Gå till innehåll
lördag 21 september 2024

Kapitano

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    133
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Kapitano

  • Placering
    Örlogskapten
  1. Jag Börje Nilsson (kapitano) söker en mall till kapellet på min Västkustsnipa årsmodell 1982 26 fot. min E-postadress är ny. ove41se@gmail.com
  2. Jag köpte en ny vattenpump för 2 år sedan som blev för kraftig. Det fungerar som högtryckstvätt vid diskbänken. NU ÄR MIN FRÅGA måste jag byta pump eller finns det alternativ för att strypa flödet: Det läcker som fasen lite här och där samt är opraktiskt. Börje kapitano
  3. För första gången är Indien, Kina och USA samtliga överens om att samarbeta för att minska sina utsläpp av växthusgaser. Och avtalet tas emot med glädje av klimatexperter. - Det är ett mycket stort steg framåt, säger professor Philip Jennings vid Murdoch University i Australien, till Expressen.se. Jag medger att jag inte är klimatforskare så jag tar det säkra för det osäkra att tro på växthus-effekten. Varför skulle jag inte göra det.
  4. Tänkte väl att det skulle bli fler, även om det var lite trögt i starten. Det är väl snart oundvikligt att inte vara med på FB.
  5. Jag vill inte påstå att jag är insatt i klimatfrågor, vilket väldigt få är insatta i då vi inte arbetar med de frågorna. Men vad vi gör däremot, är att ta del av de dokumentärer och i den mån vi förstår elle inte förstår forskningsrapporter. Jag utgår naturligt vis från att man inte träffas i Durbanför för att göra av med skattemedel och slå runt i den underbara staden, jag kom som ung sjöman till, nämner detta, med tanke på att mycket här handlar om sjöfart. Jag som arbetat som fartygsreparatör, har arbetat en del med asbest men tog det säkra för det osäkra att hanskas med en viss försiktighet med asbest, medan forskarna tvistade om riskerna i 50 år.Jag har vänner som dog en för tidig död på grund av asbest och så är det med många kemiska produkter som man exempelvis andas in. Jag kan inte för mitt liv förstå varför jag skulle ägna mig åt att gå emot de faktum att jorden genomgår en förändringa beroende på hur vi handskas med naturen. Några har även betalt för att motarbeta frågor som rör klimatet och vår framtid. Kanske är det också så att ett antal miljarder människor omkommer i ett tredje världskrig eller fågelinfluensan, då har naturen skyddat sig själv men tills vidare föredrar jag att inte ta livet på jorden för givet, utan vi har vissa val, värda att ta vara på oavsett forskarstrider om rätt eller fel. Så min åsikt är att oavsett vad de uppnår i Durban så vill jag stödja de som tror på att vi måste vara rädda om vårt klimat. Om jag inte hade den uppfattningen jag har, varför skulle jag då ägna tid åt att sitta här och skriva??? Senast ändrad av Kapitano | 10 december 2011 | 12:47
  6. Vi är så många som är med på MG så det räcker nog och blir över till facebook också. Trots det stora utbudet på MG så passar det ju inte alla och det är frivilligt att välja tråd. Då vädret nu är så varmt passade jag på att göra det sista på båten idag. Det finns alltid något att göra på en båt året om och nu när vi har värme och snöfritt så är lika bra att passa på.
  7. Idag känns det lite vemodigt att sitta hemma och ångra att båten ligger på land. Även om vädret är lite grått och trist så känns det bättre att vistas på sjön särskillt som det är lungt och vinstilla ute. Me vad göra, bara att vänta på våren.
  8. Det var dåligt med besök på facebook, undrar om den är för tråkig eller om det är för tidigt på sesongen?
  9. Mångfald påstås det att det skall vara nu mera. Så man får väl hålla fler bollar eller (båtar) i luften samtidigt. Jag tycker det var en bra ide och är själv med i facebook på egen sida. Nu kommer tiden med mycket båtsnack några månader i väntan på våren. Senast ändrad av Kapitano | 15 november 2011 | 07:43
  10. Det låter trevligt med upplägg på facebook. Nu är den här sesongen över för i år och båten på land. Förra året snöade när jag tog upp båten men i år blev det kanonväder, synd bara att man inte vet något i förväg. Men så är det de där, med att beställa tid för upptragning man har inte mycket att välja på. Nu återstår bara väntan på våren.
  11. Familjen Svan på Styrsö är fin mot det för tillfället rena vattnet.
  12. Handlar den här tråden inte om båtar längre? Men OK, alla kan ju inte bli nöjda så jag får väl välja någon annan tråd. Nu ser i alla fall vädret inte att vara gynnsamt för fritidsbåtar åtminstone inte här på Västkusten.
  13. ÄR DET INTE DAGS ATT RENSA DEN HÄR SIDAN LITE?
  14. Här sitter jag och väntar på bättre väder men när solen kommer så blåser det, eller så blir det både regn och blåst. Men den som väntar på något gott väntar inte för länge har någon påstått. Kanske får vi en fin höst men kanske har jag då sålt båten för att skaffa en som lämpar sig för att ha i året runt. Ha de gott.
×
×
  • Skapa nytt...