Gå till innehåll
söndag 10 november 2024

isklim

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om isklim

  • Placering
    Landkrabba
  1. Delvis... Där jag skrapat bort bottenfärgen (anti-påväxtdelen dvs) är ytan småkullrig med knallhårda 3-4 mm stora förändringar som man ej kan hacka sönder och det inte syns något laminat under om man verkligen karvar bort förändringen med kniv. Jag håller mest tummarna och har läst att detta sällan är resultat av osmos utan snarast bubblor av lösningsmedel vid dåligt pålagd epoxiprimer. Båten är en Avance 24 och planen är som sagt att göra det riktigt en gång till att börja med då skrovet borde vara torrt efter 2 år på land. Jag är inte rädd att hela skiten ska haverera men jag ville försöka förebygga så mkt som möjligt om det hela faktiskt berott på fukt. Se bild
  2. Jag har nyligen köpt en båt från -76 som nu legat uppe 2 vintrar till våren och då jag ej är säker på tidigare bottenbehandling tänkte jag satsa på en ordentlig renskrapning, epoxipriming och bottenfärg. Jag har varit och nafsat lite här och där med en spackelspade för att se hur löst det sitter och noterar otaliga lager i diverse färger nedåt på djupet men har svårt att identifiera botten i färglagren. Som jag förstått det, som den totala novis jag är, ska man ned till plasten och då antar jag att det är ned till ytans gelcoatlager som avses? Då kommer nästa fråga: är detta gelcoatlager alltid vitt som övriga gelcoaterade delar? Eller ska även gelcoaten bort innan epoxin ska på? Detta är inte frågan om något lyxjakt så jag hade tänkt gå på med biltema epoxiprimer i kanske 5 lager efter nedslipning och därpå någon hård bottenfärg i 2 svep Tänkt plan: Skrapning med vanlig färgskrapa ev.understött av paintstripper slipning med excenter till rätt djup (enl ovan) Rentvättning spritning Spackling med epoxispackel i ev. defekter Köra på färg enl ovan Kan detta funka?
  3. Hejsan! Jag står i begrepp att ta hand om min nyköpta båts torrfnasiga teakplywoodluckor i ruffingången. I nuläget är de solblekta och torra och nästan all gammal fernissa/lack har trillat av. Själva träet är mkt ljust och jag funderar därför om man måsta betsa eller på annat sätt tona fernissan för att få en sån där härlig brunröd lyster eller om en viss mörkning uppstår av bara fernissan? Samma sak gäller egentligen en massiv teakdurk i sittbrunnen också... Har köpt på mig en standard 1-komp Hempel favourite som jag tänkt använda. Tacksam för tips till en totalfärsking på området!
×
×
  • Skapa nytt...