landcruiser 0 Postad 28 April , 2012 Paella Allegro 8 portioner. Ingredienser: 1 st stor gul lök 3 st sora vitlöksklyftor 1 dl olivolja 8 dl långkornigt ris 400 gram hela konserverade tomater 1,4 l hönsbuljong 1 pkt saffran (0,5 g) 1 st lagerblad 2,5 tsk havssalt 0,5 tsk grovmalen svartpeppar 200 g räkor 1 st grillad kyckling 250 gram gröna ärtor 500 gram musslor 1 st citron 1 kruka persilja Tillagning: Fräs hackad gul lök och vitlök i 0,5 dl olja utan att det tar färg. Tillsätt riset och låt det fräsa med ett par minuter. Späd med tomat och buljong. Tillsätt saffran, lagerblad, salt och peppar. Lägg på locket och skud sakta i 30 min. Skala räkor och fixa iordning kycklingen i mindre bitar. När fem minuter återstår, rör ner ärtorna, paprikan och 0,5 dl olivolja. Lägg i kycklingen, räkorna och musslorna ovanpå och lägg på locket och låt bli varmt. Dekorera med citronklyftor, persilja och servera i pannan! Bra att ha, en riktigt stor stekpanna med lock! www.allegro27.com Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Terrafobica 68 Postad 28 April , 2012 Det var ETT recept på paella, vill ni ha fler? Som man säger i Spanien, fråga en spanjor om ett recept på paella och du får tre, hans, hans hustrus och hans mors, jag vet, jag är gift med en Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
landcruiser 0 Postad 28 April , 2012 Tar gärna del av fler recept! Mvh Jonas Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Marrexxx 66 Postad 23 Maj , 2012 Din paella ser jätte läcker ut. Paella är fin båt- mat. När jag var i spannien lärde jag mig att använda grötris. Det är nämligen det som odlas i albufera utan för Valencia (the home of palla) då blir den lite mer gött grötig. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser