Gå till innehåll
fredag 22 november 2024

kitaren

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    49
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om kitaren

  • Placering
    Fänrik
  1. Jag har en Yamaha 15 hk utombordare, tidigt 90-tal som dör på tomgång och sen är svårstartad. 'Jag har kört den på vanlig blyfri 95 med ca 1% olja. Har nu kört motor hemma i vattentunna och då på akrylatbensin blandad med utombordsolja, har även sprayat förgasaren ett flertal gånger med förgasarrengörning. Den blev mer lättstartad men dör ändå på tomgång. Jag är skeptisk till att börja försöka justera förgasarinställningar då jag misstänker och tror att det inte är orsaken till problemet. Jag skruvade ändå på justeringen för tomgång tillslut. Skruvade in justerskruven nästan i bottenläget innan tomgången reagerade och efter det så funkar den och går helt ok på tomgång. Är det normalt att behöva justera in ställskruven så mycket eller vad tror ni ? Funderar på att enbart köra på akrylatbensin då det verkar skonsammare för förgasare, miljön och är driftsäkrare. Någon som har erfarenhet, synpunkter ? Tacksam för svar
  2. Jag har en Yamaha 15 hk utombordare, tidigt 90-tal som dör på tomgång och sen är svårstartad. 'Jag har kört den på vanlig blyfri 95 med ca 1% olja. Har nu kört motor hemma i vattentunna och då på akrylatbensin blandad med utombordsolja, har även sprayat förgasaren ett flertal gånger med förgasarrengörning. Den blev mer lättstartad men dör ändå på tomgång. Jag är skeptisk till att börja försöka justera förgasarinställningar då jag misstänker och tror att det inte är orsaken till problemet. Jag skruvade ändå på justeringen för tomgång tillslut. Skruvade in justerskruven nästan i bottenläget innan tomgången reagerade och efter det så funkar den och går helt ok på tomgång. Är det normalt att behöva justera in ställskruven så mycket eller vad tror ni ? Funderar på att enbart köra på akrylatbensin då det verkar skonsammare för förgasare, miljön och är driftsäkrare. Någon som har erfarenhet, synpunkter ? Tacksam för svar
  3. Öringfisket har startat för säsongen och jag var för första gången och kastade lite i eftermiddags. Fick en ganska fin öring på 1,3 kg. Jag köpte några nya drag tidigare i våras. Dessa modifierade jag om och monterade en trekrok på undersidan, liknande mitt drag i tidigare inlägg. Bytte även mot lite mindre krokar än vad som sitter på draget när man köper det. Även dagens öring satt på den ditmonterade kroken på undersidan, så teorin om att öring oftast tar bytet snett underifrån verkar hålla. Använder nu endast kvalitetskrokar och av dom tre hugg som jag haft, så har jag landat samtliga öringar. Bifogar en bild på mitt nya modifierade drag
  4. Har varit riktigt skitfiske här dom sista dagarna, troligen pga mycket lågt vatten och inte ett hugg. Hittade en artikel om en öringfiskare som byggde sina egna wobblers, han hade en teori om att öringen alltid tar bytet snett underifrån och hade därför en trekrok på undersidan av wobblern vilket hade gett ett väldigt bra resultat för hans fiske. För skojs skull modifierade jag en av mina gamla slitna wobbel liknande drag o satte en liten trekrok på undersidan. Fiskade med detta igårkväll och på sista kastet small det faktiskt på en ganska fin öring som jag äntligen fick upp. Gissa vilken krok den satt på - kroken på undersidan. Nu får man vänta till nästa år men det blir lite spännande att då se om teorin håller på fler öringar Bild på min modifierade wobbler.
