Gå till innehåll
lördag 16 november 2024
Lamon

Annorlunda mat...

Rekommendera Poster

Jag drar igång en tråd med lite udda mat, häng på nu alla galningar...

 

Vad sägs om Bruna bönor o popcorn...

Eller silldoppade jordgubbar...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst Wille

Så dålig smak har väl ingen som inte är i kris? I nödfall så går det att äta Ravioli eller fiskbullar, men då ska det va med potatis till.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst Mariage

Mm, det är väl att förstöra sillen om man doppar jordgubbar i den.

Eller iofs, man kanske inte har några smaklökar smiley-laughing.gif\.

Idén är bra, det är väl bara det att i alla fall jag, har svårt att lära mig nyheter när det gäller menyerna.

Men visst finns det olika blandningar av div. slag, som kan ge en intressant smakupplevelse.

Passar det på sjön, ja kanske.

Vi får se vad det blir av den här tråden.

Det fungerar säkert om inte blandningarna blir för extrema.

 

Socker i köttfärsen missar väl ingen.

 

Ha det

/Urban 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Dom flesta äter ju ris till kyckling,men ta å prova snabbmakaroner kyckling och ketchup.

Det är en höjdare...

 

Hejsvejs!!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst Mariage

smiley-laughing.gif\ Mitt i prick.

Jag äter inte makaroner eller ketchup och är väldigt sparsam när det gäller kyckling.

Annars så :)

/Urban

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Snabbmakaroner är ju inte så fel ibland.. Man kanske skulle prova med att ta i en tub kaviar o lite ananas... Låter ju jätte gott...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst Mariage

ok då, men kanske om man får smula i lite av annas pepparkakor , som garnering alltså.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Klart du får !!! Det går även att spä ut det hela med lite vatten från kölsvinet...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

If youd like kan jag posta recept på haggis! Tror inte att det är suitable att laga på en boat though... Men det brukar uppfattas som äckligt.... Passar väl in here... Eller?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Pannkakor och peperoni/feferoni (finns lite att välja på). Underbart gott....

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Haggis!?!

Då kan man väl lika gärna steka upp det man hittar i soporna efter en vecka eller så? Kan väl inte bli värre iallafall? Och jo, jag HAR smakat eländet. Och tittat på det också ;)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

0,5 dl vatten (gärna buteljerat o svagt kolsyrat) hälles i ej rengjord långpanna. Smaksätt med lite socker o ställ in i gasolugnen på högsta effekt c:a 2 timmar. Det du skrapar upp fr botten passar utmärkt att ha på smörgåsen

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Fast av de riktiga udda maträtterna har jag en polare som brukar fixa lite smarrigheter när han är nästan pank: Tonfisk i olja, stekt i panna. På med ketchup (har jag för mig) åsså ner i halsen med eländet...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst Mariage

Skölj ner allt med mrindrinken.

Tänkte då att man blandar allt som skrivits.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst Mariage

Ja, eller så fryser man allt och då har man glass på köpet smiley-wink.gif\

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja glass är gott... Ännu godare om man mixar glassen med ärtsoppa...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Mmmmmm blir ju redigt hungrig. Ärtsoppeglass! Kan man ha det i strut, eller blir det bäst i skål, med lite majjonäs uppepå? Och några gröna bönor som topping

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst Mariage

Spelar ingen roll vilen färg det är på bönorna, färgblind efter marindrinken 2.gif\

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Men Mariage... Det är ju självklart att dom ska vara gröna. Färgen är lika viktig som att sätta ihop mat som smakar bra...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Soppa á la Gray! (en sann sjömanshistoria)

 

Ta en okunnig kompis som ska laga till en näringsrik frukost.

Somna om.

Vakna att det ropas att frukosten är klar.

45 minuter senare, håll fram din tallrik.

Låt soppans klumpar ramla ner i tallriken.

Fråga kocken vad som har lagats till och få svaret att kocken var hungrig och har tagit veckans ranson på blåband kycklingsoppa, blåbärssoppa, sparrissoppa och nyponsoppa och blandat samman dessa i samma kastrull, men med bara vätska för en påse!

Nu för tiden lagar jag till maten och kocken diskar.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Den min mor är gift med nu är väl inte världens bästa kock.
 
När han skulle äta en levergryta till lunch av de rester som blev över så var potatisen slut. Dåtog han och kokade pasta och till det så skulla han ta Lingons ylt men tog fel burk och tog jordgubbsylten och orkade inte resa sig upp och byta burk.
Så levergryta med pasta och jordgubbsylt mmmmm 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Får väl bidra med ett kanske lite udda frukostalternativ.

 

Popcorn och mjölk i djup tallrik.

 

För visst äter folk både kornflakes och rispuffar med mjölk, popcorn ligger mitt imellan... Naturligtvis skall det vara osaltade popcorn...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Fanns en pizza häromkring som hade glass som ingrediens.
 
tror inte det var en storsäljare 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Den halvgalne walesiske långseglaren Tristan Jones beskriver i nån av sina böcker sin standardrätt ombord. Jag har glömt vad den heter, kanske någon annan här som minns, men om jag kommer ihåg rätt så tar han en rentvättad silltunna o fyller med havregryn varvat med saltsill, surrar det hela på rufftaket och slevar i sig en lagom mängd av sörjan, uppvärmt eller kallt beroende på omständigheterna och om det finns möjlighet att värma det, när han blir hungrig. Hmm...
 
G. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Corn flakes kokta i ljus rom, toppat med senapssill tycker jag är smaskens... vill man spetsa till det ordentligt kan man slänga i lite jordgubbsmilkshake... till detta dricker man naturligtvis vitpepparkryddad underberg, med ketchup i...13.gif\13.gif\ 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...