Mackey 4 502 Postad 30 Januari , 2018 Här kommer ett överraskande bra tips som jag hittade för att jag var "tvungen". Vi skulle steka ett par köttbitar hade vi tänkt, men hittade inget bra kött till rimligt pris. Det blev en bit högrev som jag tänkte banka, bank och banka med köttklubban och banka och banka lite till. När jag kom hem med köttet googlade jag på typ snabbmöra kött och hittade ett tips. Mosa en kiwi. Smeta in köttet i kiwimos. Låt stå 5 minuter, inte längre Torka bort kiwimoset. Stek/grilla Varning! Låt inte köttet stå för länge, då blir det bara köttsörja kvar. Det lät ju ganska fantastiskt, men väl värt ett försök tyckte jag eftersom tipset stod i tidningen Land. Högrev är ju rätt hårt/segt så in med ett par tre köttskivor i kiwimoset i 15 minuter. Lite dumdristigt kanske, men högrev är ju som sagt inte så mört. Jag rörde om i köttet/moset några gånger, kanske var tredje minut. Innan jag stekte köttet skrapade jag bort kiwimoset med kniv lite sådär noga, en hel del kiwi var kvar. Resultatet blev helt klart långt över förväntan. Våra högrevsbiffar blev både goda och väldigt, väldigt möra. VÄLDIGT lagom möra! Mackey 3 Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
raol 2 372 Postad 30 Januari , 2018 Japp, det är en del frukter som innehåller ett enzym som bryter ner kött. Finns även i bl a ananas, men i lägre koncentrationer. Enligt vissa uppgifter kan tekniken att möra kött med såna fruktsafter ha använts långt bak i förhistorisk tid. Processad mat är inget nytt... Kanske borde testa det nästa gång jag ska göra chilli. Kokade skiten i 7-8 timmar senast, och ändå var det fortfarande ganska "hela" köttklumpar, och inte alls det där härligt trådiga... Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
lawea 16 Postad 30 Januari , 2018 Känns ju lite så där att man äter kiwi om den bryter ner kött.... 1 Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
AndW 197 Postad 30 Januari , 2018 Men din kropp bryter ner kiwi... 1 Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Caribic410 757 Postad 31 Januari , 2018 Ha haaaa! Efter som många sär skriver mycket på det här fo rumet så läste jag "JÄTTEMÖRTKÖTT" typ big ovanlig-att-ha-som-mat-fisk. 😂 1 2 Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Mackey 4 502 Postad 31 Januari , 2018 Mört är väl inte direkt någon vanlig matfisk som sagt, mest för att den är lite pillig att rensa skulle jag gissa. Smaken är det inget fel på. Lidl har bra pris på kiwi... så köp en billig seg köttbit istället. Mackey Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
neubert 52 Postad 1 Februari , 2018 Hur mycket kiwi smakade köttet efter stekning? Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Lintott 1 956 Postad 1 Februari , 2018 På 2018-01-30 på 20:00, Mackey säger: - - - Mosa en kiwi. Smeta in köttet i kiwimos. Låt stå 5 minuter, inte längre Torka bort kiwimoset. Stek/grilla Varning! Låt inte köttet stå för länge, då blir det bara köttsörja kvar. - - - Högrev är ju rätt hårt/segt så in med ett par tre köttskivor i kiwimoset i 15 minuter. - - - Lite undrande över mörningstiden 5 eller 15 minuter? Var "receptet" 5 minuter men du körde 15 eftersom högrev är lite hårt.... Hur tjocka skivor skar du? Det här måste ju bara provas. Högrev har ju en fin köttsmak, i alla fall när det blir kalops av den. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Baxlaget 244 Postad 1 Februari , 2018 Har provat kiwi & ananas. Det fungerar ännu bättre med japansk soya och om man vill ha lite extra smak, Dragon. Inte lika kladdigt heller! Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Mackey 4 502 Postad 1 Februari , 2018 7 timmar sedan, neubert säger: Hur mycket kiwi smakade köttet efter stekning? Köttet smakar inte alls kiwi även om vi inte var särskilt noga med att ta bort kiwiresterna. Om man tar en handduk/trasa kan man ju få bort mera kiwi med mindre risk för smak. 20 minuter sedan, Lintott säger: Lite undrande över mörningstiden 5 eller 15 minuter? Var "receptet" 5 minuter men du körde 15 eftersom högrev är lite hårt.... Hur tjocka skivor skar du? Det här måste ju bara provas. Högrev har ju en fin köttsmak, i alla fall när det blir kalops av den. "Receptet" sa cirka fem minuter. Vi lät högreven ligga i 15 minuter. Skivorna var mellan ½ och 1 cm tjocka, mest någon/några mm tunnare än en cm. Gör man tjocka skivor kan man troligen förbättra resultatet genom att hacka en massa hål med gaffel i köttet så att kiwins enzymer tränger in bättre. Mackey 1 Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Mackey 4 502 Postad 4 Februari , 2018 Igår fick vi härligt möra biffar av bog - eller var det fransyska - med rotfruktsgratäng, bea och sallad. Mackey Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser