Gå till innehåll
torsdag 19 september 2024

Gorfus

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    45
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Gorfus

  • Placering
    Fänrik
  1. En sådan har jag med.. Troligen installerad 2002. Den droppar lite och när jag kör så kanske det kommer några deciliter i timmen. Har också hört att det ska droppa lite. Vart kan man läsa mer om denna produkt?
  2. Gorfus

    Startmotor...?

    Nu när vi var ute och seglade så vid några tillfällen så hände absolut ingenting (startmotorn reagerade inte, hörde i och för sig inte om solenoiden slog till) när jag vred på startnyckeln vid kanske första och andra försöket men kanske vid tredje så drog det igång. Har aldrig varit problem i hamn någon gång... Motorn är en Nanni 12 år gammal som gått ca. 1000 timmar. Är det rimligt att tro att det är kolen? eller kan det vara dålig kontakt någonstans på vägen? Finns det någon av er duktiga som kan göra en bedömning
  3. Nu så (pratar bara med mig själv i denna tråd ). Om det är en PL 259 så kanske man kan göra så här. Min kontakt in i denna T- koppling: Sedan denna på: Sedan denna: Och sedan denna som skruvas fast i en vanlig TV-antennkabel.. Många kopplingar blir det men vad tror ni?
  4. Är det någon som kan ge mig beteckningen för vad det är för kontakt? Borde kunna hitta en T-kontakt eller liknande som jag sedan kan skruva dit en vanlig antennkabel via någon adapter??
  5. Jag vill få upp TV-antennen i masttoppen men det verkar svårt att dra kabeln genom masten. Funderade på om det går att låta VHF- kabeln förse TV-n med signal också? Då behövs det någon form av splitter/förgrening både uppe i toppen som nere i båten. Koaxialkontakterna är lite kraftigare så en splitter behöver leverera ut en kraftig kontakt och en av mindre dimesion som passar en TV-antennkabel/Koaxialkontakt. Finns de något sådant och kan man dela VHF-kabeln på detta sätt?? Bilden är på kontakten som skruvas fast i VHF-antennen i toppen.
  6. Kan man köra en cykelpump med mätare?
  7. Ok, hur fyller man på luft och hur bet man att det är rätt tryck?
  8. Denna har jag kopplad efter tryckvattenpumpen. Jag har haft uppe den i en tidigare tråd då jag misstänker att den stör min kompass till autopiloten då den sitter ca 40 cm ifrån (har tänkt flytta denna en bit). Den är rätt gammal tror jag. När jag tappar vatten så kan jag hälla upp ett glas eller två innan pumpen drar i gång. Hur vet jag att denna funkar? Vad ska jag göra i underhållsväg? (sitter en lite luftningsskruv i ena änden ser det ut som)
  9. Anoden håller två somrar ungefär. Färgen är mille extra so funkar kanon på nåten men inte på axeln. Kanske ska testa en sommar utan anod....
  10. Jag har förbaskat mycket tulpaner. Har läst väldigt mycket om det på nätet och många varningar finns om att det tär på propellern (verkar finnas lika många tips som det finns propellrar. Min är en Flex o Fold och i brons av bra kvalitet tror jag. Ska man våga chansa utan anod? Lagret då, behöver man göra något?
  11. Jag har förbaskat mycket tulpaner. Har läst väldigt mycket om det på nätet och många varningar finns om att det tär på propellern (verkar finnas lika många tips som det finns propellrar. Min är en Flex o Fold och i brons av bra kvalitet tror jag. Ska man våga chansa utan anod? Lagret då, behöver man göra något?
  12. Det ska droppa någon droppe i bland sa den förra ägaren. En gång per år drar man ett kvartsvarv på nylonhylsan om det behövs. Vad är det för en tätning och vad ska man tänka på? Hur funkar axellagret? behöver man underhålla det på något sätt. Har inte gjort något på fem år och det verkar funka fint.
  13. Nej det går inte. Bara fixera efter skotning.
×
×
  • Skapa nytt...