Gå till innehåll
måndag 23 september 2024

ryds568gti

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    40
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om ryds568gti

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej Har samma problem som trådskaparen. Optimaxen startar inte, startmotorn bara surrar. Fungerade det efter batteribyte?
  2. Tack för era svar. Brytaren som sitter i båten är en liknande den på din bild. Så som jag uppfattar det så är motorn i dag kopplad via denna brytare. Jag kan inte starta motorn utan att denna är påslagen. Dock har jag en extra ledare som går från pluspoen dirket in till motorn vilken jag förmodar matar defan och tilten med kontinuerlig ström. Skall försöka skilja ut de olika sladdarna för att lokalisera vilken som drar tjuvström. Defan skall dra ca 10mA i viloläge kontinuerligt . Jag har nu en tjuvström på75 mA. Hur gör ni andra som har en Defa har ni batteriet i även på vintern ?
  3. Hej igen Jag kan inte svara på varför Ryds kopplar sina båtar så att tilten och Defan fungerar på alla sina båtar trots att huvudströmbrytaren är avslagen . Själv har jag inte dragit några ledningar, utan båten är monterad så här från fabriken. Defan blir ju obrukbar om den inte har ström kontinuerligt så det borde vara ett orsak till att den ligger utanför huvudbrytarsystemet. Frågan kvarstår, någonstanS har jag en tjuvström.
  4. ryds568gti

    Optimax, elfel

    Hej Jag har problem med att batteriet laddas ut. Jag har en Ryds 568 gti med en 90 hk Optimax. Batteriet ladds ur på ca 3 veckor . Har mätt upp en tjuvström från batteriet på ca 75 mA. Jag har batteriet inkopplat även på vintern för att Defa Trackingen behöver ström ( ca 10 mA) Huvudströmbrytar är avslagen, men jag kan fortfarande köra tilten till motorn. Jag misstänker att antingen så är det fel på Defan eller tilten. Skall försöka mäta upp strömmen till dessa. Någon som vet, eller har erfarenhet av detta felet? Vilka andra komponenter skall jag titta på . Mvh Bertil
  5. Tack för din karta över Hållö toaen. Vi gick till Hållö i somras och försökte hitta till Marmorbassängen. Ser på din karta att vi var vid Vinhålet Korset i stället. Baden och vattnet här på utsidan Hållö går inte att beskriva, utan bör upplevas på plats. Bilden är från Grötö utanför Hunnebostrand
  6. Hej Jag har en Jonsson från 1995 med VRO pump. För att kontrollera att pumpen sprutar in olja kan du sätta en tejpbit på oljetanken där oljenivån är. Sedan kan du köra och se om oljenivån sjunker i tanken som den skall. Du få köra länge för att se om oljenivån sjunker. Själv drar vår motor ca 1 liter olja på en säsong. Körtid kanske 50 timmar: Du skall köpa olja som har specifikation TCW3. Biltema har bra och prisvärd olja. Lycka till
  7. Du behöver inte vara orolig. Som det skrivs här i tråden så kommer det ut bensin med avgaserna när du startar upp din motor. Det syns tydligt om du kör i en vattentunna. Har själv både en Jonsson 40 hk och en Optimax 90 hk. Motorn kommer att gå renare när du kör efter sjösättning och får upp värmen på motorn.
  8. Har du möjlighet att hälla i lite ny bensin så kommer det att fungera för dig. Ny bensin har en viss del etanol som löser eventuellt vatten viket gör att du kan köra som vanligt. Lyssna inte på alla domedagsprofeter om vad som kan hända.
  9. Efter en lång vinter så var det äntligen dax att sjösätta förra helgen. Första turen med båten är alltid speciell. Skall alltig fungera? Jag sjösatte båten i Ulebergshamn och gick sedan söderut mot Ramsvik. Kontrollerar att alltig fungerar som det ska. Gpsen fungerar, ekolodet också , alla instrument på båten ok . Väljer att gå ut mot Skägga kummel som jag rundar och sedan vända åter mot mot hemmahamnen Ulebergshamn. Vilken härlig tur . Det finns mycket att se fram emot kommande månader.
  10. Tack för era svar Släpet är 3 år gammalt och har fungerat fram tills i går. Jag har dränkt trummorna två gånger per år då jag tagit upp eller sjösatt båten. För tillfället så fungerar allt som det skall, men jag skulle vilja förebygga att fastna igen med låsta bromsar.
  11. Jag tar till mig dina råd. Dock så är rampen där jag sjösätter så flack så jag måste backa ner med hjulen i vattnet annars så får jag inte i båten i sjön. Om jag får loss centrummuttern och bromstrumman, är det hanterbart för en hemmamekare att klara av renoveringen?
  12. Hej Jag fick problem med min bromsade båttrailer Fogelsta 1108 när jag skulle sjösätta i helgen. Jag hade backat in båten i höstas och då hade påskjutbromsen slagit till och låst hjulen. När jag skulle dra fram båten för sjösättning så var ett hjul helt låst. Jag backade körde fram och back för att få det att lossna, inget hjälpte. Slutligen då jag använde grovt våld med en slägga på bromstrumman släppte bromsen. Jag har något att lära här hur man sköter ett bromsat släp som jag använder när jag sjösätter. Bromstrummorna kommer då under vatten vid sjösättning och kärvar ihop. Jag förstår att jag måste lossa bromtrummorna för att komma åt och smörja upp alla delarna. Kan man göra detta själv eller måste jag lämna in på verkstad? Får jag loss centrummuttern som sitter dragen med 280 Nm? Tacksam för alla synpunter
  13. Hej Du ser när du tar ut tändstiften om elektroderna är slitna. Tändstiften håller i flera år. Gör rent dem och ställ in elektrodavståndet på 0,8 mm. Du behöver lossa en elkontakt för att komma åt det nedre tändstiftet, samt att du behöver en ledad tändstiftsnyckel. (Finns på Biltema). Bränslefiltret skall enligt instruktionsboken bytas varje år. Försök att skaffa det vektryget som behövs för att lossa filtret. Det underlättar mycket. Har du ett filter i båten också så byt även detta. Detta är lätta att byta. Lycka till med din Optimax
  14. Det känns bra att få ta del av era erfarenheter ni som har DC båtar i dag. SeaMaster, hur stor motorstyrka är det på din Finnmaster? Båten ser väldigt fin ut. Jag tittar för närvarande på båtar i 6 metersklassen och hittills har det mest varit Ryds .
  15. WA båten har säkert sina fördelar speciellt om man skall fiska osv. Mina tankar är att kunna vara ute på sjön ett antal dagar i sträck , samt att komma till platser på kusten som är längre bort. Vi har vår hemmahamn i dag i Hunnebostrand och går med vår styrpulpet varje sommar till Hållö, Danemark i Fjällbacka skärgård samt en sommar även i lungt väder till Väderöarna. En DC kanske kan kan bidra till att man kommer längre ut.
×
×
  • Skapa nytt...