Gå till innehåll
onsdag 27 november 2024
Propellern

god pasta

Rekommendera Poster

enkelt och gott.

Spagetti eller pasta med en liten smörklick och omröres

1 burk krossade tomater 1 burk bullens som man skivar och blandar med tomaterna.

salt och peppra.

10 min och maten är klar.

kan det bli enklare och godare.Cool

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

För att vara dryg Cool ja det kan det...

 

Pesto och färska tomater...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ett alternativ, som också fungerar bra som helkonserverad nödproviant. Lite väl bra faktiskt, man mumsar gärna i sig nödförrådet i förtid...Skrattande

Bara töm innehållet rätt ner i pasta-kastrullen efter att vattnet hällts ur,rör om lite, och vips är allting klart och med lagom glufs-temperatur.
Nyttigt med omega3-fettsyror lär det ju vara också, 30% lax och 28% annat fiskkött som f.ö. redovisas närmare med kod på burken.

(Kanske produkt-reklam, men va fasen...det måste väl vara tillåtet att tipsa även om nya färdig-produkter, ifall de råkar passa bra i båtsammanhang??) 

 



Senast ändrad av Thomas-1 | 28 november 2009 | 15:38

post-10006646-1394236170,2333_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Mmmm, håller med!
Lite lufttorkad skinka till också så blir det riktigt mumma.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Öh, bra fråga.
Det man kan undra om också är varför det finns lås på dörren till en butik som annonserar att de har alltid öppet..?
Eller varför det står på förpackningen att man ska ställa tandkrämstuben på locket, när det inte går att ställa den på något annat sätt..?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag brukar ställa min på badrumshyllan...

När det gäller lufttorkad mat så är motsatsen värmetorkad. D v s man värmer den långsamt för en snabbare torkning. Exempelvis i ugnen på 50 grader en dag.

Dock inte att blanda ihop med intorkad skinka, som ofta uppstår på diskbänken under natten när alla gäster deckat av i soffan efter en fyllemacka. =)

 

 



Senast ändrad av Gaidin | 30 november 2009 | 16:29

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Fast den värmetorkade skinkan är ju likförbaskat torkad i luft om än varm sådan, det blev rejält OT här Glad

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Lufttorkad skinka är nog lite av försäljnings ord snarare än en beskrivning av en process.

Men som allternativ så finns ju frystorkad skinka. ;)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Man kan torka bort intorkad skinka med en blöt trasa...
Blir det trastorkad skinka?  Torkad i vatten?

På tal om torkad och pasta.
Något av mina absolut största smakupplevelser innefattar Bottarga, som är rom från Gråsej eller tonfisk, torkad på samma sätt som lufttorkad skinka, omgiven av salt. Detta är fantastiskt gott att ha i tunna skivor på färsk pasta. Problemet är att det kan vara klurigt att få tag på i Sverige och att det är en smula kostsamt. 100gram kostade 10€ i frankrike i våras..s Å andra sidan går det itne åt mycket då smaken är oerhört koncentrerad.

Någon som vet var man köper denna godsak på annan ort än i de dyra saluhallarna i vår huvudstad?

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...