Gå till innehåll
söndag 22 september 2024
Arve28

Båt mye dyrer i 2007 enn 2006?

Rekommendera Poster

Leste VIB2006-nr2_styrpulpetare.pdf test fra 2006.

silver fox 485 med 50hk 4 takt koster 127000kr.

Kan ikke finne denne så billig. Fant en til 149000kr. Da blir det fort dyrt.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

1. Nya båtar blir sällan billigare nästa år.

2. Båtbranchen har fortsatt högkonjuktur. Kan de ta ut högre priser på nya båtar så gör de det. Tillgång och efterfrågan. Är folk villiga att köpa en båt till högre pris så...

3. Aluminiumbåtar som Silver och Buster har alltid legat högt i pris.

4. Tänk på att listpriset enl återförsäljaren bara är en startpunkt. Skulle inte tro många betalar det höga pris som står i dessa listor. M a o skall du pruta även på en ny båt. Några procent brukar det för det mesta gå enl min erfarenhet. Ibland 5-10 % kanske el mer.

5. Om du inte har råd med en 2007 års Silver fox 485 borde det väl finnas nåt år äldre begagnad? Den lär ju vara i nästan nyskick och du slipper ta de första årens värdeminskning som är värst.

6. Köp privat, något lägre pris än att köpa av marinhandlare men du har då inte skydd av konsumentköplagen.

 

/Bo

 

Senast ändrad av bossee | 12 maj 2007 | 14:38

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

For i dette båtblader stod Silverfox 485 med 50hk 4 takt til 127900kr og det er vel listepris. Så da må denne ha gått opp trolig 50000kr på et år. høres mye ut. Ser at begagnad ligger på 120000kr.

 

Er utrolig mye begagnad som er dyrere enn nypris ser jeg. Tittet litt på hr465 og Crescent primo. Billigere å kjøpe nytt enn på blocket.se

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Men det är inte alltid köparen får vad han/hon begär på blocket. Många begär fantasipriser på sina båtar. Du kan ju prova att ge bud som du anser vara rimligt. Säljaren kanske inte fått några napp om priset är för högt och kanske accepterar ditt bud efter lite diskussioner fram och tillbaka.

Du får ju försöka känna dig fram vad som kan vara rimligt pris. Både du som köpare och säljaren skall ju komma överens innan en affär är i hamn.

 

Det är nog bara de mest eftertraktade båtarna som blir sålda för nära det pris säljaren begär. De flesta får nog vackert gå ner en del i pris gissar jag.

 

/Bo

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tittet litt på utten S46. Noen har nå satt ned prisen 10.000. Så det er vel bare å vente enda mere:) Jeg gir heller 20.000kr mer for en helt ny båt enn samme båten i en 2002 modell som skal ha nesten samme pris som ny.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Köper du en ett till två år gammal båt så kan du ofta dra av 10 till 20 procent - utan problem - på priset om de inte har gjort om modellen från fabriken.

Då får du en ny båt som precis är inkörd och testad att allt fungerar - vilket underlättar fortsatt ägande. Ibland får du också lite annan extrautrustning som fendrar, ankare, ekolod och Gps mm på köpet.

Det är aldrig fel att köpa en 1 till 2 år gammal båt som är inkörd och med extrautrustning.

Lycka till med båtaffärerna och trevlig båtsommar! :-)

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...