Propellern 0 Postad 14 Juli , 2009 enkelt och gott. Spagetti eller pasta med en liten smörklick och omröres 1 burk krossade tomater 1 burk bullens som man skivar och blandar med tomaterna. salt och peppra. 10 min och maten är klar. kan det bli enklare och godare. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Coffe83 0 Postad 15 Juli , 2009 För att vara dryg ja det kan det... Pesto och färska tomater... Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Propellern 0 Postad 15 Juli , 2009 bra tillägg. detta kan bli riktigt bra mrd lite tipps Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
boatmaaaaan 0 Postad 28 November , 2009 Låter riktigt gott. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Thomas-1 311 Postad 28 November , 2009 Ett alternativ, som också fungerar bra som helkonserverad nödproviant. Lite väl bra faktiskt, man mumsar gärna i sig nödförrådet i förtid... Bara töm innehållet rätt ner i pasta-kastrullen efter att vattnet hällts ur,rör om lite, och vips är allting klart och med lagom glufs-temperatur. Nyttigt med omega3-fettsyror lär det ju vara också, 30% lax och 28% annat fiskkött som f.ö. redovisas närmare med kod på burken. (Kanske produkt-reklam, men va fasen...det måste väl vara tillåtet att tipsa även om nya färdig-produkter, ifall de råkar passa bra i båtsammanhang??) Senast ändrad av Thomas-1 | 28 november 2009 | 15:38 Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Peter_K 4 193 Postad 30 November , 2009 Mmmm, håller med! Lite lufttorkad skinka till också så blir det riktigt mumma. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Terrafobica 68 Postad 30 November , 2009 Hur torkar skinka om den inte torkar i luft? Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Peter_K 4 193 Postad 30 November , 2009 Öh, bra fråga. Det man kan undra om också är varför det finns lås på dörren till en butik som annonserar att de har alltid öppet..? Eller varför det står på förpackningen att man ska ställa tandkrämstuben på locket, när det inte går att ställa den på något annat sätt..? Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Gaidin 292 Postad 30 November , 2009 Jag brukar ställa min på badrumshyllan... När det gäller lufttorkad mat så är motsatsen värmetorkad. D v s man värmer den långsamt för en snabbare torkning. Exempelvis i ugnen på 50 grader en dag. Dock inte att blanda ihop med intorkad skinka, som ofta uppstår på diskbänken under natten när alla gäster deckat av i soffan efter en fyllemacka. =) Senast ändrad av Gaidin | 30 november 2009 | 16:29 Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Terrafobica 68 Postad 30 November , 2009 Fast den värmetorkade skinkan är ju likförbaskat torkad i luft om än varm sådan, det blev rejält OT här Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Marrexxx 66 Postad 30 November , 2009 Lufttorkad skinka är nog lite av försäljnings ord snarare än en beskrivning av en process. Men som allternativ så finns ju frystorkad skinka. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Gaidin 292 Postad 1 December , 2009 Man kan torka bort intorkad skinka med en blöt trasa... Blir det trastorkad skinka? Torkad i vatten? På tal om torkad och pasta. Något av mina absolut största smakupplevelser innefattar Bottarga, som är rom från Gråsej eller tonfisk, torkad på samma sätt som lufttorkad skinka, omgiven av salt. Detta är fantastiskt gott att ha i tunna skivor på färsk pasta. Problemet är att det kan vara klurigt att få tag på i Sverige och att det är en smula kostsamt. 100gram kostade 10€ i frankrike i våras..s Å andra sidan går det itne åt mycket då smaken är oerhört koncentrerad. Någon som vet var man köper denna godsak på annan ort än i de dyra saluhallarna i vår huvudstad? Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser