Gå till innehåll
fredag 20 september 2024

Selen

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Selen

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Är det någon som har erfarenhet av att sälja eller köpa båt av Albinhallen i Södertälje?
  2. Hej! Jag har en Yamarin 76 och vi är en familj på 2 vuxna och 2 barn. Vi har varit ute 1v-2 i sträck och allt har fungerat klockrent även de dagar vi har haft regn. Visst är det jobbigt med kapellet, absolut. Det som uppskattas är det stora matbordet där vi ledigt sitter 6 pers med tallrikar och kastruller på bordet. Trots dessa positiva ord om Yamarinen så saknar vi en riktig avskild toalett. Jag rekommenderar er en äldre aquador 26 alt lägg till lite pengar, ni kommer inte att ångra er! Själv letar jag redan efter en aquador 26Ht, vi köpte vår Yamarin 76 2011.
  3. Grattis till båtvalet:) Vi är otroligt nöjda med båten. Båten går som en dröm i sjön, vi har varit ute på öppethav i ganska grovsjö och det kändes riktigt säkert. Vi är fyra i familjen, självklart så kräver det planering när man är ute en 3-4 dar. Men att bo fyra funkar väldigt bra. Jag kommer att komplettera med ett extra batteri till våren. Vi har en 250 Yamaha -11 på akterspegeln och det funkar riktigt bra, drar en hel del soppa tyvärr , men det visste vi ju innan vi köpte båten . Vi har aldrig lyckats kommia under 1,4 l/d, ännu. Finns det något negativt? Ankarboxen är ett skämt på en så här stor båt. Lycka till med nya båten.
  4. Då blev det en Yamarin 76,a preliminär hämtning i början av maj. Värmarfrågan kvarstår dock. En säljare sa att på en del sätter man Wallas värmaren in bakom köket men att man då fick problem med att det blev för varmt just där för värmaren. Nu ska det tydligen vara bättre att sätta den vid babords lucka, hur är era erfarenheter.
  5. Tack för svaren. Det står att den är förberedd för värmare wallas 1800. Slangar är dragna och utblås ska finnas men innebär det att avgasutblås och intag finns?
  6. Selen

    Yamarin 76 DC

    Hej! Är det någon som har erfarenheter av Yamarin 76dc? Vi är två vuxna samt 2 barn. Vi tänker vara ute helger med övernattning. Vilket motoralternativ fungerar bäst, 150, 200 eller 250 HK? Är ankarspel ett måste eller fungerar det med ankarboxen? Finns det brister/fördelar i någon årsmodell? Eller finns det andra båtalternativ max 3-4 år gammal? Maxpris 600k och vid innombordare är det diesel som gäller. Senast ändrad av Selen | 05 april 2011 | 13:01
  7. Vi har också varit och tittat på 76dc. Vi upplever den som en mycket bra båt om man vill bo fler nätter än en. Dock så krävs nästan ankarspel då ankarboxen är ett skämt till storlek. Jag ska väl tillägga att vi är 2 vuxna och 2 barn. Angående motor så är 250 hk det rätta, både för att man kan få en vettig ljudvolym samt soppaförbrukning. Försäkring har jag kollat upp och den kostar drygt 9 tusen med en självrisk på 2500 har jag för mig. Ett vasst alternativ som vi tittar på är askeladden 705, dock helst med diesel. Lycka till
×
×
  • Skapa nytt...