Gå till innehåll
söndag 22 september 2024
Nozer

Skaffa torpeder, fler som är intresserade? *idioter till sjöss*

Rekommendera Poster

Blir så jäv*a lack på alla idioter.

 

Idag så låg vi ute i en liten fin o mysig naturhamn. En liten vik in vid en ö i mälaren.

 

Ligger ett flertal båtar där, på behörigt avstånd från varandra. Man vinkar på varandra när man kommer in. Lugn o gemytlig stämning.

 

Lägger till vid klipporna längtst inne i viken. Som viken är skapad, så finns inget behov av att förtöja för storm. Inget svall eller vågor kommer in. Alltid lugnt o stilla.

 

Ligger där på klipporna o njuter som mest. När en fet gubbe i 50-60års åldern brassar rakt in för fulla muggar med sin båt. Höll säkert 20knop rakt in i viken, bara ngt tjugotal meter från där vi låg. Stannar, slänger ankare, o lägger sig o solar i båten.

VARFÖR ligga på full gas rakt in i viken när andra båtar ligger där?

 

Var bara kuta fram och hindra båten från att stifta närmare bekantskap med klipporna, då svallet inte var dåligt.

Frugan hindrade mig dock från att skälla ut gubben *morr*

 

Nåja...man hinner lugna ner sig, inget hände trots allt...

 

Kommer tillbaka till hemmahamnen. Dumpar av frugan och packningen vid änden av bryggan. Styr sedan vidare mot båtplatsen.

Lagom när jag lämnat av frugan o börjat gå in mot min båtplats, så kommer det en snubbe med sin till synes spritt nya båt. Ngn öppen historia i 5m klassen med en splitterny motor på. Såg inte ut att vara ngn billig sak kan tilläggas...

Jaha tänkte jag...han verkar gå lite hårt fram...

 

O visst...idioten spettar fullt rakt utanför båtplatserna, bara ngt tiotal meter från alla båtar.

Kör fram och tillbaka medans hans familj kommer gåendes mot bryggan och ska åka med.

 

Blev en intressant tilläggning vid bryggan, då båtarna hoppade o flög en bra bit åt alla håll av svallet han drog upp.

 

Som det såg ut på hans körning, o hur familjen betedde sig när dom skulle gå ombord, så tippar jag på att det var premiärturen med nyköpt båt. Som han körde lär det väl bli den sista också... (man kan hoppas iaf)...så man slipper träffa på honom igen.

 

Skulle inte vara helt otrevligt med torpeder. Behöver inte vara explosiva. Bara fixxa ett litet trevligt hål...

 

gah, blir så trött.

 

Även om man har helt ny båt, aldrig satt sin fot på sjön tidigare, har man inte ngt vett i skallen?

 

/Tobbe

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst Donna-Lee

Det brukar inte vara så farligt om man tagit sig några själv Skrattande
men visst är det åt helvete, något som vi får lära oss leva med skulle jag tro. För inte lär det bli bättre, ens med körkort.

/U

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tråkigt, folk har ibland förvånansvärt svårt att visa hänsyn.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tobbe. Jag förstår dej.Jag kom hem nu efter att ha legat ute och haft det skönt i en vik.Ligger och väntar på broöppning i min stad tilsammans med andra som kommit hem.Då kommer dessa förbannde vattenmopeder och kör som idioter  (FULLT SKAFT) mellan oss som ligger och väntar,DET finns en hel sjö att köra på NEJ DÅ inne i hamnområde och vid inloppet  DÄR ska det åkas. JÄ....A ID--TER. Ha det Gott /JJ

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vissa är bara så korkade. 

Jag skulle ta upp båten häromdan på trailer vid en ramp som ligger i en kanal. Precis när jag lagt in båten mot trailern och ska börja vincha upp den så kommer det en flipper 720 precis före planingsfart med maximala svall 7 meter ifrån min båt. Båten kastades upp mot trailern. Tur att vi var tre pers så vi kunde hålla emot båten.

Vi ropar åt mannen som inte fattar nånting utan vinkar tillbaka.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kan inte annat än instämma! den klick (vilket det är) det handlar om gör livet både surt och ibland farligt för andra! istället för torpeder kanske man skulle ha ett paintball gevär laddad med en färg som inte går att ta bort, för att varna alla andra för inkompetenta båt åkare! //Iggy :o)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst Donna-Lee

En sådan vill jag ha Glad man kanske kan spruta färg. Tänk vad färgglada personer det skulle finnas.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst

Har sett ett gäng borda en båt som just kört in i aktern på deras båt så grabbräcket lossnade efter en 5 knops passage genom ett sund.  Kan säga att den gubben som körde fick minst ett färgglatt öga.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag tror faktiskt att en del inte riktigt fattar att deras båtar orsakar svall och att det landar någonstans, eller betraktar det som en ofrånkomlig biprodukt av framfarten som de inte riktigt rår över, ungefär som avgaserna. Jag är inte säker på att ett körkort inte skulle hjälpa åtminstone något.

