JesperPrytz 0 Postad 21 December , 2008 Så här när året närmar sig sitt slut, vad sticker ut som bästa matminnet från båtåret 2008? Själv tyckte jag att gulaschsoppan på burk var förvånansvärt god! Men inget slår ju grillat, eller?? Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Terrafobica 68 Postad 21 December , 2008 Jag bor på båten april - oktober, så det blir en hel del grillat. Faktiskt så mycket att jag är rejält trött på det fram på hösten. Men det är bara att variera sig, en god sallad med ceasardressing till köttbiten istället för varma tillbehör. En påse frysta grönsaker som läggs i foliepaket på grillen. Glöm inte fisk, förbaskat gott att grilla men bör grillas i eget halster för att inte söla ner gallret. Och visst, det finns riktigt fina konserver. Dillkött, kalops, salta biten, soldatens ärtsoppa och naturligtvis Bullens pilsnerkorv. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Marrexxx 66 Postad 21 December , 2008 mmmm man börjar längta efter bullens och pulvermos och doften av spritkök.. eller en ljum pastasallad med lite myror i är inte fel det heller. - Snart är vi där, Vi går mot ljusare tider. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Flipp760 0 Postad 21 December , 2008 Gubbröra på mörkt bröd och en pilsner när ankaret fått fäste. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Lil-Bossan 0 Postad 21 December , 2008 Grillat är ju en höjdare. det är väl inget som går upp mot det. Kanongott. Till och med när det regnar. Men...... Tänk er en tidig morgon. Så tidigt att måsarna ger tusan i att vakna. Solen spejar strax över horrisonten. Vattnet ligger bleke och då..... kaffepannan börjar tjuta. Att få sitta i sittbrunnen och njuta av en nykokt varm kopp kaffe. Det är ju njutningen. Ha en fin vinter och så hejar vi på varandra när våren kommer _/) Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Terrafobica 68 Postad 22 December , 2008 Det där skriver jag under på! Eller en stekt, inlagd strömmingsflundra på knäcke, dregel. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Marrexxx 66 Postad 22 December , 2008 Först ett morgondopp och sen pulverkaffe i morgonsolen innan man kryper ned i sovsäcken för att sova lite till innan ungarna vaknar. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Erca 0 Postad 22 December , 2008 Mitt bästa matminne från 2008 är från Stora Nassau. Jag har ett sånt här biltemakök och satt med tre andra på berget. Första rätten bestod av ärtsoppa och punch. Varmrätt blev pannkakor. Båda avnjuts med kall öl. Årets enklaste och bästa lunch. Erca Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Westfjord26 9 Postad 23 December , 2008 Visst dreglar man lite när man läser tråden, det mesta blir gott när man är på sjön tycker jag, men favoriten är ändå matjesill med gräslök, färska potäter, gräddfil serverat med en sval öl och en liten knapp! Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Kenneth_S 136 Postad 23 December , 2008 Mmmmm... precis vad jag hade tänkt att svara... inte mycket som slår det, inte... Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
dyker 0 Postad 24 December , 2008 GUD VA GOTT!!! Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
JesperPrytz 0 Postad 28 December , 2008 Men ni måste prova gulaschsoppan från Findus (typ) Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Terrafobica 68 Postad 28 December , 2008 En riktig höjdare som också går att prova i stekpannan hemma! Dela en haoumi-ost i 8 stavar. Linda dessa med bacon och stek/grilla. Ni kommer att bli förvånade. Hela klubben har fått haloumi-noja efter att jag introducerade dessa läckerheter. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Jocke-SeaRay 13 Postad 29 December , 2008 ..tack !!! Jag är en Halomi älskare av högsta rang ! - Detta ska jag prova ! TACK Terra .. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
