Gå till innehåll
fredag 27 september 2024

dirre05

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om dirre05

  • Placering
    Kadett
  1. Det var väldigt många sådana platser på Bullandö. Kan tycka att det är snålt av dom att ha det så när man betalar så mycket för båtplats där. Även båtar som var 30 fot har bara en bom att lägga till vid som permanentplats.
  2. Fick bli en variant på alt 1 och 2 från Bullandös tips. Ska lägga ut en bryggfender på bommen också.
  3. Hur förtöjer man på bästa sätt när man bara har en Y-bom och brygga? jag vill ju helst backa in båten också. Bullandö Marina gav mig 3 tips men inget av dom kändes speciellt säkra (se bild). Vad händer när vinden ligger på så båten trycks mot Y-bom eller brygga? Tacksam för alla tips. min båt är en Bayliner 245.
  4. Gå till http://www.baylinercustomercare.com/ kolla under spares catalouge, välj din årsmodell, gå till Exterior, graphics - kolla upp artikelnr till loggan. Ring sedan Marinshopen, dom kan ta hem sådan text, dock kostar det 975:- och man kan inte beställa enstaka bokstäver.
  5. Jag har en bayliner 245 och på den är det receptacles (har jag för mig) som ger el till plattorna. Jag funderar dock starkt på att slänga ut elplattorna och installer gasol istället efter som vi inte ligger där det finns ström. Att hålla på och hälla med sprit är inte heller så jättesmidigt.
  6. Skulle du eller någon kunna utveckla det där lite? Jag tänker att ifall motorn är varm och man spolar drevet så borde färskvattnet spola igenom hela motorn och om man sedan suger in glykol tills det kommer ut igen, varför skulle man då behöva dränera innan? Glykolen borde blandas med ev vatten i systemet och färskvattnet bordde spola bort det mesta av saltet.
  7. Rekommenderar att köpa verkstadshandböcker. Kostar ca 800 st men är klart värt.
  8. Det är väl inte så stor ide att dränera om man ska fylla sjövattensystemet med glykol? Om man först spolar drevet med sötvatten och sen kör i glykolblandning.
  9. rekomenderar detta ekolod till 525s om man inte vill borra i båten: http://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=836 och inte glömma bränsleflödesmätare GFS10 så man ser hur mycket bränsle båten drar per distans: http://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=11561 525s FTV! Senast ändrad av dirre05 | 16 oktober 2009 | 16:49
×
×
  • Skapa nytt...