regn
Medlemmar-
Innehålls Antal
84 -
Gick med
-
Besökte senast
Innehållstyp
Nyheter
Kustkort
Forum
Bloggar
Galleri
Butiken
Köp&Sälj
Allt postat av regn
-
Har inget nu men kanske skaffar. Lowrance kanske
-
Störs en sidescan givare om den är monterad bredvid utombordaren som går. Vilken vinkel fritt utrumme åt sidan behöver en normal sådan givare?
-
Har den temp givare på cylinderlocket. Ger den fel värde till cdi enheten tror jag det kan begränsa varvtalen på en del motorer
-
Ska plocka bort lilla hjulet. En liten fråga. Det sitter fast hårt, går inte att komma åt med en bra avdragare så hur ska jag få det att släppa. Är väl rätt så mjukt så jag måste vara försiktig.
-
Här är bild på remhjulen. Enligt ritningen är det under svänghjulet uppochned?
-
Kamremmen är senast bytt 2019 på verkstad. Det var före motorn var min. Enligt vad jag hittat är den remmen gjord för mercury. Står 831294 carisle synchro-cog på den. Yamaha rem är det iaf inte. Efter senaste rembytet har motorn inte gått många timmar så lite underligt att remmen verkade vara slut. Kan fel märke på remmen vara orsaken? Så har ju remmen bytts tidigare också, skadorna kan ha uppstått då redan om de var fel sorts rem.
-
Har en yamaha F40 2008. Kamremmen ska bytas. Då jag lyfte statorn märkte jag att kamremmen hade skavt sönder statorn ända ner till lindningarna på de ställen som remmen går från kamaxeln mot svånghjulet o samma på väg tillbaka. Kamremmen ligger ca 10 mm under statorn o remmen borde inte kunna röra sig så uppåt, eller kan den. Motorn har jag haft i flera år o inte märkt något konstigt då jag kollat remmen ibland med motorn igång. Det här har nog hänt före jag hade motorn men vad kan ha hänt och hur?
-
Förr var lösa tankar till utombordare gjorda av plåt. Nu är de av plast. Vid en eventuell båtbrand är det ju bättre med plåttank Med liten chans att släck innan tanken smälter kanske Jag har inte hittat några nya plåttankar som inte är fastmonterade. Finns det någon bra orsak till det.
-
Walker Wingsail å Broadblue Rapier 550 såg båda intressanta ut. Är inte själv intresserad att sitta i en sån men säkert finns de kunder. Kanske yrkessjöfarten också behöver sånt
-
Vet någn om det har gjorts något försök att utveckla en segelbåt som sköter seglingen automatiskt. Alltså som med motorbåt att sätta sej bakom ratten trycka på knappen å styra, båten sköter seglen å allt som hör till. Kanske en viss del av charmen med seglingen försvinner men med höre bränslepriser (för dem som inte vill segla på traditionellt sätt) skulle det kunna vara ett alternativ. en tanke bara om framtiden
-
kanske läcker luft med bränslet
-
Kan de va slangen som kommer upp längst fram på växelhuset å slutar löst hängandes nånstans under motorupphängningen
-
Kan det vara luft i bränslesystemet så den inte får tillräckligt från tanken
-
På många utombordare är det ändast skalet som skiljer mellar olika märken. En tillverkare gör en sorts motor som konkurrenterna också säljer med sina märken på. Eftersom de ä stora prisskillnader, utbud osv skulle de va intressant att veta mer. Kan de finnas någå ställe med samlad information om dessa.
-
Har läst att de relativt enkelt med förgasar- och insugsbyte går att göra om de här motorerna till 35 hk. Är det sant och är de i övrigt samma motorer?
-
Finns så många olika av både akterhytt å ht så de gör de inte lättare att gämföra. De akterhyttsbåtar ja har sett kostar betydligt mer än ht-båtar begagnade. Varför e de så?
-
Det jag gillar med akterhytt är att de e just hytt. Ger bättre skydd mot väder å tak över huvet. En akterhyttbåt som jag tycker verkar rymlig trots att den e liten e uttern 5000.
-
Undrar varför de finns så många fler ht-båtar än akterhytt/akterkabin. Fördelar? Några sämre sidor som jag kommer att tänka på med ht e sämre sikt framåt, svårare att ta sig i å ur båten i fören. Fördelar e väl att den e täckt i fören men på en mindre ht på kanske 5 m längd gör de bara de svårart att sitta i fören pga lågt till tak. Så e ht mer omtyckt, billigare att köpa eller annars mer vanlig?
-
Nog kan vi bättra oss med nersmutsandet men kan vi faktiskt skruva ner världstemperaturen med flera grader på en så kort tid som 50 år eller nå sånt?
-
De va många lugnande ord om för fet blandning i tanken o allt annat. Bilar tankar nog de flesta utan att tänka på brandfaran. E risken mindre med bilar än med båtar?
-
Tar upp tråden igen för jag fick aldrig riktigt de svaret jag sökte efter. Om de e t.ex 60 liters plåt tank med bensin i. Försvinner hela båten på en hundradels sekund i en enorm explosion som ingen ombord kan överleva om de e lite statisk elektrisitet i ångorna?
-
På glasfiberbåtar kan de väl gå att installera givaren på insidan av skrovet om de inte e dubbelt skrov. De ger knappast lika bra eko å de e ju en nackdel. Har inte prövat själv men läste om lite olika sätt att göra de. T.ex lägga någon tuggummiliknande massa på insidan av skrovet, trycka dit givaren å pröva, sedan limma med sikaflex om de verkar bra.
-
Inga såna kemikalier alltså. Det Kanske håller med de lilla av splinesen som finns kvar, men isåfall knappast många hårda gaspådrag. Jag vet inte heller hur mycket av motorn som måste skruvas i bitar för att få bort den splines grejen. Har läst i verkstadshandböcker men får inte riktigt grepp om hur de ska gå till. Att ja inte har en aning om vad den kostar att köpa gör inte saken lättare. Får JAG alltid de värsta motorerna??
-
Min beskrivning var kanske tyvärr lite otydlig. Ska försöka förklara å hoppas de går att förstå. Det gäller övre delen av drivaxeln, den som sticks in under powerheaden/motorn. Bilden ovan finns på axeln med de splinesen som ska upp till motorn. Så uppe vid motorn finns nästan inga splines kvar i den hylsan eller vad den delen kan heta, allt bortrostat. Bara som en tom hylsa med nästan släta innerväggar, inte mycket för axelns fortfarande hela splines att få grepp i. Om någon vet så berätta gärna var man kan hitta denna splineshylsa på en sprängskiss. Med kemisk metall går det tom att reparera cylinderblock och någon lappad kolv har jag sett bild på. Borde de då inte gå med de här också?