LadyAnnila 2 Postad 29 December , 2008 Findus Gulaschsoppa är kanongod. Fast våra ungar kallar den för Sälensoppa. Det var för krångligt att uttala gulasch och vi var i Sälen första gången den serverades. Killarna var väl i 4-5 års åldern. Fast bästa matminnet var nog från kräftskivan i augusti när vi låg för ankare i bukten. Kräftorna hade kokats medan vi låg vid kajen och väl framme på ankringsplatsen fick hinkarna med kräftor hänga från mantåget ner i vattnet för att svalna. Även öl o snaps fick samma kylning. Kräftskivan inleddes med bad o jolleåkning till gästande barns förtjusning. Sedan blev det kräftor med tillbehör i sittbrunnen. Vindstilla och ljummen kväll med stor augustimåne. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Jocke-SeaRay 13 Postad 29 December , 2008 .. en annan god lättlunch är , skiva kall kokt färskpotatis ( kanske kvar från kvällen innan ) KallesKaviar ,rödlök i tunna strimlor/ringar och hårt bröd typ Brungräddat knäckebröd. ** bryt en macka , smöra, lägg på skivad potatis, några strängar Kalles , toppa med rödlöken ...ÄT ! ..och drick en öl och en Hallands nubbe :-) -Gissa om detta är gott !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
dyker 0 Postad 30 December , 2008 Eller burk köttsoppan!!!Bara ljumna upp....MMMMM!!!!! Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Jonbeee 7 Postad 30 December , 2008 Amen! Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Waveracing 0 Postad 30 December , 2008 Vad slår skaldjur med vitt vin som intas på en klippa samtidigt som man ser solnedgången? Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
whiskymannen 0 Postad 31 December , 2008 ja då har ni missat kröppkakor lr blodpudding me baconfaen ja blev sugen direkt,o gött nytt år på er alla Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
nyfiken11 1 Postad 10 Januari , 2009 En gorgonzolaspäckad fläskfile på grillen och lite greksallad till det. Dryck, öl eller lite rött. Magnus Senast ändrad av nyfiken11 | 10 januari 2009 | 16:31 Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
ciaraud 31 Postad 22 Januari , 2009 Gulaschsoppan blev faktiskt 2008 års största överraskning! Håller helt med om att den är jättegod. Ombord hos oss tittar vi inte sällan mot regnmolnen med längtan och hoppas att de ska bli riktigt ruskväder för då bakar vi scounes som vi äter med olika sorters sylt och grädde och smör och ost medans vi myser under sittbrunnstältet i fotogenlykte-värme. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Rugge 0 Postad 22 Januari , 2009 Vilken fråga! Självklart är sill med nubbe klart bäst, gott knäcke med västerbottenost. Funkar året runt, nyttigt billigt o enkelt. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
CaptainH 3 Postad 22 Januari , 2009 Rugge har helt rätttt. Nummer två är gubbröra, mörkt bröd (Styckens bageri i skärhamn har en fantastikt gott Danskt rågbröd) nubbe förslag Kallsupen och en sval HOF!!!!!!!! Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
boyen 0 Postad 26 Januari , 2009 Finns det något godare än nyfångad abborefile stekt på en ö i mycket smör, och bara ha knäckebröd till. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
VanerVator15 0 Postad 26 Januari , 2009 Det är inte dumt Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
boyen 0 Postad 27 Januari , 2009 bland det bättre Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Terrafobica 68 Postad 27 Januari , 2009 När man sitter vid elden på kvällen och grillar sin köttbit, kan man passa på att göra en kolbulle. Jag köpte en kolbullepanna här för ett par år sedan: http://www.jakt.se/ovrigt/grill-eld/kolbullepanna-50cm.html Vatten, mjöl, salt, fett fläsk och lite olja är vad som behövs (oljan på grund av att fläsket inte är så fett nu för tiden) Blanda 3 dl vatten, 3 dl vetemjöl och lite salt i en burk. Lägg i 300 gram tärnat fläsk i pannan med en svätt olja och stek över elden, det ska riktigt bubbla fett om det. Häll sedan i smeten och fortsätt att steka men inte så varmt tills smeten börjar stelna, då är det dags att vända på bullen, inte så lätt när pannan är ny och inte instekt, det fastnar lätt. Men efter vändning nummer två så går det lättare. Vänd några gånger tills bullen är ordentligt genomfriterad. Gott som faen. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
boyen 0 Postad 27 Januari , 2009 Det lätt gott. Det får man testa till sommarn Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Terrafobica 68 Postad 27 Januari , 2009 Går att göra i en liten teflonpanna på gasolköket också. Fasnar inte lika lätt då men det blir ju inte samma känsla förstås. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser