Gå till innehåll
fredag 20 september 2024
Tommy_J

Tips om modern båt med kojplatser för 4 personer.

Rekommendera Poster

Tänkte jag skulle svara eftersom vi nu är hemkomna efter vår testrunda i stockholm. Vi tittade på en uppsjö av båtar men de som tilltalade oss var följande: Bayliner 288, på grund av sina utrymmen och flybridge. Jeanneau Leader, på grund av sin vackra design på uteplatsen och dessutom skild koj med dörr för barnen. 

Baylinern var fin, i gott skick. Orolig dock för sjövattenkylningen och hur länge motorn håller för östersjön. Känns som ett risktagande.

Jeanneau var barnens favorit med eget krypin och garderob. Jobbigt med kapell men fin uteplats och bra med rum inne i kabinen. En dyrare båt dock. Fantastisk båt att köra.

Vad vill jag säga med detta? Det undrar jag med... Ville nog mest ge en gnutta respons eftersom jag fått så bra tips som lett till tankeställare.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Den sjövattenskylda motorn i Östersjön behöver du inte oroa dig för. Östersjön är ju paradiset för motorn jämfört med tex Florida där motorerna klarar många år. Frågan är väl snarare vart båten gått innan. Båten är ju USA import. Be om historik. OBS! Bara för att båten vart registrerar i tex en insjöstat i USA så kan den ändå ha levt hela sitt liv i Florida. För att veta vart båten gått så måste du få veta vart den vart skattad

Antar att även Jeanneaus motor var sjövattenskyld. Baylinerns Mercruiser är att föredra framför Pentan i Jeanneaus

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Många varnar för Florida båtar men ingen skriver nått om alla båtar runt 30 fot som importeras från england och medelhavet, vattnet är väl lika salt där eller?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det är massor av båtar som passar på era krav, förutom detta: uppskattar daycruiserns öppna lösning under soliga dagar men vi hatar innerligt kapell och dess fällande hit och dit.

Minns att jag tittade på Askeladden Z8 av denna anledning, innan vi bestämde oss för att HT passar oss bättre (nästan alltid blåsigt i skärgården, vi vill använda båten även vår och höst). Z8 har en smart lösning med kapellet på räls som gör att det tar 10 sekunder istället för 10 minuter att fälla upp. Tror Askeladden har patent på denna lösning.

Finns bara en till salu på Blocket just nu (som kanske går att pruta till er nivå framåt hösten), men finns säkert fler till salu i Norge.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej!

Jag har en Yamarin 76 och vi är en familj på 2 vuxna och 2 barn. Vi har varit ute 1v-2 i sträck och allt har fungerat klockrent även de dagar vi har haft regn. Visst är det jobbigt med kapellet, absolut.

Det som uppskattas är det stora matbordet där vi ledigt sitter 6 pers med tallrikar och kastruller på bordet.

Trots dessa positiva ord om Yamarinen så saknar vi en riktig avskild toalett.

Jag rekommenderar er en äldre aquador 26 alt lägg till lite pengar, ni kommer inte att ångra er!

Själv letar jag redan efter en aquador 26Ht, vi köpte vår Yamarin 76 2011.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag skulle kolla på en Askeladden 705 voyager om jag vore i er sits. På de bilder jag sett (har aldrig sett den i verkligheten) så ser den riktigt rymlig ut med 4 kojplatser i två dubbelsängar under däck. samt separat toalett med dörr. Rejält med yta uppe i båten med 2 avdelningar och flera soffor och bord samt kök under kapell. Den har även lucka i framrutan med trappa för enkel på och avstigning, dessutom verkar den kosta bra mycket under er budget. Dock är det en båt av dc typ med stort kapell.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Antar att även Jeanneaus motor var sjövattenskyld

Det ska man nog inte vara så säker på, speciellt inte om det sitter en diesel i den.

Av erfarenhet vet jag att Jeanneaus segelbåtar håller hög kvalitet, antar att det även gäller motorbåtarna och den riktigt snygga Leader-serien.

Jeanneau har bra kundservice - tappade för några år sedan bort reservnyckeln till nedgångsluckan, via Navark ordnade Jeanneau fram en ny nyckel till just min båt inom ett par dagar med vändande post, imponerad är bara förnamnet... cool

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack återigen för alla tips. Vi fortsätter vår jakt på den perfekta båten :) Jeanneaus motor var inte sjövattenkyld, det satt en Volvo bensinmotor i den med eget kylsystem.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...