Gå till innehåll
måndag 07 oktober 2024
Gameburg

Plastsnipeklubben öppnad!!!

Rekommendera Poster

Härmed förklarar jag Plastsnipeklubben öppnad!

 

En nystartad klubb för dig med plastsnipa. Jag tänkte att det vore kanske bättre att samla oss snipägare under ett tak för att få fram idéer och tankar i ett gemensamt forum runt denna underbara båtform än att enbart ha separata märkesklubbar. Dessa båtar liknar ofta till stor del varandra och många tips och idéer kan säkert vara applicerbara på många olika modeller av snipor. Kanske kan vi (för jag räknar att bli fler än jag i denna klubb;-)) ha någon gemensam träff nästa sommar.

 

Själv har jag en nyinförskaffad Nidelv 24 och har ständigt nya projekt på G som jag kommer dela med mig av successivt under detta forum.

 

Välkommen med din ansökan, ju fler medlemmar desto mer kan vi få ut av klubben! 

 

http://www.maringuiden.se/klubbar/;id=189

 

Mvh

Patrik -som hoppas på måååånga medlemmar

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

...tre... 14.gif\

 Och som nybörjare i sammanhanget (dvs som egen ägare, erfarenhete som sådan har jag sedan joller-stadiet) så vill jag peka på en bok jag köpte, mest för att få information som sådan. Det visade sig att den är näranog perfekt nu när jag har en liten snipa att renovera!

Bygga Båt - inredning av färdigt plastskrov av Dave Gannaway, förlag Spektra. Hittade den på ett antikvariat för typ sjuttio spänn.

 /Erik

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Äsch då , jag har förtvivlat försökt komma med men tjejer kanske inte får vara med i snipaklubben?

Birgitta m. Gulan

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nu är jag med:-)

För ett år sedan så kunde jag inte tänka mig båt över huvud taget, inte i någon form och absolut inte båt med segel! Vi har haft och har fortfarande husvagn som vi tillbringar våra semestrar i. Det har ofta blivit  långresor på 400-600 mil, både i Europa och i Skandinavien. I somras åkte vi en nätt tur till Lofoten och var på valsafari.

Hursomhelst, våra vänner är inbitna seglare och min man gillar verkligen båtlivet så med vännernas bistånd så har vi även kommit till sjöss.

Jag måste väl erkänna att det inte precis uppstod någon kärlek vid första ögonkastet mellan mig och skärgården men..man får väl inte vara sämre än att man kan ändra sig, tänkte jag och föreslog ett båtköp.Villkoret var en båt utan segel( gillar inte att åka sick-sack), den skall dra lite bensin och den behöver inte gå fort eftersom tanken inte är att köra ifrån våra segelvänner. Dessutom måste den kunna ta sig iland på fler ställen än en segelbåt efftersom vi har hundar som skall med. Den skall vara rymlig med plats för packning( van vid husvagn:-)).

Valet blev en snipa. Nu hoppas jag bara på vackert väder i sommar så att jag kan känna mig lite mer båtfrälst än vad jag gjort hittils, vi ska ha båten till kortare turer tills vi (läs jag) vant oss och sedan får vi se. 

Husvagnen kommer vi att ha kvar, det är villkoret, men vackra helger blir det båt. Varför valde ni andra en snipa?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej o välkommen!

 

Min första båt köpte jag för ca 6 år sedan, det blev en adec 530 mellanbleka -73. Den såldes nu i höstas till förmån för en nidelv 24.

Varför jag fastnat för snipor vet jag egentligen inte, men det är ngt visst över dem. Sedan är ju inte bränsleförbrukningen att förakta;-)

Min far har alltid haft segelbåt, men det har inte varit ngt för mig.

Tror att även nästa båt kommer bli en snipa, även om det förhoppningsvis dröjer många år då jag trivs mkt bra med nidelven.

 

/Patrik

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej

 

Troligtvis hemifrån. Pappa köpte sin snipa (Monark 695) redan 1974 som han har kvar än idag och använder för att dörja makrill.

Jag själv trivs i snipfart. Har tidigare haft andra snipor (se Min Sjöbod) och gjorde ett uselt ner-köp år 2001, då vi hade en Nimbus 800 Turbo i några månader. Fel fart och för dyrt!

