Gå till innehåll
tisdag 17 september 2024

Rascal

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    2 750
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    23

Allt postat av Rascal

  1. Att hälla i en dutt olja i en cylinder som arbetar horisontellt lär väl bara ge smörjning/rostskydd av någon mm. längst ner på kolven och ringarna. Spray genom insuget ger en oljedimma som täcker betydligt mer.
  2. Har du kollat om backslaget funkar om du växlar på backslaget?
  3. Vad händer om du tar bort växelvajern från backslaget och växlar manuellt på backslaget? Vilket backslag har du?
  4. Var ligger båten? Salthalten i vattnet påverkar påväxten märkbart.
  5. Det är inte någon större skillnad på den årliga servicen på din nuvarande båt och den nya du funderar på. Du kan definitivt göra det själv.
  6. Det gör det, alla gummidetaljer mår bra av glycerin. Ex. vis gummilister runt fönster och dörrar både i båten och bilen.
  7. Har jag sagt något om en dyr fläkt? Jag pratar om den luft som sugs in i motorrummet när motorn suger i sig massor med luft som sedan åker ut som avgaser.
  8. Jag har förstått det. Det är därför man ska rikta den "kalla" luften som kommer utifrån och sugs in i motorrummet mot generatorn.
  9. Om du byter impeller normalt ofta och köper 1 liter glycerin kommer någon att kunna ärva rätt mycket glycerin efter dig.
  10. Fundera lite på hur många kubik luft en motor slickar i sig vid ett visst varvtal! Den motorrumsfläkt som kan mäta sig med det finns inte. Styr insugningsluften till motorrummet mot generatorn.
  11. Fördelen med låg driftstemperatur är att rost/korrosion i kylsystemet blir betydligt mindre. Det är kanske anledningen att man valt det.
  12. Men det går att läsa av via telefonen! Man behöver bara ta en bild på stickan som man sedan tittar på i telefonen när man kommit hem.🙏
  13. Jag har den perfekta nivågivaren/mätaren. En graderad trälist som jag stoppar ner i tanken via påfyllningshålet, när jag sedan tar upp stickan syns det exakt hur långt upp den blivit våt. Bara att läsa av antalet liter som återstår. Listen är tillräckligt tunn för att klara en svag böj på slangen ner till tanken.Verkar dessutom inte slitas då jag haft samma list dom senaste 40 åren.
  14. Startar den om du sprayar startgas? Om den startar då så har du bränsleproblem annars kolla gnistan.
  15. Anslut en tändinställnings/stroboskoplampa till respektive tändkabel så ser du om gnistan försvinner stundtals.
  16. Frågan är väl om den motorn med sin låga kompression och låga varvtal behöver ha någon blyersättning? Blyet tillsattes ju när motorerna med hög komp behövde kylning/smörjning av ventilerna.
  17. Varför inte, jag tycker folk ligger med landström för jämnan nu för tiden.
  18. I motorer med inbyggd tank behövs ingen bränslepump. Där sköter vår vän Newton med sin tyngdlag om att bensinen hamnar i förgasaren. En sak mindre som kan krångla Somliga skriver fortare än jag 😊
  19. Riktiga båtar har vindrutetorkare😁 Såg dessutom ut som båten var försedd med kapell. En liten vridbar orienteringskompass kan också funka som minne och reserv vid el.fel.
  20. Det finns väl ingen anledning att suga ut i motorrummet under tankning, där händer ju ingenting förrän bränslepumpar och förgasare börjar arbeta. Före start däremot när det blir tryck i bränslesystemet och dessutom startmotor och tändsystem skapar gnistor är det nödvändigt att ventilera.
  21. Att köra motorrumsfläkt under tankning är inte så bra då den suger in luft genom motorrummets luftintag som ibland sitter farligt nära tankens avluftning på utsidan av skrovet. Kör bara innan start i några minuter.
  22. Har du läst vad som står på märkplåten på motorfästet?
  23. Du skulle ju kunna börja med rengöring av motorn så kanske det framkommer något namn nån stans. Det ser brandfarligt ut tycker jag.
×
×
  • Skapa nytt...