kema 0 Postad 5 Oktober , 2008 Har varit och fiskat sill och efterlyser recept på hur jag ska salta in sillen, hur länge ska den ligga i och hur länge håller den sig? kema Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
ertho 0 Postad 5 Oktober , 2008 Hej Kema Det finns många olika recept men 1 liter vatten, 1.5 dl grovsalt samt 0.5 dl socker är ett. Olika koncentrationer ger olika resultat samt saltet (sort) avgör också. Gå ner till hamnen och prata med gubbarna som håller på så får du med all säkerhet del av deras yrkeskunskaper (hemligheter). Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Terrafobica 68 Postad 5 Oktober , 2008 Det där blir ju sockersaltad dvs nästan gravad sill och den duger bara till inläggning sedan. Vill man däremot kunna använda sillen till annat, tex stekt sallt sill så har du ett recept här: Fem kilo sill och ett och ett halvt kilo grovsalt. Knip av skallen och dra ur inälvorna men låt eventuell rom vara kvar. Varva sill och salt i en hink och se till att varje lager sill blir täckt med salt. Lägg på en tyngd och ställ kallt i två veckor, klart. Sillen håller upp till ett år om den står kallt. Tänk bara på att den måste urvattnas innan tillagning, annars blir det ruggigt salt. Är uppväxt i en Norrlänsk fiskeby och så här gjorde vi med strömming. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
rillez 1 Postad 5 Oktober , 2008 gott så in i bomben e de i allafalll vart riktigt sugen på saltsill serverad med potatis o morotstuvning Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Terrafobica 68 Postad 5 Oktober , 2008 Jupp, det blir saltsill med löksås här idag också Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
kema 0 Postad 5 Oktober , 2008 Tack för tipset, undrar dock om det inte räcker att bara ta grovsalt eftersom jag redan samlat på mig ett lager med grovsalt? kema Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser