Gå till innehåll
fredag 20 september 2024
seaborn

Båtkörkortsracet!

Rekommendera Poster

Hej!

Är det någon som vet hur det blir med norrmän,danskar,tyskar och andra utländska besökare? Gäller körkortsreglerna för dom också?

Mvh Lars

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Troligen kommer man att släppa in dem i svenska hamnar och beslagta båtarna som sedan kommer att fördelas mellan alla riksdagsledarmöter över 55

 

\Yell\

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Moderata riksdagsledarmöter över 55 ska de va\<ahttp://www.maringuiden.se/js/tiny_mce_209/plugins/emotions/images/smiley-money-mouth.gif\ border=\0\ alt=\Money mouth\ title=\Money mouth\ />
 
\<ahttp://www.maringuiden.se/js/tiny_mce_209/plugins/emotions/images/smiley-smile.gif\ border=\0\ alt=\Smile\ title=\Smile\ />

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Båtkörkort: nivå 1 och nivå 2
För fritidsbåtar är det på gång att två nya kompetensnivåer införs:
Ett båtkörkort nivå 1, med en åldersgräns på 15 år, för båtar som är längre än 7 meter och/eller kan gå fortare än 10 knop upp till max 25 knop.
Ett andra båtkörkort nivå 2, med en åldersgräns på 18 år, för båtar som är längre än 12m och bredare än fyra meter eller kan gå fortare än 25 knop.

Båtkörkortens utbytbarhet
Personer som är äldre än 55 år behöver inte ha båtkörkort nivå 1 men måste kunna visa legitimation i stället.
Personer som kan visa upp ett förarintyg, kommer automatiskt att kunna få ett båtkörkort nivå 1.
Personer som kan visa upp kustskepparintyg, skepparexamen eller högre nautisk kompetens, kommer automatiskt att kunna få ett båtkörkort nivå 2.Införandet av båtkörkortenExamination till båtkörkorten kommer att införas våren 2009, vilket innebär att man därefter inte längre kan ta förarintyg eller kustskepparintyg utan man måste istället ta båtkörkort nivå 1 eller båtkörkort nivå 2.

 

 

 

 

 

Det verkar helt sjukt enligt mig. Jag kan inte förstå hur de resonerar. De över 55 behöver ingen kompetens, bara de kan visa leg??!

 

Har man kustskepparexamen, så ska det vara jämförbart med nivå 2. Dvs för farter över 25 knop. Kustskepparexamen innehåller ju ingenting som har med höga farter att göra. Högfartsbeviset ligger ju idag helt utanför kustskepparen. Kustskepparen handlar ju mera om att kunna navigera ute på öppet hav, dvs ingenting med höga farter att göra.

 

Det här verkar ju helt rubbat. När jag tog förarbeviset sade utbildningsledaren att det troligen skulle vara översättningsbart till båtkörkortet, nu verkar det som jag måste gå en kurs i hur man navigerar på indiska oceanen för att kunna framföra min fritidsbåt i 30 knop inomskärs...

 

Hur kan det bli så fel?

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Den delen verkar ju åtminstone mera genomtänkt, men varför ska 55-plusare vara undantagna? Anses de inte tillräckligt begåvade för att kunna tentera av skärgådsskepparen?

 

Att dessutom införa ett högfartsprov för alla båtar som går fortare än 25 knop innebär att så gott som samtliga motorbåtsförare som nu enbart innehar förarbeviset kommer tvingas till vidareutbidlning för högfartsprov. Känns inte riktigt realistiskt att alla ska hinna utbilda sig på bara ett år. Den logistiken finns knappast idag.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Någon som på allvar tror att detta på något vis kommer leda till färre tillbud?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kan det inte vara så,

 att är man 55 så har man lättare att göra provet för båtkörkort,

 när man har en så lång och gedigen sjövana !?!?!

 

Vet man allt och kan man allt, så ska inte det vara ett problem att ta båtkörkort!

 

 

 

SJÄLVKLART SKA ÄVEN EN 55 GÖRA PROVET !!!!!\Yell\

 

Senast ändrad av Jocke-SeaRay | 18 mars 2008 | 08:14

post-11345-1394235391,3077_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Mja det där med undantag för 55-plussare ska man nog inte dra för stora växlar på.. upphovet till det ryktet tycks vara någon som pladdrat för journalisten på Båtliv, och de vill inte uppge källan. Samtidigt säger departementsrådet som har full insyn i frågan att det finns en del som förvånar i nämnda artikel.

 

Sen kan det ju bli vad som helst av det hela i och med att det är politiker insyltade..

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...