Gå till innehåll
fredag 20 september 2024

larsgustav

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om larsgustav

  • Placering
    Landkrabba
  1. Hej på er. Nu har jag fått svar från Sjöhistoriska; de rekommenderar boken Skepp fartyg och båtar, verktyg och metoder för modellbygge av Hans Ellerström och Bengt Ohrelius. Norstedts,1971. Boken kan kanske komma till användning för någon mer entusiast?
  2. Det har varit lite trögt med kommentarena men nu börjar det hända saker! Strort tack för alla tips och de fina bilderna. Att jag fastnat för Chapman är att jag fascinerats av hur denne pionjär kunde applicera matematik och fysik i båtbyggeriet som tidigare varit helt i händerna på snickare och timmermän. Att jag har valt att bara göra en halvmodell beror på att jag är mest intresserad av träarbetet. Jag välkomnar mera kommentarer och tips.
  3. Hej thar, Tackar för tipsen; detta med halvmodeller verkar inte vara det hetaste ämnet men än har jag inte gett upp hoppet om mera tips. Jag har kontaktat sjöhistoriska och väntar på svar.
  4. Jag tänkte att bygga en halvmodell av ett gammalt segelfartyg - typ af Chapman. Är det någon som har koll på byggbeskrivningar, ritningar, litteratur mm? Tacksam för alla tips!
×
×
  • Skapa nytt...