Gå till innehåll
fredag 20 september 2024

timson

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    34
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av timson

  1. Det där var ju en kanonlänk! Ska testa koppla in allt i helgen och se hur det går. Tack för all hjälp!
  2. Var inne och kollade där, men vart inte så mycket klokare. Verkar som om det skulle räcka med en kabel från B+ till batteriet bara då..
  3. Har en Boschgenerator jag tänkte koppla in i båten. Motorn är en b18. Är osäker på vilka kablar den behöver. Tacksam för hjälp!
  4. 0,2 lagen dödar grogglusten.. eller så lägger man till först och groggar sen! Lite groggtips såhär på sensommaren; Tommy cyklar & välter - toppa ett highball med vodka Absolut Sveg - helglas med hemkört, en sträng kaviar runt glaskanten och en falukorvsskiva på kanten. Fireball & varm choklad såhär mot hösten
  5. Är det någon som vet om man har en sportlig chans att lyckas packa om ett 100A drev med hyffsad meckkunskap eller om man tar sig vatten över huvudet direkt?
  6. Det var som befarat.. vatten i drevoljan. Kan bara hoppas det bara är gummibälgen som gett upp.
  7. tack för tipsen! Ska lyfta upp båten idag och se över sakerna lite nogrannt.
  8. Jag har en 17 fots dc med en AQ115 och ett 100A drev som fungerade fint till en början i somras, sen började den få svårt att få i växlarna, det tar liksom flera sekunder eller mera från det att man lagt i växel framåt, ibland behöver du föra reglaget mera framåt än innan för att den ska lägga i en växel. Det är inte så kul när man ska försöka lägga till och dylikt. Idag så hittade jag lite grå sörja, dvs olja vatten i durken under motorn och det verkar inte komma från motorn vad jag kan se. Kan det vara så att det är drevolja som tagit sig in i motorrummet och kan det vara därför den växlar så dåligt? Dvs att det är vatten i drevet också? Tacksam för svar!
  9. Då får jag ta ochh skruva bort generatorn och hoppas på att det går att byta bara regulatorn då. Hur farligt är det för batterier och övrigt att åka runt och ladda 16V? tar något skada av det?
  10. Det är en b18 med en växelströmsgenerator. jag har mätt på batteripolerna med motorn igång. Antar att det bara är att börja skruva igen då, och byta laddningsregulatorn som det låter.
  11. Hej! Har efter en del om och men fått ordning på båten min, men nu när jag är ute och kör så har generatorn börjat ladda runt 16v när man kör. Har duubbelkollat med multimeter så det är itne mätaren som ballat ur. Vad är det som felar och är det farligt/skadlit för batteriet att körra så? Tack på förhand!
  12. Har inga erfarenheter av båten, men kika lite på www.safircabin.se, där verkar det finnas lite av varje om båten.
  13. Ingen som har några tips? Borde det vara något med tändsystemet då det vart problem vid stöten eller är det bränslesystemet jag borde kolla närmare på?
  14. Hej! Sjösatte efter en hel vår av renovering till slut båten igår (en crescent 53dc). Den funkade fint första provturen, svarade bra på gasen och gick lätt upp i plan. Idag var jag ute på en lite långre tur och det gick fint första timmen, sen så råkade jag ta en våg lite ovarsamt men en liten smäll i skrovet som resultat, och då tvärdog motorn. Den startade direkt när jag vred på nyckeln, men efter det så har den börjat gå ojämnt och hackar vid gaspådrag. Fick den att gå hyffsat i ca 7 knop för att sen hacka och dö vid mera gaspådrag. När jag vände hemåt senare på dagen gick den först lite ojämnt för att sedan svara bra på gasen och man kunde ligga runt 20 knop dom 10 distansen hem, för att sedan börja hacka igen. Förstår inte vad som kan ha hänt riktigt.. Har kollat över all el och inte hittat något fel där. Det är en b18 med enkel solex med 100A drev. Tacksam för tips & förslag! Senast ändrad av timson | 20 juli 2012 | 21:31
  15. Är fortfarande oklart för mig varför kablarna ska kopplas till startmotorn istället för batteriet? Det borde ju ge samma resultat oavsett?
  16. ska båda till startmotorn? varför ha 2 anslutningar till samma sak?
  17. Så 6m2 kabel från båda B anslutningarna? Då ska den ena till batteriet och den andra till startmotorn?
  18. Anslutningarna på bilden är det som finns, jordas den inte genom fästet på motorn då? Vad menas med DF/DFM = sense? kan jag anta att DF/DFM är samma sak som D ? Och det verkar inte finnas någon anslutning som heter W? nu känner jag mig som en riktig novis..
  19. Tack för hjälpen! ska testa det här i veckan n är det slutar regna! Det är en Bosch generator.
  20. Crescent 53 dc med b18 och på land BMW 328 coupé/Volvo FM9 kranbil
  21. Hej! Jag håller på att dra ny el i mitt renoveringsobjekt jag håller på med, men har stött på lite problem.. Jag ska koppla in generatorn igen men vet inte hur en ska anslutas. Har sökt runt bland andra trådar här på mg men inte hittat något som hjälper. Hoppas någon kan komma med lite bra tips. den sitter på en b18 så det borde inte vara något avancerat kan jag tycka. mvh timson
  22. Hej! håller på att byta ut elen i båten och nu har jag stött på lite problem. Jg har inte den blekaste hur jag ska koppla in tändningslåset. I båten sitter en b18 så det borde inte vara så komplicerat tycker jag. Låset jag köpt är ett med radioläge på dvs Radio-Off-Run-Start. På stiften baktill står det ACC / ST / IGN / BATT Det är dubbla stift på alla utom på den märkt ST. Tacksam för lite hjälp!
  23. Vilka mått är du ute efter? Djup? Höjd? Bredd? Avstånd mellan motorfästen/akterspegeln? mvh Tim
  24. Efter mycket regn och lite snö så dök chansen upp och nu är motorn ur iaf! Tack för hjälpen! :-)
  25. Tack för tipsen! då ska jag ner till båten imorgon igen och försöka få bort ringen hel till att börja med! det sitter faktiskt 2 st främre motorfästen, men dom lossar jag först och hänger sen motorn i en kran (motorlyft fungerar sådär på en gräsmatta! ).
×
×
  • Skapa nytt...