T___
Medlemmar-
Innehålls Antal
15 -
Gick med
-
Besökte senast
Innehållstyp
Nyheter
Kustkort
Forum
Bloggar
Galleri
Butiken
Köp&Sälj
Allt postat av T___
-
Hej! Undersök skrovet, är den lagad efter grundstötning? Ät rätt procedur genomförd vid bottenmålning? Gällande motorstorlek bör man betänka att buster magnum endast var 620 cm lång 1997. (Längd: 6,20 m Bredd: 2,20 m Vikt: 626 kg) Dock låter 130 hk lite klent för att ta 8 personer. Är båten godkänd för 8 pers? (jag vet att dagen modell är det) För att svara på frågan vad som har ändrats så är svaret: säkert en massa. Det som är klart är att den har blivit längre och bredare. Mvh, T
-
Hmm, ja något är lurt med Leg nr betäckningarna, kopierat från http://www.transportstyrelsen.se/Global/Publikationer/Sjofart/Nordisk_batstandard_yrkesbatar_und_15m.pdf?epslanguage=sv : 150 AlMa3 DIN A1Mg3 AA 5154 DIN AlMg3 AA 5154 DIN A1Mg3 AA 5154 Men vi måste kunna enas om att 3% mängd magnesium är ok att använda som marinaluminium. /T
-
Insåg att jag inte uppdaterat tråden. Det vart till slut en alucraft 23 med 225 suzuki Anledningen till detta är framförallt: 1. Insåg att jag ville ha en lite längre båt än vad jag initialt hade tänkt 2. Priset blev helt ok Måste säga att den är fantastisk! /T
-
Hej! Fantastiskt ämne! Ämnet har berörts tidigare: http://www.maringuiden.se/forum/;thread=394491 , men aldrig riktigt bottnats. I sak handlar det alltså om marinaluminium och vilken legering bör det vara? Marinaluminium består av magnesium och aluminium, om det ska användas i havsmiljö bör det minst vara 2,5% magnesium, leg nr 5052. Alukin-båtarna är byggda i Leg nr 5154 (alubatar, tror du har tryckt på fel tangent, ett par gånger... Leg 5154 innehåller 3% magnesium och klassas som marinaluminium. Den här legeringen används av ett gäng olika båttillverkare. Jag personligen har förtroende för Peter och hans tillverkning av båtar. Netsplit, tror inte du behöver vara orolig, båten är jättefin och du kommer fånga en jäkla massa fisk i den. Men hade du inte en Suzuki från början? /T
-
Japp, snart har hela sommaren gått och ingen ny båt har inhandlats, jag har ett par andra båtar så helt båtlös är jag inte. För mig är analysen otroligt viktigt och vetskapen om att när väl inköpet genomförs så är det med en genomarbetad förstudie. Jag har kört dem flesta båtarna men det som jag vill få ut ur forumet är hur båtarna har hanterat situationer som vanligtvis inte inträffar samt annat kunnande som jag inte har. Nu till nästa frågeställning: Bottenmåla, av eller på?
-
Tack för förslag! Men jag är endast intresserade av alu-båtar utan plastinnerline. Någon som känner sig manad att reda ut vilket aluminium som en alu-båt bör ha?
-
Jag fortsätter diskussionen gällande vilken typ av aluminium en aluminiumbåt bör ha. Om jag har förstått det hela rätt så bedöms aluminium efter vilken brottgräns och sträckgräns det har? Sen finns det olika typer av aluminium samt i varje AlMg-klass finns tre olika tillstånd, typ som i AlMg 4,5 finns W28, G31 och G35. Vilket leder till frågan vilket tillstånd bör aluminiumet ha förutom vilken AlMg-klass? Som jag har förstått är AlMg 2,5 - 4,5 godkänt som marinaluminium. Fantastiskt att det ska vara så svårt att köpa en alu-båt!
-
Mia, nästa steg är att boka provkörning med dem som jag anser är intressanta. Problemet med provkörning är som alltid att det är under en kort tid och vädret kan vara alldeles för gynnsamt. Det jag verkligen är intresserad av just nu är få information av människor som har ägt båtarna ett tag och kanske har hamnat i kniviga situationerna och på så sätt utmanat båtarna till det yttersta. Herman, vad menar du med redig aluminium, är inte alla båtar byggt av redigt aluminium?
-
Någon som har erfarenhet av någon av följande båtar AluCraft 20sp, Arronet 20 5 sp eller Alukin SP 650?
-
Hej! Japp, ett av dom bättre problem man kan ha ! Det du skriver är väldigt tankevärt! Jag har också åkt en hel del silver-båtar och uppskattar också sjöegenskaperna som båtarna besitter. Har dock aldrig åkt eagle, men det var en kandidat initialt. Tills jag bestämde mig för båt endast i aluminium. Man skulle kunna säga att jag letar efter en båt som besitter eagles sjöegenskaper men klädd endast i aluminium, finns den båten? Det du skriver om anytec är du inte ensam om, vilket gör att den börjar hamna längre ner i listan. jag antar att yamarinbåten också har plast på insidan (kanske namnet Cross indikerar på detta)? Det börjar röra sig åt något håll, bara lite oklart vart. Jag skulle verkligen behöva få information om resterande båtar. Tack!
-
Tack! Ja, det är ju en hög vill-ha faktor så fort man ser en anytec! Det som är negativt är att SPen är något kortare samt klart högre pris. Finish är inte så jätte viktigt för mig, men om det är så att anytecs sjöegenskaper är mycket bättre än dem andra kandidaterna så blir det en sådan. Är det någon som har kört anytec och någon av dem andra?
-
Ja, då kanske det är ett alternativ, vilken motor bör man hänga på? vill ha toppfart runt 45 och marschfart 30 Bra input!
-
Borderpatrol 750 såg väldigt intressant ut, dock något över min budget, antar jag...
-
Hur är dessa båtar jämfört med dem jag listade? Senast ändrad av T___ | 16 maj 2011 | 13:24
-
Hej! Jag har ett fantastiskt problem, ny båt ska inhandlas, men jag vet inte riktigt vilken jag ska välja, därav behöver jag er hjälp. Lineup: - Anytec 622SP - AluCraft 20sp - Arronet 20 5 sp - Alukin SP 650 Min tanke är att bestycka båten med 150 hk (2 eller 4 takt). Mina kriterier: 1. Båten ska gå bra, även i grov sjö. 2. Lastbar (därav SP) 3. Oöm (därav aluminium) 4. Möjlig att fiska med Jag skulle verkligen behöva höra era erfarenheter, vad är bra? vad har ni varit missnöjda med? vilken båt tar grov sjö på ett säkert sätt i relativt hög marschfart? Jag uppskattar alla svar som kan hjälpa mig att välja!