Jag vill ha en optimal fiske,- familjebåt. En sån båt har väl fortfarande inte tillverkats bara mindre dåliga kompromisser. Snipan är nog den båttypen som kommit längst i kompromissandet, låg driftkostnad, kan övernatta flera dygn, bekvämligheter (toa, kyl värme och att få plats 4 personer). Kommer att trolling-rigga snipan som jag också kommer använda för helg,- veckoturer med familjen å fiskekompisar.

Mvh

Laand

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Under min uppväxt så tänkte jag att när jag blir stor så skall jag ha en stor snabb och fräck båt.

 

Så växte jag upp (eller nja, mentalt är jag kvar i 20-25 års åldern) och insåg att det kostar pengar att äga en sådan båt, för att inte prata om bränsle förbrukning.

 

Så, det blev en snart 30 år gammal snipa, med spygrön överdel, som rullar värre än Shakira kan med sina höfter, som är fan ta mej nästan omöjlig att manövera i strömt vatten vid tillägning.

 

Men vet ni vad.... Jag älskar det, och till en kostnad som gör att man inte behöver äta gröt varje dag.

 

Sedan så får man ta att din båtgranne vid gästhamnen sitter och dricker dyrt rödvin och käkar hummer på en 34 fots Princess.2.gif\

 

LÄNGE LEVE SNIPAN!

 

/Hans

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej igen 

Vi som fått ett spygrönt kapell på halsen- till en gul snipa!!! Den som valde den färgkombinationen måtte vara färgblind;-)

Jag tror faktiskt att med den rimliga bränslekostnaden som vi snipägare har så har vi nog pengar över till ett gott vin:-)Fast jag tar hellre räkor till vinet än hummer. Dessutom så har vi råd till andra nöjen eftersom vi varken har en båt som kostar skjortan att betala lånet på eller skyhöga bränslekostnader!

Vi har bekantas bekanta som har ett fartvidunder som kostar dom nästan 1000 kr att köra 6 landmil ( jag har inte hunnit lära mig skillnaden mellan sjömil och landmil men det kommer!).

PS Hans du kanske har ett riktigt snyggt kapell till din spygröna överdel:-)!Ds

Mvh

Birgitta m. gulan

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

1 landmil = 5,34 sjömil (nautisk mil)

1 sjömil = 1852m

 

 

-------

 

hehe det borde kosta ännu mer att köra landmil med sin båt, jag brukar betala ca 1000kr/h vid lastbilstransport ;-) :-)

 

Tyvärr har jag lagt ner en smärre förmögenhet (ca 160 kkr) på min båt hittils, men vad gör man inte för sitt stora intresse;-)

 

/Patrik

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Har ett beige kapell som jag köpte nytt 2005.

 

Båten ser ganska snygg ut trots allt med nytt kapell. Dock så är jag hypernervös så fort en mås närmar sig.... smiley-cool.gif\

 

Köpte det till kanonpris. Ringde runt till en massa firmor och

fick priser på allt från 10.000 till 15.000 ?!?

 

Dock hade en firma i Bollebygd ett kapell som en gubbe hade beställt vintern 2004. När det var dags för leverans så hade han bytt båt, och ville avboka.

 

Så jag fick köpa det för 7900:- (org pris 10.000)

 

/Hans

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej igen.

Jag är helt övertygad om att man kan lägga ner en hel del pengar på en båt:-) vi har varit inne på att bygga om gulan till sötvattenkylning men har nu börjat tveka lite om det verkligen är det vi ,läs båtans förare, skall lägga ner tid på i vår, båten är nämligen inte på hemmaplan ännu så allt vårvinterjobb väntar husse när kylan släpper och vi kan ta hem båten. Det kanske är bättre att ta reda på mer fakta, verkar inte längre så självklart att bytet är ett jättebra alternativ.

Däremot önskar jag mig en kylbox med kompressor, det känns inget vidare att dricka ljummen Chablis till räkorna:-) :-)!

 

Vi gav husse ett hamnkapell i fars dagspresent så att måsarna åtminstone har något att skita på när båten ligger i hamn.

 

Birgitta 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Bjuder på en bild från sommaren 2005. Ligger vid Rörö på västkusten.

 

En kanondag, och långt borta i horisonten ser man Marstrands fästning.

 

 

/Hans

post-8981-1394234541,6635_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Välkomna alla nya medlemmar, vi är nu 12 medlemmar totalt och det kommer nya lite då och då.

Kan ni inte skriva några rader i denna tråd om var ni har er hemmahamn/skärgård/kust som ni hör till samt något/några av era favoritställen att besöka.