Har själv en liten segelbåt och det är stundals med hjärtat i halsgropen man tar sig in och ut ur Stockholm, i synnerhet på helgerna, och det spelar ingen roll hur långt ur vägen man försöker hålla sig. Att gå in för motor utan stagsegel uppe kan bli obehagligt. I takt med att båtarna har blivit allt större har svallet blivit det också. Sedan är det något vansinnigt i en del konstruktioner, hundra år gamla, fem gånger så stora Waxholmsbåtar drar avsevärt mindre svall, i samma fart i många fall. En del verkar ha en planande konstruktion i grunden men är så tunga att de aldrig kommer över tröskeln, eller så är de egentligen deplacerande men man hänger på fett med effekt för att försöka få dem att gå snabbare. Jag blir hellre passerad av en Finlandsfärja än många fritidsbåtar.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Man blir så j--ävla tokig framför allt när man ska sjösätta från trailer och det kommr någon fåntratt som ligger på halvplaning och trots att han ser oss stå och hålla i båten så släpper han inte på farten.Detta händer gång efter annan.

Vid ett tillfälle kom en ryds 510 med en fet herre i som körde sakta, före min båt som precis hade lämnat trailern.

 jag skulle köra undan bilen och frugan samt ungarna höll i båten då alldeles före vår båt drar han plötligt upp båten i halv planing fem meter utanför oss:jag slängde mej ur bilen sprang ner och höll i båten.

Han fattade ingeting alls.Sedan ca 200m nedanför oss lade han till emot en brygga och troligtvis så hämtade han upp frugan som kom med kylväska och annan packning.

Då flög fan i mej.Jag samt familj hoppade i båten (bella 621) och lade oss i 8-9 knop förbi honom.Den minen glömmer jag inte fy fn vad  skönt det var.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Farten har inte alltid betydelse?
Mycket skillnad på om en princess kommer i halvplanande fart eller om en liten styrpulpet kommer i 20 kn.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Näe, farten har inte alltid betydelse.

 

Men kör man båt, så ska man f*n vara medveten om hur mycket svall ens båt drar upp.

Ska man köra in där folk ligger förtöjda, så SKA man ha koll på det.

 

Kommer det en snipa i låg hastighet, som pga sin utformning/deplacement etc drar mycket svall trots att den går i 5knop, så blir jag inte arg. Har däremot inte ägaren koll, utan kör båten i den hastighet den gör mest svall, ja då blir jag ilsk, även om det bara är 5knop

 

/Tobbe

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Själv känner jag det nästan mest fascinerande då somliga gnäller på andras beteende och sedan agerar likadant själv. (Därmed inte sagt att någon här gör det). Vet inte om det beror på dålig inlevelseförmåga eller bara allmänt slarv. Tror att det beror lite på vilken personlighet man har...

Visst finns det rötägg, men jag tror helt enkelt att man måste anpassa sig efter det. Skärgården är numera så båttät att man kommer att stöta på stora vågor förr eller senare, oavsett om det beror på rötägg, eller inte. Det är ju inte förbjudet att ha en stor båt. Ger man sig ut med en liten sportbåt (vilket jag själv har gjort ett antal gånger) får man helt enkelt räkna med att parera vågor efter större båtar som passerar. Missförstå mig gärna rätt, men jag anser inte heller att ägare av större båtar hela tiden måste visa maximal hänsyn ute på öppet vatten. Deras användning skulle då bli synnerligen begränsad. Någon gång måste ju planingströskeln passeras och då blir det ofrånkomligen mycket svall.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hmmmmm, kasta ut aktersoffan och montera en lavett med en kulspruta med paintball-ammo......hade varit toppen.....hade nog tagit slut på kulor inom en en väldigt kort tid tyvärr....finns mycket egotrippat folk både till sjöss och i trafiken, känns som det blir värre för vart år faktiskt.... :)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Visst 17 ska man visa hänsyn men det gäller även de som lägger sig för att bada alldeles intill farleder eller andra flitigt trafikerade leder och sedan står och gorma för att deras lilla båt guppar av svallet.

Ska man envisas med att ligga i farleder så får man förtöjja därefter.

Har i helgen legat vid ett ställe där de åker massa vattenskidor och då förtöjjer man båten därefter. Ibland ligger vi på ställen med 5-knop eller där man förväntas hänsyn men alltförofta kommer det idioter med båtar i halvplanande fart.

Torpeder är nog inte tillåtna men lockande.

/Roland

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kan nog vara lite halvkinkigt att få licens på en apelsinkanon...-Vad jagar man med dem?

Jag har sett en sådan där live och visst verkar det vara bra drag i dem.  Jag vet inte om de är hemmabyggda eller hur man kommer över dem. Kanske är bäst att vi stänger den här tråden innan vi får FRA efter oss hela buntenFlört

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ska man sänka deras båtar så måste man ju plocka upp dom ur vattnet till sin egna båt inte fan vill man ha dom här :)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...