nozzen 1 Postad 6 September , 2015 Hej. Fiskade kräftor i fredags och kokade de i lördags kväll och lät kyla utomhus över natten och åt dom idag söndag. När man delade stjärten så var hela maginnehållet helt bajs brunt och slemmigt/vattnigt. Har aldrig varit så innan och undrar hur de kan komma sig. Kändes på konsistensen att kräftan inte var helt genomkokt fast köttet var fast och fint både i stjärten och i klorna men inte maginnehållet. Jag kokade dom som alltid - stormkokat vatten och så i med kräftorna ca 6st åt gången - sedan låta dom bli helt knallröda tills dom flyter upp och sen när dom flyter upp så har vi alltid låtit dom ligga ca 1min a' 8 rediga ölklunkar innan man tar upp dom så man vet att dom är riktigt genomkokta. Någon som vet nått? Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Gaidin 298 Postad 7 September , 2015 Kräftorna skall ju koka minst tjugo minuter. Jag brukar lägga i dom i storleksordning, den största först, när jag sedan lagt i den sista väntar jag tjugo minuter innan jag stänger av plattan. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Pentax 724 Postad 7 September , 2015 Jag kör med samma metod som Gaidin, misstänker att TS kräftor är lite råa. Kalle Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
nozzen 1 Postad 8 September , 2015 Ofan ja går ju efter manneströms recept så får nog läsa en gång till. Tror ni man kan koka dom igen I ny lag? Man har ju hört om halvgräddad pizza som man gör klart hemma:) Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
tompelompe 74 Postad 8 September , 2015 Jag brukar lägga dom i kokande vatten i någon minut för att ta dö på dom. Nytt vatten som jag gör lagen på, koka i typ en kvart och sen i med kräftorna i högst 7 minuter. Blir alltid bra enligt mig Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser