Marrexxx 66 Postad 28 December , 2014 För tre och ett halvt år sedan köpte jag en hushållsost den har sedan dess legat i kylen och med jämna mellanrum har jag vänt den. Lagom till jul tog jag fram den. Och den slog den dyra cheddarosten med flera båtlängder. Så har ni inget annat för er i jul är mitt tips att gå o köpa en ost och börja lagra.... Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Sator 25 Postad 28 December , 2014 Jag vet inte. Det här med att lagra eller betala dyrt för gammalt vin, ost sprit osv. Betalar jag dyra pengar. Föredrar jag att få nygjort. Gammalt borde väl vara rea varor? 1 Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Peter_K 4 207 Postad 28 December , 2014 Har fått lära mig att man ska ha en waxad/paraffinerad ost om man vill lagra, men hushållsosten är väl inte det? Vet ändå flera som lagrat och lyckats med densamma, fast bara ett år brukar de stå då. Annars är att köpa en röd julost på rean om några dagar ett bra tips för samma övningar. 1 Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
bhemac 2 859 Postad 28 December , 2014 Förr köpte jag "röd" julost efter jul, la på ett extra lager paraffin och lät den bo i källaren till nästa jul. Den blev bra men kanske inte någon superost! 1 Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Marrexxx 66 Postad 28 December , 2014 Hushållsost Brukar ligga i en "plastcylider" den är tjock o tät såden funkar att lagra osten i. Men jag tror inte det funkar om den bara är inslagen i plastfolie. Att den är rund gör ju att yran blur lite i förhållande till volymen. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
snottra 7 Postad 28 December , 2014 Jag köper en julost (röd) och har den i kylskåp till midsommar ,samt sparar jag en julmust också ,,,trevligt å ha på midsommar kvällen =) 2 Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
fredriklindell 109 Postad 7 Januari , 2015 Sköter inte ostaffärer och systembolaget lagring för en billig penning? 1 Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
KillerBoo 58 Postad 19 Januari , 2015 Fredrik: Det är ju inte direkt samma sak... Scan sköter köttbullarna till julbordet också om man så vill. Betyder ju inte att man alltid föredrar färdigköpta produkter 3 Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Terrafobica 68 Postad 19 Januari , 2015 Har två vaxade stureostar i kylen sedan förra julen, ett år till får det allt bli. Annars kan jag rekommendera Sivans ost. www.sivansost.se 1 Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Marrexxx 66 Postad 19 Januari , 2015 fredriklindell hade inte tänkt på att man kunde lösa lagring på det viset Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Terrafobica 68 Postad 9 November , 2015 Har två vaxade stureostar i kylen sedan förra julen, ett år till får det allt bli. Annars kan jag rekommendera Sivans ost. www.sivansost.se Nu har jag öppnat den ena osten efter två år i kylskåpet, jädrans vilken smak, verkligen allt annat än mild som det står på etiketten. Den andra osten får ligga ett år till. I år ska jag köpa ett par runda och vaxade julostar och glömma bort ett par år Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Terrafobica 68 Postad 9 November , 2015 . 1 Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
BSven 469 Postad 9 November , 2015 Hur ofta skall dom vändas? Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Terrafobica 68 Postad 9 November , 2015 Jag brukar vända dem ett par gånger i månaden. Häftigt att man kan lagra egna ostar med så bra resultat. 1 Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Amanda31 21 Postad 8 Januari , 2016 Bra tråd detta. Trodde den skulle handla om parmesan, men detta var inressant. Parmesan är dock lika nödvändigt på en segelbåt som segel, makrill i tomatssås och pilsner. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Caribic410 757 Postad 8 Januari , 2016 Ska åxå fixa det på egen hand. Skickade sms t frugan, att köpa hem hushållsost. Den förra öppnade jag av ren frustration eftersom bolaget vägrade. Dom sa att Systembolaget absolut inte åtar sig ostlagringsuppdrag!!! Fredrik din lögnhals!!! Eller??? Menar du något annat bolag? Eller.... Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Marrexxx 66 Postad 8 Januari , 2016 Kylskåpet funkar. Rita bara dödskalla o skriv förbjudet att öppna på dem. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
snottra 7 Postad 8 Januari , 2016 japp 3 stora julostar inköpt 1 st ska ätas upp 2 st blir kvar till midsommar minst 1 Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
pseudonym 1 167 Postad 9 Januari , 2016 Ska åxå fixa det på egen hand. Skickade sms t frugan, att köpa hem hushållsost. Den förra öppnade jag av ren frustration eftersom bolaget vägrade. Dom sa att Systembolaget absolut inte åtar sig ostlagringsuppdrag!!! Fredrik din lögnhals!!! Eller??? Menar du något annat bolag? Eller.... Det går ju annars att köpa mjukost, dock inte raketost. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Caribic410 757 Postad 9 Januari , 2016 Ska åxå fixa det på egen hand. Skickade sms t frugan, att köpa hem hushållsost. Den förra öppnade jag av ren frustration eftersom bolaget vägrade. Dom sa att Systembolaget absolut inte åtar sig ostlagringsuppdrag!!! Fredrik din lögnhals!!! Eller??? Menar du något annat bolag? Eller.... Det går ju annars att köpa mjukost, dock inte raketost. Appropå?!.?? Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Marrexxx 66 Postad 11 Januari , 2016 japp 3 stora julostar inköpt 1 st ska ätas upp 2 st blir kvar till midsommar minst Mitt råd är att du ska låta dem ligga minst två år. Riktigt lagrad ost är sååå god och om man öppnar för tidigt så blir man så besviken över att man inte kunnat hålla sig om man en gång smakat en två eller treåring . Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Terrafobica 68 Postad 11 Januari , 2016 japp 3 stora julostar inköpt 1 st ska ätas upp 2 st blir kvar till midsommar minst Mitt råd är att du ska låta dem ligga minst två år. Riktigt lagrad ost är sååå god och om man öppnar för tidigt så blir man så besviken över att man inte kunnat hålla sig om man en gång smakat en två eller treåring . Helt riktigt. Efter ett år har det egentligen bara startat, och det dröjer minst två innan sensationerna kommer igång. Är nere på Teneriffa nu och har köpt på mig några ordentligt lagrade får och getostar, mumma. 1 Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Amanda31 21 Postad 11 Januari , 2016 japp 3 stora julostar inköpt 1 st ska ätas upp 2 st blir kvar till midsommar minst Mitt råd är att du ska låta dem ligga minst två år. Riktigt lagrad ost är sååå god och om man öppnar för tidigt så blir man så besviken över att man inte kunnat hålla sig om man en gång smakat en två eller treåring . Helt riktigt. Efter ett år har det egentligen bara startat, och det dröjer minst två innan sensationerna kommer igång. Är nere på Teneriffa nu och har köpt på mig några ordentligt lagrade får och getostar, mumma. Du tänker alltså lagra ett får? Eller flera? Ser fram mot att höra mer om detta. 1 Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Marrexxx 66 Postad 20 Januari , 2016 :D :D Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser