Gå till innehåll
fredag 20 september 2024
Joche

Kronofogden kan ta din båt

Rekommendera Poster

Sjukt!

Hört om liknande händelser förut.. därför ställer jag bara båten hemma eller vid min stuga.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Detta är helt sinnessjukt, det innebär i princip att även din bil kan bli beslagtagen om du hälsar på hos nån med kronofogd skulder..

Jag känner personen som har skulden till fogden, när denne ringde till fogden så fick han veta att båten som inte ens är hans va beslagtagen, den va värderad av fogden till mellan 50-60 tusen då kärran va väldigt fin, mm dom verkar kunna sitt jobb dom där lössen, rent förjä__igt.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vem blir förvånad.

Så ska väll det vara, alltså att du som privat individ är rättslös.

Samma om någon stjäl din båt och du tar tillbaka den, då är du kriminell. Sjukt.

 

Numera kriminell sedan nya lagen 1/6 -10

 

::Harry::  (nej inte mer fylleri utan bara bevis för när lagar som drabbar oss vanliga svenssons införs)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Han kan ju knappast vara kriminell om han bara helt sonika åker dit och hämtar sin båt, eller är den uppmärkt och fastkedjad?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det kan tyckas paradoxalt och upprörande. Men se det ur det annat perspektiv.

Hur skulle det fungera om kronofogden generellt inte fick utmäta sådant som fanns i gäldenärens besittning, men som han/hon påstår att någon annan äger. 

Det skulle räcka med att hitta någon som påstod sig vara ägare till en det ena än det andra, så blir all utmätning av egendom vara omöjlig, om nu inte gäldenären är helt igenom ärlig, vilket man nog inte alltid kan utgå ifrån.

Bilar har till skillnad från båtar en registerad ägare. För nästan all annan lös egendom ställs krav på att ägaren har egendomen i besittning. Det kan vara svårt att visa om båten står på en privattomt.

En annan liknade risk, som har diskuterats är det fall när båten man köpt och betalt får stå kvar på båtfirman till våren. Om båtfirman innan dess går i konkurs, kan man känna sig blåst på både båt och pengar. Det hjälper inte att man vet vilket skrov- och motor-nummer båten har. Köpare har inte tagit egendomen i besittning och äganderättten anses därför i juridisk mening aldrig ha övergått från säljaren till köparen. Samma regler gäller vid privatköp. Det finns alltså all anledning att tänka sig för även i detta fall.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Polaren äger ju inte ens huset där båted stog han hyr bara halva gården det innebär ju då att dom kunde tagit med husägarens båt oxå bara för att dom tror att det är polarens, dom lär ju ha plikt att kolla upp ägandeskapet innan nåt beslagtas om inte så kan dom ju ta vad som helst hemma hos nån med skulder lr??

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag gillar inte att skriva det här, men i det här fallet hade ett båtregister varit bra. Då hade det ur myndigheternas synvinkel aldrig varit något tvivel om vem som är ägare till båten. Här i Finland har vi haft register i åratal redan. För ett år sedan skärptes bestämmelserna om vilka båtar som skall registreras. Nu hittade man ju äntligen något som kunde tala till registrets fördel...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...