Lil-Bossan 0 Postad 17 Januari , 2009 Det skrivs om god mat och goda drycker till det. Visst är det underbart med en fin kväll i en naturhamn och en god middag med ett gott vin eller en svallkande öl till det. Men vem är det som lagar maten. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
KillerBoo 58 Postad 17 Januari , 2009 En av de som är med på turen kanske? Känns mindre intressant om det är hannen eller honan.. som var grunden ifrågan väl? Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Jimsan 0 Postad 17 Januari , 2009 Tillsammans är väll trevligast! blir dock gärna trångt i pentryt. Oftast får jag sköta grillen. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Jocke-SeaRay 13 Postad 17 Januari , 2009 ..........jag grillar och hon bestämmer ! ( och jag sköter all markservice , städar ,putsar ,diskar, plockar undan ..osv ) Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
happysix 44 Postad 17 Januari , 2009 Det är jag ( frugan) eftersom jag är kökshitler. Ingen rör mitt kök!! Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
toaen 510 Postad 17 Januari , 2009 Jag lagar all mat ombord - så är det för ensamseglare. tommy Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
ciaraud 31 Postad 22 Januari , 2009 Min man om vi vill vi ha riktigt god mat. Om vi bara vill slippa vara hungriga lagar jag maten Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Marrexxx 66 Postad 25 Januari , 2009 JAG Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Kenneth_S 136 Postad 27 Januari , 2009 Det är allt varierande, oftast gör vi det tillsammans... som att jag t e x skalar potatis och såna grejer satm diskar efteråt... men som Ciaraud skrev ovan: Vill vi ha god mat, är det frugan som lagar... vill vi bara stilla hungern så är det jag. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
StigH 0 Postad 27 Januari , 2009 Jag lagar maten ombord. Inte så jobbigt dock. Det är enkelt att öppna en ölflaska eller spritdito. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Raceboat 9 Postad 27 Januari , 2009 Vilken konstig fråga, jag har ju sambo... Fast det är klart att jag tänder ju grillen och ibland blandar jag min egen GT om hon är upptagen med förrätten. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Jimsan 0 Postad 28 Januari , 2009 SKalar potatis gör man inte på sjön! släng den i en nätkasse (i sjön efter båten) några minuter innan tilläggning så är det lagom att ta upp den när ankaret går skalad sköljd (& saltad). (går att göra samma sak med disken, men det blir ett fasligt liv i kassen och på sambon) Senast ändrad av Jimsan | 28 januari 2009 | 21:05 Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
peddan11 1 Postad 29 Januari , 2009 Vi hjälps åt med det mesta i mat väg. Drickat fixar jag skälv Peddan Senast ändrad av peddan11 | 30 januari 2009 | 05:49 Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Sobril 1 Postad 29 Januari , 2009 Det ringer tre ggr i klockan och då serveras det. Oftast i stora matsalen, men visst är det trevligt att få hjälpa till ibland. Vi brukar hjälpas åt att avsmaka om det görs något ovanligt, för det finns ingenting värre än mat som inte smakar om det så är tidig middag eller sen. Vi är glada för bara ett par gånger under vår tid på sjön, har vi behövt sparka kökspersonalen. Men då var det behövligt, jr kräktes en gång! Den andra gången var när vi hade bjudit folk till middag och den var skitiga knivar? Ja i alla fall en som min fru fick. Men nuvarande personal är helt otrolig när det gäller maten. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Westfjord26 9 Postad 29 Januari , 2009 Upptagen med förätten? hallå eller, det är bara taskig planering som du bör ta upp i nästa utvecklingssamtal med din fru Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser