happysix 44 Postad 10 Maj , 2009 Hallå! Jag har ett litet problem då jag lagar pommes frites i min gasugn. Det tar 2 timmar för pommen att bli krispiga.... Kanske någon har kommit på något knep som man kan användas sig av för att det ska gå lite fortare än så? I övrigt blir pommen kanon efter 2 timmar!!!! Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
AndreasHT 0 Postad 11 Maj , 2009 Burger King. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Gäst Postad 11 Maj , 2009 ha dem helt tinade innan du sätter in dem i varm ugn Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Marrexxx 66 Postad 13 Maj , 2009 två tips. Höj temperaturen. Lägg potatisen på ett smör-papper så suger det upp fettet så blir dom knaprigare. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Peter_K 4 220 Postad 14 Maj , 2009 Jag har löst problemet genom att jag klarar mig utan pommes frites när jag är ute med båten. Jag hörde faktist ett tips att man kan äta KOKT potatis! Visst, det låter galet - men det funkar faktiskt! :-D Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Gunnar_ 5 Postad 14 Maj , 2009 Absolut, låter helsjukt men funkar faktiskt och är jättegott! För övrigt..pommes funkar sketdåligt ihop med (min) favoriträtt: Samma-dag-fiskad stekt makrill med stuvad spenat Seriöst..det kan vara svårt att få upp erforderlig värme i en båt-gasolugn för att snabbt tillaga fryst pommes (eller vad-som-helst som är fryst). Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
happysix 44 Postad 14 Maj , 2009 Tack för alla svar. Jag lovar att det blir en hel del kokt potatis med men ibland är det bara så gott med hemmagjorda pommes och en grillad köttbit ute på havet. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Peter_G 1 Postad 14 Maj , 2009 Vänd pommesen i en stekpanna på spisen eller över glöden i grillen. //Peter Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
CaptainHowdy 1 Postad 14 Maj , 2009 Låt stripsen ligga framme 2 dagar efter du värmt dem, den är de krispiga Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
kalledrag 3 Postad 14 Maj , 2009 Varför inte Fritera. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Brodur 0 Postad 15 Maj , 2009 Precis vad jag tänkte föreslå! Ordet är franska för friterad potatis. Olja i kastrull och bara kör. Och det blir godare än färdigköpta;-) Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Gäst Postad 15 Maj , 2009 gaspis i båt kastull med het olja potatis innehållande mycket vätska = småskvättande lättantändliga vatten olje droppar, kan bli en ganska spännade maträtt att laga till havs. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Arvor215 0 Postad 15 Maj , 2009 Varför inte göra detta moment under full seglats och lite sjögång också.Spänings faktorn skulle bli ganska så nice.Själv håller jag nog mig till min färdiga potatis sallad,funkar till allt. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
maxxan 0 Postad 15 Maj , 2009 Lägg lite olja i pannan och vänd dom lite då & då. Oljan gör att du får en hårdare yta. Salta med flingsalt efteråt Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
happysix 44 Postad 12 Juni , 2009 Tack för alla svar! har provat några av dem o det verkar bli lite bättre. Idag ska jag hämta min custom made pomme plåt från smeden så det blir till att testa i den med. travlig sommar allihopa!!! Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
happysix 44 Postad 14 Juni , 2009 Hallå!! Nu har jag testat att göra pomme i min nya pomme plåt. Tog smörpapper i botten och högsta värmen och de blev kanon och gick mycket fortare. tog cirka en timme nu. Tack allihopa för tipsen men utan min plåt hade det nog inte gått. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Marrexxx 66 Postad 14 Juni , 2009 Du sak få ett tips till för att pressa tiden . Prova att med jämna mellanrum öppn ugnsluckan och vädra ut fukten. Pommar avger rätt mycket vatten och vattnet gör att temperaturen sjunker i ugnen. Men om du öppnar kommer den varma fuktiga luften att dras ur ugnen . Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
happysix 44 Postad 15 Juni , 2009 det ska jag prova, tack! Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser