Marrexxx 66 Postad 9 Mars , 2008 Följande gryta/soppa fiskade jag upp på en av hufudstadens bättre syltor och konverterade till hemma eller marint bruk. I och med att grönsakerna fått koka ganska länge blir det en rund och kraftig smak. Receptet räcker till fyra hungriga personer. 200 g oskalade räkor 800 g färsk eller upp tinad fryst fiskfilé. Sej kolja etc (inte torsk) En liter hönsbuljong eller 2 st. hönsbuljong tärningar och en liter vatten En knivsudd spiskummin 1 vitlöksklyfta En nypa hackad chili. 100 g. Rotselleri. 2 morötter 1 palsternacka 20 cm purjolök 4 potatisar. En tomat En tsk matolja En skvätt vitt vin 0,5 dl En liter vatten Sås 3 msk lätt majonnäs 2 dl lätt creme fraishe 1 nypa salt Skala räkorna, lägg räkorna i en skål och skalen för sig. Hacka vitlöken. Värm oljan i en tjockbottnad kastrull. Fräs (bryn inte) vitlöken och kryddorna. Lägg i räkskalen i oljan och fräs dem en stund tillsätt buljong/buljongtärningar och vatten samt vin. Koka cirka Tio-femton minuter under lock. Var inte rädd om buljongen är en smula stark, den kommer att rundas av, av rotfrukterna. Under tiden, skala och klyv palsternacka och morötter, skiva halvorna tunt på längden och dela skivorna så de blir 4-5 cm långa. Tärna potatis och selleri i drygt centimeterstora tärningar. Skär tomaten i halvor och skiva den tunt. Strimla purjolöken. Tag av buljongen och sila bort räkorna, häll till baka buljongen i grytan. Koka upp och skumma av med hålslev vid behov. Lägg i de hackade grönsakerna och koka drygt 15 minuter under lock, tills de blir väl kokta. Gör såsen medan grönsakerna kokar. Blanda creme fraiche, salt och majonnäs Skär fisken i ca 3 cm breda bitar. Lägg i blanda om och låt grytan koka upp på nytt och låt koka någon minut. När fisken är klar tag av grytan från spisen och blanda ned räkorna och servera i djupa tallrikar eventuellt med bröd. . Om du tänker äta grytan i båten kan du förbereda och göra alla moment utom det sista hemma, dvs att koka fisken och lägga i räkorna. Då låter du grytan koka upp innan du lägger i fisken. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
rillez 1 Postad 9 Mars , 2008 såg kanongott ut blir till att testlaga till helgen Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Botved 94 Postad 10 Mars , 2008 Kanon! Såna här recept som kan förtillverkas är ju perfekt. Blir till att ha med i båten och prova med färsk abborfilé, eller annan egenfiskad firre. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser