Gå till innehåll
tisdag 17 september 2024
Ramba

Installera toalett i en Ryds camping 565?

Rekommendera Poster

Hallå där! Hade varit trevligt med en "riktig" toalett än en porta potti, är det något ni tror skulle kunna vara möjligt?
Tänker mer här i den tomma ytan till vänster (se bild). Har vi någon teknisk eller ingenjör som kan komma med tips? Eller är det bara porta potti som gäller? Isåfall, tror ni man skulle kunna bygga som en liten garderob med dörr för att ha det mer privat? Tacksam för tips o råd!

 https://images.auctionet.com/uploads/item_1116617_c60accb78c.jpg

toaaaa.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
13 timmar sedan skrev Ramba:

riktig" toalett

Tror det blir väldigt svårt, en "riktig toalett" kräver en septitank med däckstömning och fråga 1 skulle vara ; Finns det plats för en septitank? Ska bli spännande att se om någon har en lösning.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Att få in en "riktig" toalett är helt klart möjligt. Den tar inte så stor plats om man inte räknar med en stor tank. Men med en sådan båt kanske man inte är ute så många dagar i sträck. Tanken får plats i stuvutrymmet för om den tomma ytan. Blir svårt dock att dölja slangen till däckförskruvningen. Kanske också går att få in en liten tank under toaletten.

 

Men, att bygga in det hela i en garderob stor nog att man skall kunna sitta i den kanske blir lite övermäktigt. Testa att bygga med pappskivor och tejp. Klart enklare än att mäta och rita (tycker jag).

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Att få in en kompakt, "riktig" toastol där är nog inget problem. Sen en fällbar tvådelad lucka med gångjärn framtill så man kan täcka helt både upptill och framtill. Fäst en skena i taket som ett U och fäst en tjock och tung gardin (av tyg utan maskor som man kan se genom) där, anpassad så den går från golv till tak när den är utdragen runt toan, med plats för ben och fötter och för en person att luta sig fram lite. Gardinen kan kompletteras med hakar på insidan så man kan förhindra att den öppnar sig av vinddrag, husdjur, småbarn eller nyfikna medpassagerare. Jag hade också monterat den så man sitter med ryggen med eller mot färdriktningen, inte i sidled. På så vis kommer inte fötterna och benen ut i mittgången.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...