Gå till innehåll
tisdag 17 september 2024
Natrixx

Penta 100 drev - reservdelar

Rekommendera Poster

Hej!

 

I en tidigare tråd frågade jag om eventuella orsaker till att mitt Penta 100 drev krånglade. Jag lät en båtverkstad titta på den och fick följande svar:

 

Citat

 

Det är en hel massa delar till drevet som inte går att få tag på längre, en väsentlig del är själva kopplingskonan, den finns inte som beställningsbar produkt längre. Tätningar, fjäder etc fanns ok. Vi beställde in dom som det gick att få tag på, fick dom i torsdag och igår lyfte vi båten. Vi hade nu isär övre växelhuset, slipade in konan pånytt och försökte justera in så bra det går. Vi fick det klart och sjösatte ännu igår.

 

Växlarna blev väsentligt bättre, fram och back och på lägre varv funkar det bra, men då man drar på mera börjar det slira. Jag antar att man borde ha en ny kona men det finns som sagt inte att få tag på.

 

 

Vad säger expertisen här - är det stört omöjligt att hitta reservdelar till drevet eller finns det specialbutiker att vända sig till?

 

Tacksam för alla tips!

 

--m

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

100drev.se är specialister på 100-drev. Har ni provat med en annan propeller? Det händer att navet släpper. Då slirar det vid belastning.

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har haft svårt att få tag på gänget på 100drev.se...finns det förslag på andra jag kunde vända mig till för att hitta denna kopplingskona?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...