Gå till innehåll
torsdag 19 september 2024

cyberax

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om cyberax

  • Placering
    Kadett
  1. Hej Tack för ditt svar. Det är just genom det hålet som det ser ut att ha suttit en "skruv" som det läcker in. Sätter man fingret för så slutar det. Kan det vara samma sak som växelväljare, min gissning är att det är någon skruv som suttit där som skakat loss efter alla år. Innan jag körde upp den för säsongen blev det en tur på 4-5 timmar då jag bytte båtklubb, då hade den legat i vattnet hela säsongen utan att sjunka men under den långa turen i december förra året märkte jag mot slutet att det stod vatten i båten när den skulle uppe. Se bild, just detta lilla hål är det. Yes, är ett gammalt Mercruiser från 1992, Gen 1 tror jag.
  2. Hej Sjösatte båten idag. När jag tog upp båten så märkte jag efter att det stod mycket vatten i båten men trodde det var mest regn när jag lyckades lysa med ficklampa nu så ser det ut som en plugg eller skruv suttit där och att det forsar in bara där genom skölden. Min fråga, här har jag en sprängskiss, bild när det läcker samt vad jag tror är artikeln nr. Vad är detta för bullt och vilken funktion har denna. Sitter direkt upp till höger om vad jag tror är axeln. Är det rätt plugg, 22-328022, nr 5 på sprängskissen ? Och vad har denna för funktion ? Tacksam för hjälp då jag sitter ute på båtklubben nu
  3. Hej Har inte bra koll på motorer. Innan har den varit mycket svår att starta. Kan ta fem minuter ibland och startmotorn bra går och går fast man vrider av nycklen så fortsätter den att gå. Min tro nu är att startmotorn är helt bränd. När jag vrider om nycklen har jag nu bara ett klick och har kollat båda batterierna. Gick som en klocka igår, men idag när jag skulle köra ut från gästhamnen på djurgården vara det bara klick klick Är inte från Stockholm från börjar så behöver verkligen tips och hjälp av någon som kan hjälpa mig att få igång motorn där den ligger. Någon som har numret till en ambulerande mercruiser mekaniker i Stockholm eller rent av är en sådan mekaniker. Behöver även kolla på kylarn då den går upp i temp på över 3000 varv och läste att i forumet att det gick att göra. Skicka gärna ett e-post till carl.tonseth@gmail.com om du vet någon som kan hjälpa mig, båten ligger nu på Navis på Djurgården. Båten är en Sea Ray 220 cc .90, motorn renoverad 2003-2005. Ytterst tacksam för svar Mvh Carl
  4. Har sett en guide med skruv, skall man ställa in det där likt denna guide ? Är det enkelt jobb, tar det en mekaniker under en timme att fixa det ? Om man nu inte vågar skruva själv ?
  5. Har funderat på att upptäcka hela skärgården någon sommar, Stockholm - Göteborg längs kusten. Inte denna sommar då jag vill lära känna båten bättre då den är ny för iår. Har seglat en hel del upp o ner på västkusten och flera turer till Skagen från Göteborg. Min fråga är dock, är det någon som gjort detta med en mindre motorbåt 20-25 fot. Självklart längs med kusten och bara när det är bra väder. Jag vet ju att mellan Skagen och Göteborg kan det gå riktigt höga vågor och antar att det även gäller längs sydliga kusten. Men från Malmö till Göteborg skulle jag tippa på att det är lite lugnare om man går längs kusten. Bara lite funderingar, men någon här som prövat på detta med motorbåt ?
  6. Hej, har planer på att ta båten till Västkusten denna vecka, för att sedan under semestern åka Göta Kanal upp igen. Någon mer som skall frakta båten denna sträcka under veckan som kommer och kan dela på kostnaden. En 22 fots DC, 7.4 meter. Eller någon som vet någon billig kille med kranbil ?
  7. Hej Har en 5,7 L Mercruiser V8 som sitter i en Sea Ray 220cc från 1990. Motorn renoverad 2003. Problemet är att när jag ibland går från friläge till back så stängs motorn av. Är man lite snabbare och ger lite mer gas är det inga problem. Har för mig att det kan vara mikrobrytaren. Riktigt jobbigt när man skall lägga till och man ser ut som en riktig landkrabba. Händer oftast när man bara vill ha lite back, när man skall göra snygga manövrar i hamn ;( Vad hade ni först tittat, och är det någon som haft samma problem Är inte så van att mecka med detta, någon man enkelt kan ställa in själv. Går perfekt när man går från friläge till fram.
×
×
  • Skapa nytt...