Gå till innehåll
fredag 20 september 2024
SonB

Import från England - erfarenheter?

Rekommendera Poster

Har sett en del intressanta importobjekt i Storbritannien (nära London) (Regal, Sealine). Någon som har erfarenheter av import därifrån? CE borde ju inte vara något problem förutsatt att båten ursprungligen är såld där? Är det i överhuvudtaget några tullar och avgifter annat än hamn- och transportavgifter? Någon som vet vad det kostar att skeppa över en DC på 25-30 fot? Agenter som kan hjälpa en med transport, besiktning etc?

Mvh Mats

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har själv köpt därifrån. Sök gärna på england, det finns ett par trådar om import där. Någon tull, skatt eller moms blir det inte fråga om. I alla fall m båten är begagnad. Jag skulle tippa på att transporten går på 30 000 - 40 000 med bil. CE märkning gäller naturligtvis här. Lycka till!

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack för tipset!

 

Nästa problem: Om man ska finansiera båten med båtlån i Sverige så kräver i vart fall SHB att man köper den av en fysisk eller juridisk person i Sverige. Hur går man tillväga om man köper dne själv i England och skeppar hem den på lastbil? Kan man gå via en agent som köper hem båten åt en? Tips på sådan isåfall? Erfarenheter?

 

Mvh Mats

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...