

cinc
Medlemmar-
Innehålls Antal
129 -
Gick med
-
Besökte senast
Anseende bland gemenskapen
6 NeutralOm cinc
-
Placering
Örlogskapten
Senaste Profilbesöken
Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.
-
Tack för länken! Den ska skickas vidare. Jo man blir lite grinig ibland när man håller på med dessa ihoprostade härken. Men dom är ganska driftsäkra tycker jag.
-
Jag har blivit tillfrågad om jag vill vara med och byta växelhus på en gammal Johnson 35hk. årsm. 1978. Det är ett växelhus från en långriggad Johnson som ska dit på en kortriggad Johnson. Det jag undrar är om drivaxeln sitter fast nere i växelhuset på något fiffig vis. Eller om den bara går genom vattenpumpen så att det bara är att dra upp den? Efter ha tagit isär vattenpumpen isåfall. Någon här som har gjort detta?
-
Det står så på ID-plåten på akterspegeln. Som jag skrev tidigare så har motorn kort rigg men på bilden så här den bara "påhängd" för provkörning. Motorn höjdes därefter så antikavitationsplattan ligger i jämnhöjd med skrovets botten.
-
Ja kanske det. Men den ursprungliga Örnvik 450 ser ut som på bifogad en aning taskig bild.
- 13 svar
-
- 1
-
-
Det där ser ut som en Örnvik 450 med hemgjord modifiering av akterspegeln. Ta gärna en bild på den blå märkskylten som syns till höger om motorn på bilden. Men jag kan ha fel igen....
-
Min är ju så gammal så den har kort rigg. Jag vet inte om det var vanligt med lång rigg på motorerna som "passar" till denna båt (20hk.). Hur man ser skillnad på 450 och 475 vet jag inte.
-
Jag har en Örnvik 450 från 1974 som jag är nöjd med. Dessa är 4.75 meter långa så jag tror en del blandar ihop längd och modellnamnet. Det jag gjort på den är att plasta dit en styrpulpet så den blir rattstyrd. Har även plastat om durken som var lite "mjuk" och förstärkt akterspegeln. Bensintanken står i flyttanken under mittoften där jag har plastat in ett utrymme där den står för att få lite mer vikt föröver. Den orangea sittytan sätts fast med två spännremmar så den går ta bort vid bränslepåfyllning. Startbatteriet står under aktertoften tillsammans med verktyg och extrapropeller. Motorn är en Johnson 35 hk. från 19xx. Jag använder den mest till sportfiske i Stockholm skärgård och är mycket nöjd med hur den går i sjön trots sin storlek(litenhet). Det du bör se upp med är om dom är mjuka i akterspegeln eller durken för det är inplastad plywood där. Dessa kan man få ganska billigt numera. Detta kanske inte är svar på dina frågor men jag tänkte dela med mig lite av min erfarenhet av denna båtmodell.
- 13 svar
-
- 1
-
-
Biltematanken ska du akta dig för! Jag köpte en sådan till min båt för jag va lite orolig för att den gamla plåttanken skulle tänkas vara rostig. Motorn gick ner i varv efter 30 sek. i marschfart då fick jag köra på tomgång i ca.1 minut sen gick det gasa i 30 sek. igen. Och så höll det på. Då hällde jag över soppan i den gamla plåttanken och problemen upphörde. Jag tror just Biltematankarna har diskuterats här på forumet tidigare.
- 6 svar
-
- 1
-
-
Det kan nog vara: https://www.olssonsfiske.se/marinelektronik/ekolodsgivare/lowrance-ekolodsgivare/aktergivare-hst-wsu-u-kont Eller: https://www.olssonsfiske.se/marinelektronik/ekolodsgivare/lowrance-ekolodsgivare/akterspegelsgivare/aktergivare-bl-dt-200khz-20 Du får kolla färgen och antalet pinnar på kontakten. Annars borde det kanske gå att limma med epoxi eller annat starkt lim?
-
Elförzinkning brukar inte fungera så bra "utomhus". Det börjar rosta ganska kvickt. Varmförzinkning vill man nog ha på en detalj som sitter på en båt.
-
Du kan prova med: https://www.dekaltrim.nu/designer/TextPro?referenceId=888
-
Jag skulle ha testat med aceton.
-
På en båt jag disponerar sitter det en gammal Johnson 35hk. Den tiltar jag upp utan problem. Jag är inte speciellt stark....
- 4 svar
-
- 1
-
-
Prova med en annan givare. Dessa har inte en oändlig livslängd. Jag har fått byta på mitt Lowrance 5 HDS då den började vis konstiga värden.