Gå till innehåll
fredag 20 september 2024
vedboden

BlackMax 150hk piper oregelbundet från reglaget.

Rekommendera Poster

1. Plugga tryck sidan på motorblocket där en slang sitter från oljetanken

Menar du slangen som går från lilla oljetanken under motorkåpan in i nån makapär på vänster sida? Makapären är nog den bestämmer hur mycket olja det ska komma in i bensinen. Jag skickar med en bild på både vänster och höger sida på våran motor.

2. Demont den andra slangen till den lilla oljetanken på motorn

Du menar slangen som går från stora till lilla oljetanken? Vi tänkte plocka bort båda tankarna från motor och båt, dumt att ha dom kvar när dom inte fyller någon funktion.

3. Lossa på givarenskablar på den lilla oljetanken på motorn

Är det kablarna som går in i locket på lilla oljetanken du menar? Vi plockar även bort dom kablarna från båten

4. Vad har olje modulen för funktion? Är det den som styr allt larm tjofräs som har med olja att göra? Det räcker alltså att bara koppla bort alla 7 sladdar och för att koppla bort den?


 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

oljemodulen sköter om larmfunktionen så det är bara den som du endast behöver plocka bort,oljepumpen fungerar väl du ser väl om det minskar olja i tanken.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag är ganska säker på att den får olja, däremot vet jag inte om den får för mycket eller för lite, men det luktar enormt mycket moppe om hela båten när vi är ute och åker.

Kan alarm modulen på något sätt göra så att båten blir att gå dåligt? Den går ju som den ska när man kör fort men verkar som den surar igen totalt när man kör sakta eller på tomgång, kan detta ha något att göra med pip-pip-pipen?

Vi var ganska säkra på att vi hade 1 fel förut, nu känns det som att det är nåt fel utöver pipen, om inte alarm modulen gör nånting med motorn när den larmar.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

den sköter bara om varningssignalen,det finns en markering på oljepumpen kolla den ,armen på pumpen finns det ritsmärke på som ska vara i linje med märket ,sedan viktigt du ska ha tändstift B9HS-10.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Märken sitter på rätt plats, det är inget problem.

Tändstifen som sitter i båten är BU8H och inte dom som du sa, jag vet inte om dom är likvärdiga men dom hade en firma i STHLM satt i strax innan vi köpte båten enligt förra ägaren.

Vi har iaf beslutat oss för att plocka bort oljeblandar tjofräset och blanda våran egen olja, men det är inte helt klart för oss hur vi gör, är det inte bara att sätta ihop dom 2 slangarna som går från bränsle pumpen och från bensin tanken? Och sen plugga alla andra slangar som inte blir använda?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej igen.

Vi har idag kopplat bort alarmet helt och hållet, vi vet att han kyler bra och vi har nu längre ingen separat oljetank. Vi har kopplat för makapären som blandar oljan (VRO?)

Vi kopplade slangen som kommer från bensintanken rakt in i bränsle pumpen, vi var osäkra om det skulle funka men vi har provkört och det funkar bra.

Frågan jag hade när jag startade tråden är därmed inte aktuell. Båten går fortfarande inte som den ska men den går OK.

 

När man drar på full gas så velar motorn lite innan den besämmer sig för att lägga på ett kol, ju färre man är i båten desto mindre velar motorn. Med velar menar jag att han itne svarar direkt utan den typ bygger upp nåt tryck innan han släpper iväg alla kusar, lite så känns det.

Motorn surar också igen när man kör på tomgång för länge. Vi har skruvat isär alla förgasare och blåst rent men vi hittade inget som kunde vara felet.

Ska jag göra en ny tråd om dett tycker ni?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...