Gå till innehåll
tisdag 28 januari 2025
kema

Mördarsnigeltoast

Rekommendera Poster

Läste i tidningen (Borås tidning) ett reportage om en kock som ledsnat på alla mördarsniglar som käkade upp allt i trädgårde. Han bestämde sig för att hämnas och att äta upp dom istället.2.gif\

Här följer receptet, smaklig måltid.

 

20 mördarsniglar

 

Till kokspadet:

En röd lök i klyftor, en bit morot, kryddor som persilja, dragon, timjan, lagerblad, 1 msk vinäger, några pepparkorn.

 

Gör så här:

Skölj sniglarna noga och gnugga dem med salt. Skölj mer för att få bort så mycket slem som möjligt. Förväll sniglarna under kort tid i tre-fyra omgångar med rent vatten.

Koka sedan upp omkring 2 liter nytt vatten och tillsätt kryddor, lök och morot och vinägern. Låt sniglarna koka med en timme. Spola av, skär ett snitt i buken på varje snigel och skrapa ur och släng innanmätet. Hacka sedan resten av snigelkroppen fint.

 

Till toasten:

1 dl tärnat bacon

1 hackad lök

3 finhackade vitlöksklyftor

1 halv finhackad chili

1 dl hackat kryddgrönt, förslagsvis persilja, dragon, timjan, oregano eller gräslök. (Mynta, salvia, basilika, dill passar inte så bra.)

1 strimlat finhackat citronskal

4 skivor gott bröd som baguette, skuren diagonalt

Smör till stekning

 

1 persika

råsocker

chilipulver

smör

 

Stek brödskivorna gyllenbruna på varje sida och låt dem rinna av på en bit papper.

Dela persikan i fyra bitar och lägg i en liten form. Strö på råsocker, chilipulver och salt. Klicka över smör. Baka i ugn 200 grader i 15 minuter.

Fräs baconet med lite smör. Tillsätt vitlök, lök och chili. När löken är mjuk, häll i de hackade sniglarna. Fräs 1 minut. Rör i lite mer smör och dra bort pannan från värmen. Rör ner kryddor och citronskal. Peppra.

 

Fördela snigelfräset på de fyra brödbitarna och toppa med en varm persikobit. (TT)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst

1 timma låter lite väl i överkant, kör man i ugn så räcker några minuter annars smakar sniglar bara gummi, men kanske något annat gäller för just dessa sniglar.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

 

   För vegetarianer med flera som inte nappar på resepet ovan -och som bor på vishan -rekomenderas införskaffande av nåra myskankor, de äter med fördel dessa salladsmarodörer!!

 

Bild: Ingen myskanka men en presumtiv skeppstupp?! med inblandning av rasen Sussex.

post-1968-1394235156,3923_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Våra grannar har vanliga hönor som ibland rymmer in på vår tomt. Dom äter inte stora mördarsniglar men väl dom små embryona så vi har varit ganska förskonade i vår trädgård. Får dessutom ibland ägg av grannarna.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser


Det är ju fullkomligt lysande!1.gif\ Ni står för maten och får färska ägg som tack, kan det bli bättre?

kema

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser


Nej
Appropå receptet ovan. Skippa sniglarna så blir receptet

riktigt gott. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

ja, fast myskankor lämnar iof ganska stora mängder avföring efter sig!

och måste jag välja mellan att kliva i/på anksk-t eler snigel så blir det nog det sistnämnda.

annars får man väl införskaffa sig en kommunalarbetare-tång och gå och plocka de sniglar man hittar... och har du tur kanske nån resturang köper dem!?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Duger inte ankskiten som gödsel måntro?!
Blir det ju mer nytta med skit än sniglar iaf... 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

och 1 anka äter cirka 50 sniglar / dag och jag plockar cirka 1000 sniglar per dag då behöver jag 20 ankor minst! Tänk vad mycket ankskit det blir.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Förra grannen hade 3-5 myskankor, dom åt bra men gjorde ifrån sig bra med så dom fick inte vara kvar så länge. Barnen kunde så att säga inte leka på någon av gräsmattorna...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det är en ANKA,

TT hade inget att göra så dom letade upp en kock och bad honom göra en rätt på mördarsniglar. Kocken var alltså varken förbannad på, eller någonsin lagat mördarsniglar om inte TT dykt upp.....

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag skulle aldrig, aldrig,osv. någonsin kunna tänka mig att äta dessa slemmiga varelser.

Såg receptet i en tidning och fick aptit på att dela med mig receptet, kanske någon som nappar?? (tror inte det men....)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...