Gå till innehåll
lördag 08 februari 2025
Marrexxx

Fiskbullar med brunsås

Rekommendera Poster


Följande recept på konserverade fiskbullar fann jag återgett i Odd Böretzens “Gledein ved å ha båt” Receptet är etthundra år gammal och från en tid då det inte var så lätt att hålla mjölk och andra färskvaror ombord.

 

Byn 50 gram smör, blanda med en rågad matsked mjöl. Späd med buljongen  till fiskbullarna (köp inte dem i färdig stuvning) och vatten, krydda med salt och en nypa Cayenne, ett par (?) glas rödvin och en knivsudd sellerisalt
Gnid gärna in grytan med en delad schalottenlök innan  till lagning,

 

Jag har inte provat själv men varför inte?

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det jag blir mest sugen på är väl att dricka upp vinet istället för att hälla det i maten.\Smile\

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Faktiskt väldigt bra tips, värt att testa. Låter inte så fel. Var hittade du receptet och dess bakgrund?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

 

 

   För egen del gillar ja fiskbullar skarpt, i alla former, men salig far sjöbuss vägrade kategoriskt, efter ha fått det på längden å tvären flera gånger i veckan när han som ung gick som jungman ombord på mindre segelskutor.

Besättningen kallade föraktfullt bullarna för Stavangerägg!

 

Bild/ Månntro dessa salta gossar ha blivit utfodrade med Stavangerägg?!

post-1968-1394235314,1218_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...