Gå till innehåll
fredag 20 september 2024
thomas41

Konservera med spolmuff

Rekommendera Poster

Hej har ett SE drev och en Mercruiser V8, frågan är: hur lång tid tar det innan vattnet går runt i limporna från spolmuffen, tycker det tar lång tid innan den suger in vatten i drevet och runt vidare.  

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Har du dränerat block och limpor innan så behöver du inte ta bort termostaten. Motorn fylls då nerifrån och upp oavsett om termostaten sitter kvar eller inte. Det finns en by pass som gör att termostaten inte behöver vara öppen för att vattnet från blocket ska passera och fylla både block och limpor Har du inte dränerat och har termostaten kvar så kommer glykolen ut rätt fort för då står sjövattnet kvar i motorn. Varning där alltså.. Detta gäller för sjövattenkyld motor. Tänk på att behållaren med glykol ska ligga högt (badbryggan funkar om du har sån) och så måste det, om det är en dunk, finnas en luftöppning i dunken. Högt läge för att det ska bli självfall på glykolen eftersom impellern inte alltid suger så bra. Motorn rymmer 15-20 liter om man låter det flöda igenom lite extra så visst tar det en stund innan den fylls. Jag brukar hålla koll på att det minskar i dunken i hyfsat rask takt så man vet att det överhuvudtager är på G att fylla motorn. Minskar det inget i dunken är det nåt galet.. Har du slutet kylsystem går det åt mindre glykol och så klart även fortare innan det kommer ut.. Du skriver det inte men jag gissade att du avser glykolfyllning av motorn, eller gällde frågan att bara köra runt vatten? Då har du ju tryck på vattnet så då är ovanstående inte aktuellt och det brukar inte ta mer än ett par minuter max att fylla en tom motor om ens det.



Senast ändrad av Micke_Se | 05 oktober 2009 | 18:43

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej!

Jag har en inombordare med sjövattenkylt SX-drev-05

Jag har hittat spolmuffar där det går vatten till båda öronen och vatten till bara ena örat, jag hittade den med två på CO men den var slut nu, funkar det lika bra med den andra?

 

Mvh

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...