Gå till innehåll
söndag 24 november 2024
Gäst laxoring

båtmat och lite båtprat och allt annat

Rekommendera Poster

Gäst laxoring

hej

drar igång lite skit prat igen här så man kan lägga in lite roliga bilder oxå.

för närvarade har jag tagit upp båten och håller på med att byta inredningen i ruffen bilder kommer 21.gif

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst xander

tog med mitt sista recept.

 

 

PAJ

Blanda 3 dl mjöl med 120 gram smör och tre dl go rivost och lite salt,

tryck ut degen i en ugnsäker form, nagga den och förgrädda i ugnen i 10 minuter ca 200 grader.

 

Köttfärspaj

hacka en lök och fräs upp i pannan, bryn 300 gram köttfärs, salta och låt röran puttra några minuter. Bred ut röran i det förgräddade skalet. Strö över ca 3 dl go rivost. Vispa ner 3 ägg med med 2 dl grädde och salta lite, häll över allt. grädda i ugnen i ca 25 min på 200 grader.

 

Skinkpaj

150 gram rökt strimmlad skinka, 4ägg, 4 dl mjölk. 3 dl go riven ost, salt o peppar.

stö sinkan över pajen banda ihop resten och ös över. In i ugnen 200 grader i ca 25-30 minuter.

Servera gärna några kalla pilsner till. Mvh Xander.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst laxoring

sitter med våran dotters dator så tar en av hennes bilder så länge 13.gif

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst xander

Gött nu känner jag mej hemma igen. Mvh Xander.

 Det verkar som det går slött här idag.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst laxoring

samma här 2.gif

har du båten i än  xander

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst laxoring

oki var det inte blåsigt

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst xander

Ja en del, men inget motförra onsdagen

Då var jag ute i stormen

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst laxoring

vad gör gör du på havet sånna blåsiga dagar

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst xander

fiskade makrill, skall bara göra lite kvällsmat till  gossen.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst laxoring

får du nått då här hemma är det dött med det mesta fisket vad jag hört

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst xander

Jag får makrill varje vecka. Mvh Xander.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst laxoring

får du inget annat än makrill

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst xander

Jag försöker inte. Den behövs nu till tinorna. Torsken är förbjuden vittling e tråkig, likså många botten fiskar.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst xander

Tyvärr inte här nere, får du mycket rom så köper jag gärna. Mvh Xander.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst xander

Det vill jag gärna ha beroende på pris naturligtvis. här är det ganska dyrt. Mvh Xander

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst xander

Jag tror jag kan få för 800 kr/ kilot skall kolla i morgon.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst laxoring

ojoj det var dyrt så dyrt är det inte här borde vara ca halva priset här om jag köper direkt av fiskarn

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst xander

Kolla och hör av dej. Mvh Xander.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst laxoring

ska göra det men tror att löj fisket blir senare i år på grund av värmen dom brukar börja i oktober med fisket . måste fixa lite annat nu vi hörs 21.gif

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst xander

Det är ok. Nu skall jag gå in och säja hej till dom andra och sedan lägga mej godnatt. Mvh Xander.

post-7537-1394234476,8391_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst xander

Ser underbart ut, trodde ni åt pizza igår2.gif. MVH XANDER.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst laxoring

Hej

så här ser det i ruffen för tillfället. nån mer som har samma projekt på gång

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst xander

Hej Laxoring! River du ut allt varje år? Mvh Xander.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst laxoring

Hahaha.  blir ju så mycket pilser pys varje sommar ju lika bra att byta 2.gif

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Så här i hummertider....

 

Vitlöksgratinerad Hummer på mitt vis...

 

 Ta bort klorna.  Brukar försöka tömma dem försiktigt på sitt kött för att använda klorna till dekoration på tallriken... lägg Köttet i en bunke.

Dela Hummern på längden ta ur köttet  och ta bort tarmen...

Lägg köttet tillsammans med kloköttet i bunken, blanda därefter i:

 

50gr Smör

2tsk Kinesisk Soja

1 msk  Fransk Senap

3 pressade/rivna vitlöksklyftor

Några finhackade persiljekvistar

 

Lägg tillbaka blandningen i Hummerhalvorna och sätt in i ugnen på 225 grader tills de fått fin färg.

Servera med en enkel sallad och ett glas kallt halvtorrt vitt vin...

 

Smälter i mun... *Lovar*

 

Smaklig Spis

 

//Annica

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kantarelltoast med vitlökscrème

4 personer

 

 4 skivor vitt bröd

1 vitlöksklyfta

olja

1 liter kantareller

1/2 huvud romansallad

1 rödlök

1 dl plockad persilja

smör och olja

2 vitlöksklyftor

salt och peppar

socker (kan uteslutas)

Vitlökscrème:

2 dl crème fraiche

3 vitlöksklyftor

salt och peppar

Gnid in brödet med en vitlöksklyfta, och rosta det i en stekpanna med

lite olja. Borsta eller skölj kantarellerna. Bryt salladsbladen i

mindre bitar. Skala och finhacka rödlöken. Hacka persiljan. Bryn

kantarellerna i smör och olja på medelvärme tillsammans med 2 krossade

vitlöksklyftor. Tillsätt salt, peppar och eventuellt lite socker.

Blanda de smörstekta kantarellerna med löken, persiljan och

romansalladen.

Vitlökscrème:

Häll crème fraichen i ett kaffefilter och låt den rinna av i ca 1

timme. Bryn vitlöksklyftorna i olja tills de är gyllenbruna och

finhacka dem sedan. Blanda ner vitlöken i crème fraichen och smaka av

med salt och peppar.

Placera kantarellblandningen på brödet och toppa med vitlökscrèmen.

 

 Smaklig spis

post-5094-1394234484,5303_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst xander

Ru låter jätte gott. Mvh Xander.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Haha! Vet inte om jag vill tillreda den!

Skaffa en stor fritös kanske....

 

//Annica 2.gif

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej!

Nu har vi precis provat ditt recept...

Kryddningen var perfekt 8.gif, dock lite segt, typ suddgummi....

Armarna ser lite sladdriga ut på tallriken, men duger som dekor.2.gif

 

//Annica

post-5094-1394234485,0195_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej alla kära medlemmar. Hoppas allt är bra med er och att era magar är fulla av god mat. Är tillbaka på jobbet igen efter två veckors ledighet.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...