  5. Jag tröttnade på hummerfisket förra året, fiskar inte alls i år. Det förtar nöjet lite med mängden tinor som ligger ute och jag tycker absolut att antalet tinor bör begränsas och min måttet ökas ( helt ok som skrivs ovan, att yrkesfisket har dispens i början) Jag har även svårt att förstå dem som tar 30, 40, kanske ännu fler humrar / säsong, varför nöjer man sig inte, girigt ? Bjuder man hela släkten, grannar mfl på kalas eller ska man käka hummer varje vecka året runt ??? Kanske fodrar hunden med dom. Gör nog inget om antalet humrar även får en övre gräns. Sen funderar jag på hur torskpopulationen påverkar hummerbeståndet. Torkbeståndet verkar ha ökat lite vilket ju annars är riktigt bra.
  6. Ok, har precis varit inne i butiken o köpt nya krokar. Läste om Owners och dom verkar väldigt bra, tyvärr fanns inte dessa i butiken så det fick bli Gamakatsu. Killen i butiken föreslog storlek 10 på kroken så jag körde på det. Hoppas hinna testa innan säsongen tar slut för i år.
  7. Läst lite om krokar nu och inser att även det är en liten vetenskap men väldigt viktigt. Åker in o köper nya kvalitets krokar snarast, men vilken storlek ?
  8. Ok, vassa krokar är säkert bra, ska tänka på detta. Vad tror du om att använda betydligt mindre trekrok än orginalkroken på draget ?
  9. Sista dagarna innan det är slut på fisket för detta år. Fiskar med spinnspö och wobblerliknande drag, typ spöket, har ofta hugg och fisken sitter kvar en stund, men trots att jag gör mothugg, är väldigt försiktig och försöker trötta ut fisken så tappar jag dom väldigt ofta, otroligt frustrerande. Har frågat runt o gogglat en del och fått lite olika tips, bla att byta trekrok mot en enkelkrok. Detta har jag testat men tappar ändå. Idag fick jag tipset att byta till en betydligt mindre trekrok, 8 om jag minns rätt. Har nu monterat mindre krok än orginalet på min nya spökewobbler men har inte hunnit prova än. Någon som har liknande bekymmer, erfarenhet, tips mm, skriv gärna o berätta
  10. Där jag fiskar behöver man ingen båt, tinorna ligger så tätt att man kan gå ut på alla kulor. Det förtar lite av nöjet
  11. Drog igår efter att tinorna varit i 6 dygn. En lovlig på 7 tinor och den fick gå tillbaka, inte lönt att ta hem när den är precis på måttet. Tog hem tinorna ist, vet inte varför men tycker inte det var kul i år.
  12. Om man inte är direkt kustnära boende, så är denna sidan mycket bra http://vivakarta.sjofartsverket.se/ Här kan man se aktuell vindhast och riktning ( kan visa någon m/s i överkant då givarna sitter högt upp )
  13. Mitt största intresse är kitesurf och jag har daglig koll på väder/vind året om. Tycker att det är väldigt märkligt att smhi har så svårt att ge rättvisande prognoser. Vi som kitar/seglar kollar alltid på denna sidan http://ifm.fcoo.dk/ den stämmer väldigt bra för svenska västkusten ( iaf Halmstad-Varberg) både vad gäller tid,vindstyrka och riktning. Man kan även se ström, styrka, riktning och våghöjd. Ang väder, så kollar jag oftast på dmi/Anholt vilket oftast även blir detsamma här. Danskarna kan och det är absolut något som svenska smhi bör efterlikna, just för att undvika farliga överaskningar.
  14. Det är ju storlekar som är lönt att ta hem Fick i mina tinor i tisdags, jag fiskar en bra bit ut i öppet vatten, lite norr om Halmstad och har inte kunnat gå ut sedan dess. Har ganska liten öppen båt och oron över väder/vind förtar tyvärr mycket av nöjet. Hoppas kunna gå ut nu på tisdag, men riskerar inte livet om det är för skvalpigt o ostadigt, tar nog hem tinorna ganska snart.
  15. Ja där har du en fin låda. Måste bara fråga om din profilbild, vad var vikten o måttet på den stora rackaren överst.. Pelle
×
×
  • Skapa nytt...