westgard 0 Postad 6 Februari , 2007 Hej jag letar efter ett resept på GUBBRÖRAÄr det någon som har reseptet så dela med er,jag blev bjuden på denna goda röra under en av sommarens seglingsturer Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Stevemedselcon 7 Postad 6 Februari , 2007 http://www.tasteline.com/default.ns?strItemID=showRecipe&intChannelID=&lngRID=5045&tlfo=0 Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Westfjord26 9 Postad 6 Februari , 2007 Vill bara påpeka att detta recept som finns på länken är en riktig höjdare, kanongott med den lille och ett glas sval öl.Steve har bra smak! Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
westgard 0 Postad 6 Februari , 2007 Tackar för reseptet, det ska bli en höydare till båt semestern. ska provlaga redan till helgen,Tack Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Lamon 1 Postad 6 Februari , 2007 Ska nog oxå testa det där. Måste det vara gammal fisk i ??? Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Lamon 1 Postad 16 Februari , 2007 Fisk ??? Trodde det var en hoper gubbar man rörde ihop !!! Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Stevemedselcon 7 Postad 16 Februari , 2007 Jakko sa nån gång i denna tråd innan det moddades att det var väl vi på forumet som var en salig gubbröra.... Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
toaen 510 Postad 16 Februari , 2007 Jag har sett recept med inkokt makrill i tomatsås eller Böckling och kaviar - men då är det ingen gubbröra. Gubben var väl egentligen skepparn ombord. Jobbade i slutet på 60-talet som hoppilandkalle på Färjan Ägir som gick mellan Gravarne och Smögen. (Idag går den tvärs över Smögen hamnen mellan snusfronten och Magasinet) Den dåvarande skepparen, Albert Hansson, blev alltid mycket förtjust när nån Smögare kom med en bit Kydd till honom. De var det bästa han han visste. Jag föredrar nog Gubbröra ha´ t sô pen´ t Tommy Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Lamon 1 Postad 16 Februari , 2007 Jahaa. Vad innehåller Kydd ??? Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
toaen 510 Postad 16 Februari , 2007 Det är salt torskrom. Mycket salt. Likt spekemakrill Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
flipperjens 0 Postad 16 Februari , 2007 Hej! som jag tolkar originalreceptet utan att opponera mig mot ovanstående recept så är det enligt förljande: Ägg Dill Ansjovis lök Gräddfil Och inget annat. 4 kokta ägg (skurna /hackade i bitar) 1 burk ansjovis (finskuren) En finhackad gul lök Rikligt med hackad dill 1 paket gräddfil / jens Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
hustran 0 Postad 16 Februari , 2007 Själv längtar jag efter torskrom....finns inte längre på burk....Varför?Kan väl vara att vi måste vara rädda om torsken Eller?....ett problem jag har är att jag alltid får hicka.....när jag äter torskrom....Varför? Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Lamon 1 Postad 16 Februari , 2007 Ja just det !! Varför finns det inte torskrom längre som är så satans gott ??? Hickan kanske beror på fylledrickat du häller i dig till romen !! haha !!! Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Lamon 1 Postad 16 Februari , 2007 Det där lät som godis om man utesluter ansjovisen, den kan ju bytas ut mot torskrom... Ska testa det om jag hittar torskrom nån gång... Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
toaen 510 Postad 17 Februari , 2007 I orginalreceptet kan väl knappast ingå gräddfil. Dock inget fel med nya inovationer. tommy Senast ändrad av toaen | 17 februari 2007 | 22:24 Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
flipperjens 0 Postad 17 Februari , 2007 I orginalreceptet kan väl knappast ingå gräddfil. Dock inget fel med nya ibnovationer. tommy Varför inte?? Gräddfil har funnits länge. /jens Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
toaen 510 Postad 17 Februari , 2007 Gubbröra ännu längre Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Lamon 1 Postad 18 Februari , 2007 Inlägget raderat av moderator Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Tigern 0 Postad 20 Februari , 2007 Själv gör jag gubbröra på annat vis eftersom jag inte gillar ansjovis. Det blir gott och passar utmärkt som fyllning i baguetter eller smörgåstårtor: Tonfisk En massa hårdkokta hackade ägg Hackad rödlök Klippt dill Majonäs Creme Fraiche Inga mått, man blandar efter tycke och smak. Godast blir det ifall röran får stå några timmar. Ingen äkta gubbröra kanske, men lika gott ändå! Senast ändrad av Tigern | 20 februari 2007 | 23:21 Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
westgard 0 Postad 22 Februari , 2007 Jag ska prov laga Tigerns resept ochså det Låter kanon gått,Det blir mycke gubbröra till sommaren Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Westfjord26 9 Postad 23 Februari , 2007 Den får vi prova, lät gott..fast gubbröra är det knappast, hamnar som Tigerröra i mina recept. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Lamon 1 Postad 25 Februari , 2007 I mina recept hamnar det under bukutfyllnad... Inte att förakta det heller. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Uffe70 0 Postad 15 Mars , 2007 Jag brukar utesluta ansjovisen och dynga i en massa stenbitsrom istället. Skitgott Det är svårt att få mat att smaka annat än gott när dill är inblandat. Höjdarkrydda, Senast ändrad av Uffe70 | 15 mars 2007 | 11:10 Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Terrafobica 68 Postad 15 Mars , 2007 Torskrom på burk finns på Netto Magnus Ladulåsgatan på Södermalm. In till stan och handla nu Sanna. Senast ändrad av Terrafobica | 15 mars 2007 | 11:38 Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
pettja 0 Postad 2 Maj , 2007 Kul inlägg..Mitt recept är: Kokt kall potatis tärnad Matjesil Lök Gräddfil Lite majonäs Gräslök. Iskall pilsner till Låt gärna stå ettpar timmar. Lätt att ta med som enkel lunch på havet. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
skrapan 0 Postad 16 Juli , 2007 Ang Kydd Kydd är långarom som lades i saltlag under långafisket förr. När man kom hem lades rommen helst på en sten med en annan sten ovanpå ( för at pressas ihop ) samtidigt som den torkades. Resultatet blir en sammanpressad nästan lite kompakt seg romsäck. Denna skäres i tunna skivor ca 3-4 mm tjocka och ätes med kalla potatis och en klick smör. En kall öl och en liten klar förhöjer njutningen. Det finns två förhållningssätt till kydd antingen älskar man den ( och vi är tyvärr ett utdöende släkte ) eller så avskyr man den. Nu tillverkas kopior med olika bra resultat av bland annat torskrom. Lasses fisk i Skärhamn (som är en alldeles utmärkt fiskaffär, även om västkustens bästa fiskbil finns vid ICA Bojen på Klädesholmen) lär ha sålt kydd i våras. Den bit jag fick lär vara därifrån. Den var alldeles utmärkt. Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Par-Anders 0 Postad 11 Mars , 2008 Har jobbat som kock på gyldene freden i många år och där hade vi till 4p 4st hårdkokta ägg (hackade) 1,5 msk hackad anjovis ½ msk kalles kaviar 2 msk hackad gräslök ½ msk hackad dill salt och peppar Lägg upp på kavring. Toppa med rå ägg gula Dela detta inlägg Länk till inlägg Dela på andra webbplatser