 

Själv har jag min balja (nidelv 24) i dyviken (intill dyviks marina) som ligger ca 5-6 nm nordost om Åkersberga i stockholms skärgård.

 

favoritställen: Träskö storö och säck

 

Ska försöka ta mig lite längre ut i skärgården nu när jag har lite större båt.

 

Kanske vi i sommar kan få till en snipträff ngnstans, dock får vi nog dela upp den på olika områden men vi får väl se.

 

 

mvh

Patrik

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej

Gulan kommer att ha sitt krypin i närheten av Trosa, det är inte klart än var vi får släppa i henne. Vi kommer mest att hålla till Trosa skärgård-Fifång/Askö och söderut. Det finns många fina vikar nedåt Lacka till, våra segelbåtsvänner är väl förtrogna med den delen av skärgården och vi kommer nog att följas åt en del. Min personliga dröm är skäret i yttersta havsbandet med obruten horisont, vi hittar nog dit i sommar, tror jag:-).

När vi lärt oss snipan och blivit mer vana så står en tur till Åbolands skärgård högt upp på önskelistan-)

Hälsningar

B.m.G

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej!

 

Bara jag har bytt bort vår båt mot en lämplig snipa (vilket jag hoppas att jag lyckas med innan sommaren), går även jag över till Plastsnipeklubben.

 

Hälsningar

Tobbe

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Hej
Jag äger sedan några år en Lillbleka byggd i Linköping i mitten eller slutet av 70-talet. Jag antar att min snipa på straxt under 5 meter är den minsta på MG. Första renoveringsprojektet var byte av toppen på motorn som är en Volvo Penta C10. Denna vinter ska bromsbandet bytas i backslaget. Jag har båten i Motala Ström några hundra meter från utloppet i Roxen.
Hälsningar från
Sven en glad snipaägare

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hälsar roiso och stealthman välkomna till plastsnipeklubben!

Därmed är vi 14 :-)

 

mvh

Patrik

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du är välkommen då! Jag vet en som kommer ha en fin getasnipa till salu i vår, dock ligger i sthlms skärgård ;-)

 

mvh

Patrik

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Pust, jag trodde klubben hade insomnat för gott, trevligt att se lite rörelse.

Snart är det dax att köpa flytvästar till mig och hundarnasmiley-wink.gif\Kaptenen fick en i julklapp så han klarar sig nog om han trillar i.

Vi skall döpa om båten under våren, inte sjutton kan man åka omkring i en båt som heter Gulan! Jag tänker osökt på stekta ägg när jag ser namnet.

Eftersom vi har grönt kapell så får det bli ärtan eller....2.gif\.Ja, vi får väl se. Hur har ni valt namn till era pärlor

Birgitta

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kom bara ihåg att skriva det gamla namnet på båtbotten när ni döper om hennesmiley-wink.gif\  samt att hon naturligtvis måste få en skvätt skumpa.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Då tackar jag för medlemskapet! smiley-smile.gif\

 

Vi ligger i trakterna kring Arkösund och har således oemotståndliga st Anna runt knuten. Finns inget vackrare än en hemfärd från Harstena i bleke längs det yttersta havsbandet bland kobbarna.

 

Tidigare hemmahamn var Svinninge norr om Vaxholm och när vi körde ner Bellan på sensommaren 2004 bjöd dag 1 på vacker tur ända till Dalarö, där det började blåsa upp. Gick på insidan om Muskö till Nynäshamn för natten och gick loss tidigt dagen efter för att hinna före kulingen som skulle möta oss vid Landsort på väg västerut mot Tvären.

 

Vi hann nästan före kulingen, en något skumpig överfart i ultrarapid tillsammans med gammal östersjödyning gjorde den etappen till lite av ett eldprov med henne. Lunch vid Stendörren och sedan klämde vi sista biten ner till Bråviken där hällregn och åska mötte. Dock förtöjde vi i strålande sol. det var verkligen en jungfruresa på 100M!!

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej Jomal

Gulan och familjen skall ner mot st.Annas till sommaren och om jag lyckas övertala båtens husse att åka längst ut i havsbandet som du beskriver- finns det då några naturhamnar som du kan rekommendera?

 

Birgitta

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det går att köra snipa så här års.

Bild från turen i dag.

post-571-1394234564,4315_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej

Kul att det funkar att köra nu men tyvärr ser det inte speciellt inbjudande ut.

Mvh

Laand

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...