Gå till innehåll
fredag 20 september 2024
Mori

Frostskada Mercruiser V6?

Rekommendera Poster

Hej,

 

Jag har en Mercruiser V6 som det har stått vatten i (cylindrar, oljan...). Frostpluggarna hade gjort sitt jobb och lossnat men är det vanligt att  motorn ändå tar stryk om den fryser? Kolvarna satt fast när jag försökte att få liv i den men efter lite job så hade dom släppt. Nu går den runt helt men det känns som om startmotorn får jobba lite extra ibland så frågan är om blocket har spruckit eller om cylindrarna har blivit ovala?

 

Tacksam för idéer!

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ingen som har råkat ut för detta?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kort svar: NEJ.

 

Men, gar det trogt sa har du med all sannolikhet rost i cylindrarna. Tror det vore nast intil omojligt att fa cyklindrarna att bli ovala, i alla fall av kyla. (varme kanske, men aven det osannolikt).

 

Vill du gora ratt sa har du en totalrenovering framfor dig. En koldspricka kan manga ganger inte ens ses utan marks forst nar du kor (lackage av vatska eller gaser beroenmde pa placering).

 

Vill du fuska lite, lyft i alla fall topparna och se har det star till med toppar, cylindrar, kolvar, ventiler. Men, risken ar stor att du for goara om samma jobb snart igen vid en helrenovering. Your choice...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...