Gå till innehåll
torsdag 21 november 2024
Augustsailer

Mat tävling!! Sommarens/årets godaste tallrik!?

Rekommendera Poster

Det bästa jag vet när jag är ute och seglra i sthlms skärgård är förljande:

Grillad fläskcaré, klyftpotatis/pommesfrites/potatis, några goda grönsaker såsom gurka,tomat. Såsen är Rydbergs extra kryddad bearnaise, dricka till maten är antingen färskprässad juice (tropicana lr dyl.) eller en kall cider.

Kan du toppa denna klassiker så dela med dej!

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Västkusten:

Stekt nyfångad makrill, filead och panerad.

Kokt färskpotatis med mycket dill, stuvad spenat därtill.
Valfri dryck, allt, inklusive vatten,  är gott när det serveras makrill Cool

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det skriver jag under på. Jag behöver inte ens tillbehören eller finesser som filéad och panerad. Glad

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Detta är en favvo i Stockholms skärgård men vanlíg husmanskost som korv o potatismos eller ett par köttbullar funkar alltid. Min make har min köttfärsås som favorit som vi gör ett stort lass o slänger in i frysen, sedan är det bara värma och koka pasta, detta går alltid hem, speciellt när man seglat hela dagen.

Nere i medelhavet får det bli tapas för hela slanten, massor med smårätter, kalla o varma. som t.ex kycklingwraps, tomate con carne, ostar, jamon, pollo picante mm.



Senast ändrad av happysix | 25 juni 2009 | 09:57

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst urban-medin

Mm, mycket gott ni nämner. Men man måste ju äta mellan middagarna också. En grillad med gurksallad sitter aldrig fel, som aptitretare Flört Sedan är jag svag för aborre, gärna stekt citronpepprad. Mums. Siken går inte av för hackor den heller, men se till att den är fjällad ordentligt. Fick ett fjäll sist jag åt sik och kräsmagad som man är. hehe, nåja.
Till detta kan jag rekommendera ett gott rött vin. Säljs på enliters tetra med skruvkork 13%. California Red, ganska billigt.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det säger du bara för att du aldrig provat att röka en fisk inuti en tidning Tungan

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

jag kan hålla med om att rökt abbore med salt på en hårdmacka är den bästa lunchen!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst urban-medin

Jag lovar, efter ett par veckor med samma mat så duger korven gott och den är säkert himelskt god Glad

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

en enkel fiskgryta

några nypotatisar, (små och delade)

ett paket fryst fisk om du inte har färsk

en burk skalade räkor.

två tre salladslökar

en burk krossade tomater

en skvätt vitt vin

salt

två morötter

koka grönsakerna mjuka

i med fisken

när den är klar lägg i räkor,

krydda med paprika pulver

servera med creme fraische

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag gillar mina hemmarinerade kycklingbröst som grillas sakta. Helst en hemmagjord potatis sallad utan så mycket gegga som det är i de köpta, men mycket kapris. Medans man grillar tar man en iskall Corona med en nedtryck limeklyfta.

Funkar på alla kuster Skrattande 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Någon nämnde medelhavet tidigare:

Här har ni en favorit:

Nyplockade blåmusslor. Koka rakt av med lite citron och olivolja.. grymt gott !!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...