Gå till innehåll
måndag 02 december 2024

majure

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    18
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av majure

  1. Återkommer med svar när jag äntligen hunnit mäta detta. Tanken är ca. 22cm djup på djupaste stället.
  2. Hej, Nån som vet eller nyligen kollat djupet på sin vattentank i en Nimbus 28 DC? Skall beställa nivågivare till vattentanken, och kommer ej ihåg hur djup denna är och åker till båten först på veckoslutet.
  3. Detta hade jag koll på. Har bara en genomföring för en logg, så den är relativt lätt att komma ihåg var den sitter. Men bra tips iaf, inte alltid man kommer ihåg den heller vid upptagning/sjösättning.
  4. Ja, det e ju sant, och så gick det till i höstas också Är ju också sant som du säger att det blir en hel del skillnad med 280 liter diesel och 150l vatten också... Skall med andra ord sluta fundera på detta, och låta kranbilsföraren göra sitt jobb när det blir sjösättning igen
  5. Nån som har mått eller bild på vart man bör lägga remmarna vid lyft av en nimbus 28 dc? Hittade ingenting i nimbus mappen i båten eller med intensivt googlande. Lyfte iof upp den i höstas vid ett varv, men skulle gärna kännas bättre om man visste exakta lyftpunkter för jämn belastning.
  6. Blev slutligen en anna modell av stävstegen iaf. Se bifogad bild på en 3+1 stävstege. Den andra skulle nog gått att montera, men skulle blivit lite krångligt.
  7. Nån annat som bytt från A-seriens proppar till J-serien? Hade själv A5:or förra året, och har nya J5:or för denna säsong. Har inte sjösatt ännu, men får se hur det går. Varvade redan 3950rpm med A5:orna på min AQAD41:a, så återkommer hur det går med J5 propparna...
  8. Svarar mig själv ifall nån har nytta av det. 120x200cm är måttet på midcabinen i n28dc:n
  9. Är påväg och köpa ny madrass till midcabinen i en Nimbus 28 DC, men blev osäker om måtten är 120x200 eller 140x200 cm? Hittade inte med att googla, och båter ligger en bit bort, så om nån kommer ihåg måttet är jag tacksam
  10. Svarar mig själv ifall nån har nytta av det Åkte ner och mätte båten och kom fram till att B75P borde gå att montera utan större modifieringar. Beställde boatstuffs stege iställtet vilken motsvarar båtsystems B75P. Återstår att se hur det går med monteringen när jag fått stegen
  11. Hej, Nån som vet hurudan modell av stävstege passar till en Nimbus 28 DC med peke? Har båten en bit ifrån på vinterförvaring så slipper inte och mäta just nu. Har kollat på båtsystems stegar en del, och undrar om typ BU75P eller motsvarande passar? De som "hängs på" och har ett långt stöd till stäven är väl uteslutna eftersom "stödbenet" skulle bli så jäkla långt på en båt med peke?
  12. Hej, Har för ca 3 veckor sen blivit lycklig ägare till en Nimbus 28 DC -89:a med AQAD41A med endast 320 gångtimmar. Hörs litet, men det är väl åldern som tar "kål" på dessa med tiden. Var nere och bytte olja och filter i motorn nyss, och märkte att det läckte väldigt, väldigt lite olja vid ventilkåpans packning, se bild nedan. Kände man med fingret med motor igång på ca. 1500rpm, kunde man känna små luftpuffar på vissa ställen. Är detta nåt att vara orolig över, eller nåt som "hör till"? Antar att det är lika bra att byta alla 3 packingar under vinter när jag endå skall göra en större service på motorn och drevet. Tar gärna emot åsikter om vad annat som borde åtgärdas på en så gammal motor man inte är riktigt 100% på historien om. Detta har ja tänkt göra i vinter: - Av med drevet, förs och packas om +trycktestas, samt byter konan eftersom växelm frammåt slirar lite före den går i (de kollar även annat på drevet och byter efter behov). - Byta vattenslang +slangfäste till drevet och båda bälgarna. - Nya anoder till drevet och skölden. - Motorservice: Olja +filter, luftfilter, vevhusventilationsfilter, bränslefilter, anoder, alla remmar, - Ny glykol (ingen aning när det är bytt senast) - "spola" igenom sjövattensidan med glykol - Ny generator (överladdar, spänningsregulatorn kass) - Täta om vattenpumpshuset +kanske ny axel. Byte impeller +packning på samma gång.Droppar litet efter att man stannat motorn - Gå igenom alla slangar +klämmor och byta efter behov - Nytt elsystem med skiljerelä istället för diod (iaf kablarna mella batterierna, motorn, start och generator etc.) Tacksam för all tips och svar!
