Gå till innehåll
lördag 21 september 2024
datpsu

Volvo Pentas kylarglykol!

Rekommendera Poster

Hej!

 

Är det värt att lägga extra slantar på Volvo Pentas kylarglykol typ 90?

Har en VP 5.0 GXI.

 

Så här skriver Drevia:

 

Kylvätska typ 90 ger ett kraftigt förbättrat korrosionsskydd jämfört med icke-original. Dessutom ger den ett säkert frostskydd. Kylvätskan är utprovad för Volvo Pentas motorer och rekommenderas för färskvattenkylda motorer. Kylvätskan innehåller tillsatser som skyddar aluminium och aluminiumlegeringar. Den behåller sina egenskaper även vid kraftigt försurat vatten. Kylvätska typ 90 är idealisk vid all vinterkonservering av både diesel- och bensinmotorer. Blandas med 50% vatten

 

Eller kan man köpa vilken som helst?

 

/Patric

post-19497-1394235220,6671_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Normalt sett är glykol och glykol samma sak. Det är en Alkohol som förhindrar att vattnet fryser. Som du ser i reklamen är Volvopentas glykol avsedd för försurade vatten. Västerhavet och /eller östersjön är inte att betrakta som försurade vatten, däremot en del insjöar. Kolla med naturvårdsverket hur vattnet mår som du har din båt i. Är det att betrakta som kraftigt försurat ska du definitivt använda denna glykolen annars duger vilken annan som helst bra. Hälsn Thomas.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det spelar ingen roll, pentas grejor är inte bättre än andras.Handla den lika gärna på biltema,det enda du missar då är sponsringen till din lokala penta handlare, och dom har i regel tillräckligt med pengar.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hur vet du det?? I själva verket finns kylarglykol med olika specifikation p.g.a. olika typ av korrosionsskydd. I vissa fall är de olämpliga att blanda. S.k. röd glykol bör inte blandas med blå eller grön. Kylvätskor av högre kvalitet har längre serviceintervall. Som kylvätska i sötvattenskylningen väljer jag för säkerhets skull glykol enligt tillverkarens specifikation, eftersom jag i mycket sällan byter och vill kunna lita på att korrosionsskyddet räcker. För vinterkonservering, däremot, väljer jag billigast möjliga.

Sea Maniac

 

Senast ändrad av SeaManiac | 19 september 2007 | 23:48

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...