Gå till innehåll
torsdag 28 november 2024
Riwallen

Burkugnsupprop

Rekommendera Poster

Till för ett år sedan bodde jag på Guadeloupe i Västindien och hade gasspis. Jag köpte en burkugn för att ta till när elen försvann, vilket hände ganska ofta där. Jag var mycket nöjd med den, men man kunde ju inte laga till allt för stora rätter med den. Om den nu kommer att finnas till försäljning här i Sverige kommer jag definitivt att köpa en. Den jag använde kom med ett speciellt inlägg för att baka t.ex. en sockerkaka. Jag prövade aldrig detta, men min väns fru lånade det hela och det blev bra sade hon. När jag flyttade tillbaka till Sverige lät jag henne behålla den. Det finns ju 12V ugnar och även om jag har 6 förbrukningsbatterier, så tycker jag att dom verkar dra lite för mycket ampere. Bara köksfläkten i min båt drar 4 amp och då vill man inte köra den mer än korta stunder. Eftersom jag vägrar att ha gasol i båten utan kör med ett Origo spritkök kanske burkugnen inte kommer att fungera lika bra. Är det någon som har åsikter om spritkök vs. gasolkök när det gäller uppvärmning?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Burkugnen fungerar lika bra på fotogen,gas,spritkök reglera lågan lite högre än sparlåga ugnen är gjord för att andvändas vid öppen låga på platta tar det 25-50% längre tid.

MVH / Anny 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Burkugnen eller miniugnen finns nu hos Hjertmans båttillbehör för 398:-

Mvh Anny.smiley-wink.gif\ 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst Wille

I mars månad skulle den komma in i butikerna sa dom senast när jag ringde.

 

/Wille

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har 2!!! burkugnar, en lite mindre med blått lock, lagom för 2 och en lite större med rött lock som jag tar till när vi är minst tre:-) Men nu till huvudfrågan. Jag har inte vågat mig på att baka matbröd i den. Snälla ni som har provat på detta, kan ni inte vara bussiga och skicka recept på detta.

Däremot så har jag provat på olika sorters gratänger. Om ni inte provat förr så ersätt potatisgratängen med en rotsaksgratäng: Ta vad ni har, jag mixar potatis- svartrot-morot-persiljerot- selleri- palsternacka-kålrot, ja alla sorters rotsaker och knölar är användbara lök förståss. Det blir en härlig smak och det blir aldrig likadant eftersom proportioner och sorter varieras, men gott blir det. Personligen så är jag smal av mig och använder helst matlagningsgrädde men det är fest med vispvarianten:-)

Birgitta

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej Birgitta...

 

Jag brukar köra

 

 

2dl vätska

1 msk olja eller margarin

1 nypa salt

1 tsk Torrjäst

1 msk socker/ sirap eller farin

Mjöl (vete/råg / korn  vad du vill )så degen blir fast o fin

 

Vill man är det gott med solrosfrön, russin etc

 

Jäs i 30 min, Knåda degen lägg den i oljad/smörad form Jäs ca 30 min till.

Kör på lägsta gasollågan lilla plattan i ca 20 - 25 min...

 

Vips har du ett jättegott bröd.

 

Mvh//Annica

 

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst laxoring

Hej Annica kan du inte lägga in detta recept på båtmat rivallen har ju startat en ny tråd med båtmat

 

PS: och blåmarkera receptet

 

MVH laxen

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej

Oavsett vart receptet hör hemma så vill jag tacka för det21.gif\

Birgitta

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej

 

En till inköpt idag, den gamla börjar bli sliten...

 

Micke

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

jag vill ha en ................................nu5.gif\

så då får jag köpa en...........14.gif\

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tänker aldrig baka mer,bara segla.....och äta fisk.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har oxå en... Det är inte svårt att få tag på dom !!!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

det blev en burkugn på båtmässan i lördags!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Fick en burkugn av min rara sambo när jag fyllde år för ett år sen. Använde den hela förra sommaren att baka olika sockerkakor på mix i. Vid en ö skickade jag iväg sambon att plocka blåbär att ha i..

Underbart med ljummen sockerkaka till kaffet i solen vid en liten ö... Jag längtar!

Vi har ingen gasol. Har glashäll med låga under. Funkar utmärkt!

Har även provat den hemma på glashällen. Funkar också, men var svårare att hitta rätt värme och tid.

Har du ingen , köp en, den höjer mysfaktorn!

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Om lycka är att äga en burkugn, så är jag mycket lycklig sen många år - jag har två.
 
tommy 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jovisst, har haft en i två säsonger men har inte

använt den än.7.gif\ Efter att läst om dess förträfflighet

får jag ta mig i kragen och inviga med en festmiddag. Potatisgratäng

med grillad ryggbiff får det bli.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Faan har oxå haft den i 2 år men använt den väldigt magert.
Någon potatisgratäng har det blivit.
 
Vill så in i helvete gärna baka bröd id en. Skall bli skitgött sägs det.
 
Det måste provas i år God Damn 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Har skaffat en. Skall prova den i sommar!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nu har det blivit lite brödbak i burkugnen! Får ju passa på när vädret är som det är. Det blev faktiskt skit bra!

post-15276-1394235125,4023_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du som jag har ett spritkök, vilka lägen kör du på vid tillagning? Alltid 1:an?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...