  13. Hej Capitan! Tack för svar, men så dåliga kan de väl inte vara eller?? Har läst om diverse bränslefilterproblem (tar luft den vägen?), och nånting att luftfiltret varit för tätt (eller får för dåligt med färsk luft). Dessa är väl problem som går att fixa med nyare delar eller? Läste också nånting om att EVC ofta ger felmeddelande och motorn går i limp mode. Är detta nåt som skulle kunna repareras med ny programvara? Försöker inte försvara mitt eventuella köp, utan vill gärna veta om de fakiskt är så himla dåliga? Måste väl finnas massor av dessa motorer ute i använding, och finns säkert de som fungerat fint också eller? Är det så att motorn faktiskt är riktigt dålig, antar jag att det blir att kika på andra båtar istället... Mvh, Peter
  14. Hejsan! Skall de närmaste dagarna kika på en båt som har en D3-130 motor med SX drev, båda från 2006. Skulle uppskattas med lite tips om vad man borde kolla på en sån före köp? Finns det några typfel på dessa eller annat extra viktigt som man bör akta sig för? Har inte haft båt med drev förut, dock en gammal Yanmar inombordare, och ett antal utombordare. Motorn borde enligt försäljaren vara körd under 200h, och full service bälgen bytt ifjol. Mycket tacksam för tips! /Peter
  15. Fick min 40hp -07 EFI tillbaka från service för ett tag sen, nu körd ca. 20h. Inget fell eller gnissel hittade dom under testkörning. Efter att jag tog ut båten en sväng kom gnisslet sakta men säkert, fast inte kanske lika högt som förut. Svårt att säga om det har med det kallare vädret att göra eller ej, men servicekillen menade att det är bara att köra på och inte bry sig. Stör mig endå en aning på ljudet. Man blir ju lite nyfiken på vad det är som orsakar det fast det inte skulle ha nån direkt inverkan på maskinen .
  16. Hörs ju lite intressant dedär att plocka bort en fjäder som kanske sitter där av en anledning??? Men om Brunswick rekommederade detta så borde de väl veta vad de pratar om? Lämnade in min motor på garantiservice idag angående problemet, så får se va de hittar för nåt där.
  17. Köpte en Mercury F40 EFI -07 splitterny för en månad sedan. Har nu kört ca. 12 h med den och har samma ljud som du. Upplever ljudet litet som remgnissel på en bil ungefär. Ljudet förekommer som du säger på låga varv och upp till ungefär 3000rpm. Vet inte om det är motorljudet som överröstar gnisslandet eller om det försvinner vid högre varv. Har inbillat mig att detta ljud hörs oftare och högre då det är mycket varmt ute, men kan som sagt vara inbillningssjukan Beställde service på maskinen färdigt till slutet på augusti, och de skulle försöka fixa detta under garanti. Har ett annat problem med denna också och det är stödet som motorn vilar på när den är uptrimmad helt. Detta har blivit ganska duktigt böjt, eller vridit sig där det sitter fast, vilket gör att det inte går att vika in helt och hållet mera. Detta skulle också bytas på garanti. Nån annan som haft liknande problem?
  18. Hej på er! Har nyligen blivit ägare till en Ny Ryds 478 GTI -09 med en Mercury F40 ELPT EFI -07. Tycker denna är riktigt trevlig för en lite båt än så länge iaf. Problemet är nu att denna endast varvar ca. 5200 när jag är ensam i båten. Motorn är visserligen bara körd 3,5 h ennu, men inte har väl denna nån slags varvspärr efter dessa timmar eller? Propellern är en Black Max large area 10.38 X 14. Båten tål heller inga trim alls, ca 1-2cm före fören börjar hoppa (purpoising.) Motorn är nu monterad i tredje hålet nedifrån (går alltså att höja två steg ennu). Bifogade en bild på motorhöjden. Funderar om det skulle hjälpa att höja alternativt sänka motorn ett steg för att bli av med skuttandet? Propellern skall också troligtvis bytas tille en vanlig 10.38 X 13. Tack på förhand.
×
×
  • Skapa nytt...