SMIDIG PIZZA

 

2-3 personer

 

4 bitar hönökaka

 

skinkost

champinjoner

lök

tomat

valfritt köttpålägg

ost

 

Bred på skinkost. Skiva resten och lägg på. Avsluta med ost.

In med det i ugnen om ni har det annars går det att slå in det i foliè

och lägga på galler över glöd ett par minuter.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ravioli (i tomatsås) är en utmärkt ammo till slangbellan.

 

/LC

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

 

Lite smaskigt till kvälls kaffet....

 

 

 

 

Ananaspaj:

 

Deg:

 

150 g smör/margarin

1 dl socker

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

 

 

Blanda och tryck ut degen i formen (behöver ej vila eller förgräddas)

 

Häll därefter i smeten av:

2 dl creme fraiche (även lätt, går bra!)

½ dl socker

En liten burk AVRUNNEN krossad ananas

1 ägg

1 tsk vaniljsocker

 

Grädda i 175 grader i 20 – 30 minuter

 

 

//Ru

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

CHUTNEYBIFFAR MED BLANDAD STEKT LÖK OCH DRAGONSÅS!

4 PORT.

 

DETTA BEHÖVER DU:

400 g köttfärs

1 dl mango chutney

1 tsk cayennepeppar

1 knippe gräslök (finhackad)

2 ägg

salt & peppar

smör eller margarin

LÖK:

2 gula lökar

2 rödlökar

1 purjolök

SÅS:

4 dl mellangrädde

1 msk vetemjöl

1 vitlöksklyfta

2 msk fransk senap

1 msk dragon

SÅ HÄR GÖR DU:

Blanda ingredienserna till biffarna väl. Forma till 8 fina biffar.

Salta och peppra biffarna och stek eller grilla dem.

Skala, strimla och stek löken gyllenbrun i matfettet. Salta

och peppra.

Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull. Vispa ordentligt

och koka upp. Koka tills såsen är simmig. Salta och peppra.

Lägg biffarna på tallriken. Lägg på löken och slå på såsen.

Garnera med färsk fin dragon och servera med kokt potatis.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Snabb  sjömansbiff!!!

 

INKÖPSLISTA

(4 personer)

 

500 g lövbiff

800 g potatis

2 lökar

1 flaska lättöl

2 tsk timjan

rödbetor

saltgurka

2 msk smör

senap

salt

svartpeppar

 

SÅ HÄR GÖR DU:

 

1. Koka upp en kastrull med vatten, stor nog att rymma potatisarna.

2. Skala potatisen och skär den i halvcentimetertjocka skivor.

3. Koka potatisskivorna. Håll koll, en del sorter kokar sönder fort.

4. Skala lökarna och skiva tunt.

5. Fräs löken i smöret några minuter på medelvärme i en stor gryta.

6. Skär köttet i två centimeter breda strimlor.

7. Fiska upp löken och lägg på en tallrik.

8. Vrid upp värmen och bryn köttet hastigt. Har du en liten gryta så ta det i

omgångar.

9. Ös ner löken och häll ölen i grytan.

10. Häll av kokvattnet från potatisen och lägg också den i grytan.

11. Krydda med salt, peppar och timjan.

12. Koka på medelvärme i tio minuter.

13. Servera med en grönsallad, senap, rödbetor och saltgurka.

 

Så ja... Nu håller ni er mätta i ett par dagar...

 

//Annica 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Åh äntligen är vi igång igen!

 

 

 

Tack Annica för detta nu suger det i tarmen igen.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Lite helg-gôtt!!!

 

LIME- OCH VITLÖKSMARINERAD FYLLD KYCKLING

 

INKÖPSLISTA:

(4 personer)

 

4 kycklingfiléer

4 skivor rökt skinka

4 msk mjukost med vitlökssmak

4 vitlöksklyftor

2 limefrukter

2 msk olivolja

svartpeppar

salt

 

SÅ HÄR GÖR DU:

 

1. Strimla skinkskivorna.

2. Skär en liten ficka i filéerna. Lägg i den strimlade skinkan och 1 msk ost.

3. Stek paketen på svag värme i olivolja.

4. Pressa vitlöks-klyftorna och limen över kycklingen och krydda med svartpeppar och salt.

5. Servera med ris (gärna kokt i grönsaksbuljong), någon kall vitlökssås eller crème fraiche och en tomat- och löksallad.

 

Go Spis!!!

 

//Ru 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Inte mätt än?
Testa då;

Päron med chokladmoussetopp

4 päron
1 msk smör
2-3 msk strösocker
100 g mörk choklad (minst 50% kakaohalt)
2 dl vispgrädde
2 äggulor
1 dl Kesella
ev 1 msk konjak

GÖR SÅ HÄR
 Skala päronen och skär dem i bitar. Stek dem mjuka i smör och socker i en stekpanna på svag värme. Lägg päronen i botten i serverings-skålar/glas.
Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugnen. Vispa grädden men inte för hårt. Rör ner en äggula i taget i chokladen. blanda i grädde och Kesella, lite i taget. Smaksätt ev med konjak. Klicka moussen ovanpå päronen. Låt stå någon timme i kylen före servering.

 
Nu är du garanterat mätt  smiley-tongue-out.gif\

//Ru

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst xander

Ru är på GGGGG. Det är ju snart ett måste att skriva ett själv. Mvh Xander.smiley-wink.gif\

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Gulan skrev:

 

Jag har 2!!! burkugnar, en lite mindre med blått lock, lagom för 2 och en lite större med rött lock som jag tar till när vi är minst tre1.gif\ Men nu till huvudfrågan. Jag har inte vågat mig på att baka matbröd i den. Snälla ni som har provat på detta, kan ni inte vara bussiga och skicka recept på detta.

Däremot så har jag provat på olika sorters gratänger. Om ni inte provat förr så ersätt potatisgratängen med en rotsaksgratäng: Ta vad ni har, jag mixar potatis- svartrot-morot-persiljerot- selleri- palsternacka-kålrot, ja alla sorters rotsaker och knölar är användbara lök förståss. Det blir en härlig smak och det blir aldrig likadant eftersom proportioner och sorter varieras, men gott blir det. Personligen så är jag smal av mig och använder helst matlagningsgrädde men det är fest med vispvarianten1.gif\

Birgitta

-------------------------------------

 

Hej Birgitta...

 

Jag brukar köra

 

 

2dl vätska

1 msk olja eller margarin

1 nypa salt

1 tsk Torrjäst

1 msk socker/ sirap eller farin

Mjöl (vete/råg / korn  vad du vill )så degen blir fast o fin

 

Vill man är det gott med solrosfrön, russin etc

 

Jäs i 30 min, Knåda degen lägg den i oljad/smörad form Jäs ca 30 min till.

Kör på lägsta gasollågan lilla plattan i ca 20 - 25 min...

 

Vips har du ett jättegott bröd.

 

Mvh//Annica

 

 

 

 

Ibland är jag mig själv bara för att retas

 

Hemsida: http://www.dromara.se

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...