Gå till innehåll
fredag 20 september 2024

Alex45

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Alex45

  • Placering
    Kadett
  1. Jag har nyss köpt mig en båt och för att det är min första båt så vågade jag inte köpa av en privatperson. Jag frågade båt säljaren om den var CE märkt och han visade mig en bricka så det verkade ju stämma. Jag frågade tyvärr inte efter service bok eftersom han sa att han har gjort service på den dom senaste 8 åren. När jag väll skulle hämta båten och jag frågade efter papperna så sa han att det fans bara en instruktionsbok som va på engelska och att service boken inte fanns. Instruktionsbok är utskriven på internet. Jag blev chockad allt verkade så seriöst från början han hjälpte mig med alla frågor osv. Nu är min fråga vad skulle jag egentligen ha vid ett köp av båt? i pappersväg? Båten är en ragal 2660 årsmodel 2000 från USA men han sa att den var inköpt från USA för 8 år sedan vilket jag börjar tvivla starkt på. Jag misstänker att han köpt båten i USA och gjort om elen och sedan sålt den till mig.
  2. Dom som sitter på båten är slitna och fula antingen tar jag bort dom och köper nya eller så skriver jag något annat lite ovanligt;)
  3. Hej! Jag har en Ryds 510 GT tänkte ta bort Dekalerna som fins på sidan är det en dum ide? Båten förlorar inte värde sen när man säljer den eller?
  4. skall fixa bild hittar inga bilder alls på den på google och på kvitot jag fick av den föra ägaren står det endast numret på motorn något man skulle änmäla till försäkringen fick ingen service bok heller skall man inte ha det? jag får prata med han när han kommer tilbaka om det
  5. Motorn är grå och locket man öppnar är svart högst upp på motorn det är blåaktig olja i den. finns ingen separat dunk men ryker och låter gör den ju jag tycker inte den går tyst men som sagt jag kan inte mycket om båtar eller motorer.
  6. Hej! Jag har nyss köpt en båt motor mariner 75hk jag är osäker på om det är 2 eller 4 takt hur vet jag det? Man fyller på oljan i motorn men han jag köpt den av är på semester i 2 veckor och jag vill ju ut och köra nu. Han gav mig en gammal olje dunk från biltema på den står det 2 takt men jag vet inte om han har fyllt på den med något annat. Detta är min första båt, jag har ingen vana alls sedan tidigare, så vill gärna få så mycket info som möjligt
×
×
  • Skapa nytt...