Gå till innehåll
måndag 07 oktober 2024
togela

Diesel i oljan

Rekommendera Poster

Hallå där. Lämnade in mina spridare förra hösten och fick dom renoverade. Efter det så har jag börjat få problem med diesel i oljan. Det ökar volymen i oljetråget med c:a 1l på 10timmars drift. Har kört med oljebyte var 8:e timme i sommar för att inte riskera minskat smörjeffekt. Motorn går kanonbra, startar lätt, ryker inte och går gämnt och fint. Har detta med spridarna att göra? Eller är det något annat som hänt?. Har kollat matarpumpen, och det verkar helt ok med den. Motorn är en FORD 2712E. På dessa sitter ju spridarna under ventilkåpan.

Tacksam för alla tips och råd.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst sdk780

Försök kontrollera om någon rörkoppling i bränslesystemet läcker, det är inte troligt att själva spridaren ger oförbränt bränsle ner i motoroljan om motorn verkar gå bra utan Du har läckage i bränslesystemet någonstans där bränslet kan leta sig ner till oljetråget, mest troligt i topplocket.

Eftersom Du haft loss spridarna för renovering så fokusera på dom kopplingar som varit isärskruvade först.

Det är inte bristande smörjförmåga som är värst utan förhöjd flampunkt i motoroljan.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Problemet löst smiley. Efter att jag kollat allt som möjligtvis kunde läcka diesel utan att finna något så återstod bara själva spridarna(dom nyrenoverade). Plockade loss dom och åkte till firman som renoverat dom. Fick dom provtryckta och minsann, en läckte där den var ihopskruvad?? Märkligt, tyckte mekanikern. Bra som tusan, tyckte jag för där var ju roten till mina problem. Fick en ny spridare till reducerat pris. Har nu åkt 10t utan att oljannivån har ökat.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...