Mekholm 0 Postad 27 Januari , 2020 Hej hittade er gamla tråd om att lufttorka julskinka. Har nu en av våra egenproducerade julskinkor på tork i vardagsrummet. Hängt lite drygt en vecka nu i ett soligt fönster och varmt element. Hur vet man när den är klar? Den vägde 2,6kg när jag hängde upp den, den är nere i 2,1 nu. Tack på förhand Mikael Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
StyrmanKarlsson 175 Postad 27 Januari , 2020 Ja den gamla tråden. Jag hade tänkt att testa att göra den skinkan men kom aldrig till skott. Tala gärna om hur det går. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Hybro 1 157 Postad 27 Januari , 2020 (redigerade) Till rökning och torkning, så sprutsaltar jag det råa köttet med nitritsalt, för matlaging. Finns, att köpa på nätet. 8 % saltlag tycker jag är bra. Kommer sig av att vätska så att säga rinner ur köttet vid rökning och torkning. Saltet blir till stor del kvar. Reaskinka, rå men rimmad, sprutsaltar jag också innan varmrökning. Skär alltid av svål och det mesta av fettet. Vacuumpackar. Fryser också vacuumpackat, som efter upptining värms i 100 graders ugnsvärme en timme, för att maximera den rökta smaken. Redigerad 27 Januari , 2020 av Hybro Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Mekholm 0 Postad 30 Januari , 2020 Nu har jag luskat reda på att när skinkan minskat med ca 30% är den klar. Nu har min skinka hängt i 12 dagar och minskat med 24%. Ska bli grymt spännande detta. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Hybro 1 157 Postad 30 Januari , 2020 2009-12-01 vid 13:42 skrev Gaidin: Kan man ha den hängande som prydnad i bommen? Själv hade jag tänkt att ha en ampel med lämpliga örter men en skinka vore mer manligt :---) Bind upp två under framänden av bommen, så har du en doning som väcker uppmärksamhet vart du än kommer. Är väl manligt om något... Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
50sman 55 Postad 10 Augusti , 2021 (redigerade) Annars 16:10 in på ger perfekt "snacks" eller mat för sjön (om man gör det innan båtsäsongen dvs).. Redigerad 10 Augusti , 2021 av 50sman Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser